Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

syn wołał na nocnik i przestał

Polecane posty

Gość gość

Syn miał 1.7 msc gdy zaczął korzystać z nocnika ,w nocy też się nie moczyl. Po dwóch tygodniach zaczęły wydarzyć się wypadki,to tu się zsikal to tam. Teraz sytuacja wygląda tak,że w dzień chodzi bez pampersa ale to ja muszę go gdzieś tak co godzinę posadzić na nocnik a on szybciutko zrobi. Ale już sam za kazdym razem nie zawola, krzyczy dopiero gdy już się zsika. Nie jest tak cały czas,bo też sygnalizuje ale bardzo często sam nie powie. W nocy ma pampers ale rano jest suchy. Myślicie,ze dac mu jeszcze trochę czasu, czy wrócić na chwilę do pampersa?? Syn ma rok i 9 msc

Gość gość
Nie jest gotowy.Ja zaczęłam zakładać dziecku pieluchę na 2 tygodnie i potem znowu zdjęłam. Załapał odrazu.

Gość gość
To samo mam. Corka miała niecałe 1,5 roku jak sama wolała o nocnik. Jakieś 3tyg przed wyslaniem jej do żłobka odwiedziało jej się i za żadne skarby na toaletę/nocnik usiąść nie chciała. Teraz ma 2 lata i próbujemy znowu. Ale wygląda to tak jak piszesz. Mnie powiedziano że czasem dziecko rezygnuje z jednej umiejętności na rzecz innej (u nas to była mowa). Trochę teraz pomogło naklejanie na nocniku ulubionych bajkowych postaci (żałuję że wcześniej nie wpadłam na ten pomysł).

Gość gość
To samo mam. Corka miała niecałe 1,5 roku jak sama wolała o nocnik. Jakieś 3tyg przed wyslaniem jej do żłobka odwiedziało jej się i za żadne skarby na toaletę/nocnik usiąść nie chciała. Teraz ma 2 lata i próbujemy znowu. Ale wygląda to tak jak piszesz. Mnie powiedziano że czasem dziecko rezygnuje z jednej umiejętności na rzecz innej (u nas to była mowa). Trochę teraz pomogło naklejanie na nocniku ulubionych bajkowych postaci (żałuję że wcześniej nie wpadłam na ten pomysł).

Gość gość
ja córkę zaczęłam uczyć jak skończyła 2 lata. Wcześniej w ogóle nie kapowała o co chodzi. Teraz ma 2 lata i 3 miesiące i robi siku i kupę do nocnika. Jak jesteśmy na zakupach też woła :) Przez te te 3 miesiące często zdarzały się różne wpadki (zwłaszcza z kupą, bo był etap, że się jej np. bała) Ja po prostu obserwowałam dziecko pod kątem "dojrzałości" do tych spraw i nie naciskałam, kiedy widziałam, że to jeszcze nie teraz