Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Alergia u 2,5 latka, pomozecie?

Polecane posty

Gość gość

Do tej pory nie mielismy problemów,przynajmniej tak nam sie zdawało. Tzn. Zauwazalam sucha skore na glowie i za uszkami,nie duzo i lekarz kazal tylko smarowac kremem nawilżajacym. Tak minelo 2,5 roku. I raptem na buzi pojawila sie wysypka,taka jakby skorka pomaranczowa zaczerwieniona. Na szyji rowniez. Potem zeszlo i pojawilo sie ponownie. Udalo sie wyeliminowac z twarzy ale szyja jest sucha i luszczaca sie,czesto sie zaostrza,szczegolnie po rozgrzaniu. Chce zrobic testy alergiczne. Ale czym moge mu posmarowac zeby zlagodzic? Kremy dla dzieci, typu bambino czy bany dream ktore stosujemy zawierają tlenek cynku i wydaje mi sie ze wysuszaja dodatkowo. Cos polecicie? Najlepiej nie na bazie parafiny.

Gość gość
Udaj się do apteki, farmaceuta najlepiej doradzi odpowiednie maści, przeczyta ulotki, skład.

Gość gość
Dzieki,tez mam taki zamiar. Ale myslalam ze moze ktos z doswiadczenia moze polecic cos co sie sprawdzilo u niego.

Gość gość
No i znajdźcie alergen.

Gość gość
Up. Ktos cos podpowie?

Gość gość
Przydałby się krem - emolient. Może być oilatum, ale ja proponuję coś tańszego a mianowicie linum dermedic baby czy coś takiego. U naszego alergika kosmetyki z tej serii dobrze się sprawdzały

Gość gość
U nas tylko emolium

Gość gość
A gdzie planujesz robic testy? Jeśli szukasz sprawdzonej przychodni mogę polecic ci http://alergomed.com.pl/, wszystkie moje dzieci mialy tam robione testy alergiczne i musze przyznac ze lekarze stamtąd sa naprawde profesjonalni a przy tym przyjaznie nastawieni do maly pacjentow

Gość uleczka131a
Jeśli masz dziecko z alergią, to warto się zapoznać z tym artykułem http://www.dopoznania.pl/warszawa/pl/przestrzen_dla_alergika.html Dowiesz się czego unikać, jakie urządzenia np odkurzacz są najlepsze. Czy likwidować dywany itp. Nie zlikwiduje się wszystkich alergenów, ale możesz ułatwić życie dziecku i sobie. Przydatna strona.

Gość gość
Moja córa też niestety ma alergię, ostatnio stwierdzono u niej alergię na mleko krowie. Nie ukrywam - jest to duża komplikacja, zmiana diety, sporo niewiadomych - również nie wiedziałam, jak się za ten temat zabrać, więc rozumiem autorkę, że szuka pomocy. Ale najpewniej i najlepiej dla dziecka jest skonsultować z alergologiem, koniecznie zrobić testy, a następnie jak najwięcej dowiedzieć się, co robić, aby dziecku pomóc. Dla mnie dużą pomocą był internet, dużo się dowiedziałam także z tych poradników video http://www.nutramigen.info.pl/video.html - są one stricte dla rodziców dzieci z AMK, więc jeśli ktoś ma ten problem, to polecam. Jest to spora dawka sprawdzonej wiedzy, bo niestety na forach również sporo informacji wprowadza nieraz w błąd :(