Leila000 0 Napisano Grudzień 21, 2015 Witam, przedstawię krótko swoją sytuację. Zacznę od tego, że przez ponad 2 lata stosowałam tabletki antykoncepcyjne (dwuskładnikowe). Ostatnią paczkę wzięłam w sierpniu i przestałam je brać - ze względu na skutki uboczne. We wrześniu i październiku miesiączkę dostałam normalnie (11 września i jakoś blisko tego w październiku). W listopadzie natomiast okres mi się spóźnił o kilka dni (jakoś koło 16-18, dokładnie nie pamiętam). Natomiast w grudniu jak miesiączki nie było tak nie ma... -seks, podczas którego ewentualnie mogło się coś stać miał miejsce zaraz po skończeniu okresu w listopadzie (okres trwa u mnie zazwyczaj max 5 dni). Stosunek nie był pełny, właściwie było to chwilowe wejście bez prezerwatywy, jeszcze na długo przed wytryskiem, który miał miejsce później, gdy prezerwatywa była już nałożona. Tak więc wydaję mi się, że to mało prawdopodobne bym została wtedy zapłodniona, musiał by być to wyjątkowy pech....no ale jednak wszystko możliwe....Obawy są, zwłaszcza, że okres się już sporo spóźnia. Mój stan: - piersi są normalne, nie są obolałe, zmian w wyglądzie nie zauważyłam. Żyłki są bardzo widoczne, ale to akurat u mnie norma, jestem blada i zawsze mi ****ardzo widać. Innych zmian nie widzę. -brzuch troszkę mnie bolał, podobnie nawet jak na okres, ale minęło, ewentualnie raz na jakiś czas poczuje lekki ból. -nudności i wymiotów brak -apetyt normalny -takie dziwne bulgotanie w brzuchu -śluz - jest go dość dużo ostatnio, kolor biały, konsystencja raczej kleista, ale nie rozciągliwa...coś podobnego jak krem, tylko lepkie. Smak kwaśny, ponoć w ciąży odczyn ph pochwy jest zasadowy a nie kwaśny? -ogólne samopoczucie dobre -mój facet twierdzi, że pachnę i smakuje identycznie jak przed okresem, ale mówi to już od ponad tygodnia, jednak jest bardzo pewny, nie stresuje się tak jak ja - mówi, że ostatnią przyczyną braku mojego okresu jest ciąża jak dla niego, mówi że to bardzo mało możliwe. Niby też tak myślę, no ale... Czy coś innego mogło mi opóźnić okres ? -miałam ostatnio dużo stresu - ale wątpię by stres mógł opóźnić miesiączkę aż o tyle? -miałam w dzieciństwie operację, w której został wycięty znaczny kawałek lewego jajnika (u ginekologa ze wstydem przyznam że byłam dawno, ale wtedy jeszcze powiedział, że jest sprawny). Zanim brałam tabletki często miałam nieregularny okres. Tak więc moje pytania: - Czy któraś miała podobną sytuację do mnie? Jeśli tak to jak się skończyła? - O jak długo stres może opóźniać miesiączkę? - Czy uważacie że prawdopodobnie jestem w ciąży, czy raczej nie? (testu nie chce jeszcze robić, chyba za wcześnie...jak nie dostane okresu przez ten tydzień to zrobię) - Jaki śluz miałyście na początku ciąży, czy mój może być niepokojący? - Jakich jeszcze objawów u siebie mogę szukać na tym etapie? - Czy któraś po rzuceniu tabletek miała tak, że najpierw okres był normalnie, a potem się dużo spóźnił, albo nawet w jakimś miesiącu go nie było? To chyba wszystko... każda odpowiedź będzie przydatna, mam nadzieję, że jako doświadczone koleżanki trochę mi pomożecie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 21, 2015 Hej, niestety żadna z nas nie może potwierdzić czy to jest ciąża czy nie. Zrób test w dniu spodziewanej miesiączki. Po odstawieniu tabletek bardzo często zdarza się, że cykle są bardzoo nieregularne, dopiero po kilku miesiącach można odnaleźć jakąś cykliczność. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Leila000 0 Napisano Grudzień 21, 2015 Miesiączkę powinnam mieć już 7-10 dni temu co najmniej... Wiem, że mi nie powie nikt, nikt duchem świętym nie jest.... chodzi mi po prostu o ocenienie prawdopodobności Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 21, 2015 Dlatego zrób test i będziesz miała pewność. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość znajdzlekarza Napisano Grudzień 21, 2015 a moze wizyta u lekarza rozwiarze Twoje problemy. Polecam poszukanie ginekologa na tej stronie http://znajdzlekarza.pl/ginekolog/0?range=10&uwz=1&0=0&latlng=0 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 21, 2015 zr ób test, wtedy będziesz mieć pewność, a ne tylko prawdopodobieństwo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość uleczka131a Napisano Lipiec 4, 2016 Idź do lekarza, każda z nas to przechodziła i miała stres. Mówi tez o tym ten artykuł http://www.e-ginekologia.pl/index.php/sprzet/1449-w-trosce-o-komfort-pacjenta-i-łatwiejszą-pracę-lekarza.html Zwraca też uwagę na wyposażenie gabinetu ginekologa. Dlatego ten artykuł powinni przeczytać ginekolodzy. Życzliwy lekarz i nowoczesny gabinet, poprawiają komfort pacjentki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach