Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mika9696

czy jestem w ciąży?

Polecane posty

Hej dziewczyny! :) jestem tu nowa, ale mam nadzieję,że któraś z Was miała podobny problem i chociaż trochę mi pomoże. Mój problem polega na tym, że wydaje mi się, że mogłam zajść w ciążę. Może opiszę wszystko po kolei . @ spóźnia mi się 38 dni, ale zawsze spóźniała się do 2 tygodni. Od miesiąca robiłam regularnie testy ciążowe, ale zawsze pojawiała się jedna kreseczka. 12 dni temu zrobiłam test i wyszła blada druga kreseczka. Od razu poszłam do lekarza, tam miałam zrobione USG dopochwowe i pani ginekolog powiedziała, że nic nie wskazuje na ciążę. Na drugi dzień po wizycie znowu zrobiłam test, później kolejny i kolejny. Z dnia na dzień druga kreseczka robiła się coraz bardziej wyraźna, aż w końcu kilka dni temu druga kreska pojawiła się od razu po wykonaniu testu, gruba i nawet bardziej wyraźna od kreseczki testowej. Dodam, że dopiero od 3 dni zaczęło się pobolewanie podbrzusza, mdłości, drętwienie nóg i ogólnie większość objawów. Moje pytanie w związku z tym jest takie: Czy jest możliwość, że jednak jestem w ciąży, a na badanie nawet na USG dopochwowe było jeszcze za wcześnie i po prostu jeszcze nic nie wykazało? za 2 tygodnie mam wizytę u innego lekarza, myślicie, że może być już coś widać i ginekolog potwierdzi moją upragnioną ciążę?

Gość gość
Trudno ocenić. Zrób badania beta Jeżeli masz możliwość to idź jak najszybciej do innego ginekologa, może prywatnie?

Gość gość
Sądzę że na usg było za wcześnie. Zrób bete, jeśli liczba bedzie 4 cyfrowa to sądzę ze bedzie juz wszystko widac na usg, no chyba ze jestes w stanie obliczyc dlugosc cykli.

Gość gość
Twoja c/i/p/a wskazuje na to ze nie jestes, masz grzyba.

Gość gość
Zrób teraz betę i będziesz miała jasność. Przy tak długich cyklach mogło być za wcześnie na badanie u lekarza.

Gość gość
jesteś pewna że miałaś owulację? też kiedyś okres spóźnił mi się o tyle i okazało się ze był to cykl bezowulacyjny.

Gość gość
Jezeli test wskazuje 2 czerwona kreske to ciaza. Nie ma bata . inaczej nie bedzie