Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wrazliwagosc

Problem z depilacją bikini

Polecane posty

Gość Wrazliwagosc

Czy tylko ja mam z tym taki problem? Te partie bikini, z których włosów najbardziej chcę się pozbyć, są jednocześnie najbardziej wrażliwe i najmniej dostępne...eh. Męcze się z wieloma amunicjami. Jednorazowe żyletki, to chyba najgorsze z możliwych, plastry nie działają, jedynie mogą podrażnić-super, kremy do depilacji słabo usuwają te ciemne i grube włoski (pomimo, że jestem jasną blondynką) i podrażniają również. Dzisiaj w akcie desperacji sięgnęłam po depilator, wcześniej wyrywałam tam gdzie mogłam przy pomocy pensety, efekt jest ok, ale długo schodzi, pozostawia też ślady i jednie mogę wyrwać włoski na wzgórku. Wracając do depilatora, mam taki średnio nowoczesny i bolało jak cholera :D długo też schodzi...ale przemęczyłam się, odpuściłam i resztę dokończę żyletką (masakra). JAK WY KOBIETY RADZICIE SOBIE Z TYM, W DODATKU PRZY CODZIENNEJ PIELĘGNACJI? Dodam, że ja robię to góra raz w miesiącu, ponieważ po prostu nie wytrzymuje tego psychicznie i fizycznie...a i tak efekt komfortowej skóry utrzymuje się dzień! Ps o depilacji laserowej nawet nie wspominajcie- marzenie ściętej głowy, nie stać mnie zwyczajnie.

Gość gość
Ja mam to samo.Masakra!!!Gole sie maszynkami.Chyba na wiosne pojde ba wosk do kosmetyczki albo kupie sobie depilator.Podobno sa takie z koncowkami do bikini.

Gość gość
O jeszcze temat kosmetyczki :D Ja się na przykład bardzo wstydzę, wiem, że to normalne i one już nie jedno widziały, ale ja jestem okropnie owłosiona. Mam włosy nawet w rowku i na wargach sromowych...nie wiem, czy tam też one golą? P

Gość gość
Dziewczyny wypowiedzcie się proszę, naprawdę mi zależy

Gość gość
Tez mam obawy przed kosmetyczka ale chyba sie przemecze,bo naprawde mam dosyc.I uwierz mi,tez mam duzo wlosow

Gość gość
Czasem sobie myślę, że już chyba większy komfort z tymi kłakami jednak :P

Gość gość
Ja we wczesnej młodości z ciekawości golilam sobie całe ciało, no głupota. W rezultacie mam dużo włosów, tam gdzie nie powinno się ich golić i jest tam meszek...mam na myśli piersi na przykład. Ja pieprze, o okolicach bikini to już nie wspomnę. Na stosunek przygotowuje się ze dwa dni z tym goleniem :/

Gość gość
Ja usuwam pastą cukrową, sama ją robię. Też kiedyś przy wosku i paście miałam tak, że jak odrywałąm plaster to on nic albo prawie nic nie wyrywał. Dopiero gdzieś na necie znalazłam info, że dzieje się tak dlatego, że skóra się poci i wosk/pasta nie przykleja się przez to dobrze. Rozwiązaniem jest posypanie/potarcie skóry talkiem albo nawet zwykła mąką. Sprawdziłam - działa.

Gość gość
ja sobie golę niechciane owłosienie w delikatnych miejscach golarką elektryczną. Zero podrażnień, szybko, na sucho. Polecam

Gość gość
kurna po co sie tak meczycie, najlepiej sie goli strzyzarka meska do wlosow, oczywiscie w opcji na zero. Rewelka , minuta i po klopocie, szybko latwo i bezbolesnie.

Gość fitaleksandra
ja jakoś już się przyzwyczaiłam do tego bólu i praktycznie go nie odczuwam;p mam zwykły depilator z pęsetami http://www.sferis.pl/depilator-braun-3170-softperfection-sieciowe-zielony-p247228 . przed każda depilacją radze zrobić peeling, a po wszystkim posmarować wazeliną - góra 2 dni i zaczerwienienia schodzą, przynajmniej u mnie :)

Gość Armisa
No właśnie jeśli o depilację pastą cukrową chodzi, to słyszałam, że warto po niej zdecydować się na zabieg Epilfree http://epilfree.pl któraś z Was może robiła i podzieli się wrażeniami z efektów? Bo ja się zastanawiam ciągle.

Gość babbinka
Robiłam, epilfree przedłuża efekt depilacji mechnicznej. Po jednym zabiegu jeszcze spektakularnych efektów nie ma, ale po serii już owszem :)

Gość lepolia
Kiedyś na promocji kupiłam zwyczajny depilator w sferisie ale robię nim tylko nogi, jeśli chodzi o bikini to miałam ten sam problem i u mnie skończyło się że chodzę regularnie do kosmetyczki na woskowanie.

Gość gośćWeronika
Depilacja laserowa nie jest taka droga. Według mnie warto się wybrać do Vici Clinic w Krakowie. Bardzo miła obsługa, fajny stosunek jakości do ceny.. ogólnie spoko. Depilują Light Sheerem, a bikini głębokie kosztuje tylko 199 zł więc dużo taniej niż u konkurencji.

Gość Gość1234561
Na depilację laserową chodziłam do Vici Clinic w Krakowie, do przemiłej pani Gosi. Dysponują oni profesjonalnym laserem Light Sheer Duet. Zabiegi były praktycznie bezbolesne. Fajnie, że na pierwszy zabieg dostajemy rabat 50%. Dzięki temu możemy wypróbować laser na różnych partiach ciała.

Gość blondyneczka1234
Depilacja laserowa to najlepsze co mnie spotkało :) Już nie muszę codziennie pod prysznicem marnować czasu na golenie całego ciała. Zdecydowałam się na zabiegi depilacji laserowej laserem Light Sheer Duet w Vici Clinic w Krakowie i to była świetna decyzja. Nie bolało :)

Gość Jolakdfg
Polecam zabiegi depilacji laserowej wykonywane w Vici Clinic w Krakowie na ul. Św. Sebastiana. Bardzo profesjonalne podejście do klienta. Zabiegi wykonywane są za pomocą lasera Light Sheer Duet, dzięki czemu są praktycznie bezbolesne.

Gość gość
Depilacje laserową robią również na górnym śląsku w Bytomiu.

Gość Lolita1975
Depilacja laserowa jest bardzo wygodna. Nie ma znaczenia jaka pora roku - nie muszę o nic się martwić :) Byłam w Vici Clinic w Krakowie i zdecydowałam się na pachy oraz łydki. Kilka zabiegów i z głowy.