Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kotek w malym mieszkaniu

Polecane posty

Gość gość

Hej. Mam pytanie do osob ktore posiadaja kota, a maja małe mieszkanko. Moje liczy 40m2, mam tu miejsce gdzie spokojnie mogłby mieć swoje legowisko, nawet "sprzęt" do skrobania, skakania, także nie jest tak że musiałabym go gdzieś upychać. Poza tym, nie chcę dachowca, bo wiem że one są bardzo żywotne, chciałabym kota z natury spokojnego, kanapowca, dlatego zdecydowałam się na persa. Moje pytanie jest takie, czy w lecie, kiedy są upały, czuć mocno obecność kota w domu? Mam na myśli jego zapach, konkretnie sików itp. Oczywiście wiem że żwirek należy wymieniać regularnie, ale właśnie czy pomimo tego w małym mieszkaniu w lecie i tak byłoby czuć jakiś smrodek?

Gość gość
nie, nie czuć kota, pod warunkiem że to kotka albo kastrowany kocurek żwirek najlepiej zbrylający SuperCat, wtedy nic nie czuć

Gość gość
My na podobnym metrażu mamy dwa koty dachowego i brytyjskiego i nie widzę problemu. Oczywiście przy regularnym sprzątaniu kuwety. Jak używałam zwykłych żwirków to było czuć ale teraz używamy silikonowy i jest ok.

Gość gość
Bardzo dziękuję za wypowiedzi.