Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Od kiedy sol w diecie niemowlaka?

Polecane posty

Gość gość

Kiesy wy zaczelyscie uzywac?

Gość gość
Ja nie mam zamiaru w ogóle podawać niemowlakowi soli. Jak podrośnie i zacznie jeść produkty bardziej przetworzone, to siłą rzeczy pozna bardziej słone produkty. Jak samo uzna, że ma mało słone jedzenie w wieku kilku lat, to będę dosalać, a jak nie, to nie. Podobnie z białym cukrem.

Gość gość
Nie zaleca się wcale, racja. Ale prawdę mówiąc gotując dla córki nie solę, za to czasem daję jej posmakować coś od nas np. zupę czy ziemniaka z talerza albo inne warzywo. Nie używam żadnych Veget ani kostek, ale moje dziecko nie jest zupełnie odizolowane od soli. Nie widzę w tym nic złego.

Gość Jedynaczka4
Mam córeczke 14 miesięcy.Przez rok nie soliłam i dawałam małej zupki bez przypraw. Nie chciała jeść tych zupek w ogóle, pluła gdy ją karmiłam.Gdy skończyła roczek zaczęłam dziecku podawać wszystko co my jemy na obiadTeraz wcina az miło.Najbardziej lubi pomidorową z kluseczkami.

Gość gość
Troszkę od początku.Tzn ok 7 mc .sól jest też potrzebna dla organizmu. Ok 8 mc to już doprawiłam różnymi przyprawami. Pieprzem majerankiem, miala niecałe 8 mc spróbowała zurku. Troszeczkę. Nie przyprawione nie smakowały. Zresztą sól jest ważna,bardzo ważna.

Gość gość
Moj syn wlasnie skonczyl rok, zaczelam dodawac odrobiene soli himalajskiej lub kłodawskiej do jego dan ze wzgledu na zawrte w soli mikroelementy. Ziolami doprawiam od okolo 3 miesiecy.