Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamusie, co robicie zeby schudnąc po ciązy?

Polecane posty

Gość gość

U mnie 2 lata po ciąży +10 kg i nie mogę ich zrzucić, nie mam silnej woli, nienawidzę ćwiczyć, biegać, itd, uwielbiam słodycze, chipsy i nocne jedzenie :( Nie potrafię sobie z tym poradzić, z jednej strony nie mogę na siebie patrzeć w liustrzem a z drugiej nie jestem w stanie nic zrobić, nie umiem się zmobilizować :( pomózcie proszę..

Gość gość
dojadają po dzieciach jak ty i tłumaczą się że utyły w ciąży, że hormony i g****o wie co jeszcze większość kobiet po ciąży są otyłe przez resztę zycia

Gość gość
jesteś gruba nie przez ciążę ale przez to że ciąża była wymówką by tyć i się obżerać 9 miesięcy się objadałaś i potem nie potrafiłaś przestać, w efekcie źresz jak świnia od 3 lat i tłumaczysz że to wina ciąży

Gość gość
rusz doopę, przestać żreć chipsy to schudniesz masz dwuletnie dziecko, zamiast się o******lać więcej się z nim baw, spaceruj

Gość gość
Nadwaga 2 lata po ciąży to juz nie jest wina ciąży tylko zwykłego zaniedbania. Póki się nie zmieni nawyków to nic się nie zmieni. Ja do wagi sprzed ciąży wrocilam 3 miesiące po porodzie, bo nie jadlam bez opamietania. Nie zaleglam na tyłku tylko ****** racjonalne jedzenie. Nie karmilam piersią. Chcesz cos zmienić? To spinaj posladki i bierz się za siebie

Gość gość
Jestescie okrutne z tymi tekstami w stronę autorki :(

Gość gość
A co mamy pisać? "O boże jaka ty biedna, paskudna ciąża! Gdyby nie to, że urodziłaś dziecko pewnie mogłabyś bezkarnie zjadać 3 paczki czipsów dziennie! Nie płacz słońce, kup sobie pączka na pocieszenie i głowa do góry, liczy się wnętrze" ? :o Spasła się i tyle. "mamusie co robicie żeby schudnąć"? Za/pie/r/da/lamy, droga autorko, za/pie/r/da/lamy.

Gość gość
A może mamy ja po głowie głaskać i pochwalać jej niezdrowe nawyki? Chce schudnąć to niech nie je swinstw, ruszy tyłek i przestanie być leniwa.

Gość gość
Widze ,ze siedzą tu śame wredne suki. Dziewczyna prosi o pomoc a tu jakieś same aroganckie i wulgarne "damy" sie odzywaja. Kultury to wy z domu nie wyniosłyście.

Gość gość
Wole być wredną ale szczerą suką niż słodkopierdzącą fałszywizną

Gość gość
Ale chamówa jak zwykle tutaj. Autorko, ja jestem rok po porodzie. W ciazy przytylam 15kg, zyli srednio. Nabte chwile mam jeszcze 5 do zrzucenia. Od 3 tygodni nie jem slodyczy i kolacji. Zrzucilam 3 kg. Boje sie teraz swiat, bo lubie jesc****ewnie cos nadrobie. Ale nawet jesli, to po swietach znowu ruszam. Ale powiem Ci,z e przy tej diecie, ktora mam, chwila zapomnienia i juz waga leci w gore. Mam wage elektroniczna i wystarczylo, ze raz zjadlam owsianke pozniej, niz zwykly ostatni posilek, nastepnego dnia jednegompierniczka i juz waga nie spadla

Gość gość
Widac, ze tu same sfrustrowane dietami pańcie siedzą. Salata wam na mozgi padla i nie, nie jestem gruba

Gość gość
Szczerze? Może będę okrutna, ale nie wiem jak można nie schudnąć po prostu zajmując się dzieckiem i normalnie się odżywiając. Pomijam jakieś zaburzenia hormonalne itp. Poza tym jezeli ktoś zachodzi w ciążę z nadwagą nie można oczekiwać, że nagle po ciąży polecą kilogramy i ciążowe i te pozostałe nadprogramowe. Mam za sobą dwie ciąże i prawdę mówiąc nie zrobiłam nic, aby po nich schudnąć, a po każdej ważyłam mniej niż przed. Po prostu - opieka nad dzieckiem, spacery, dźwiganie wózka, brak czasu na podjadanie zrobiły swoje. Teraz mam dwójkę, młodsze to niemowlę i mam taki zapieprz, że nawet się nie zastanawiam nad wagą. Nie mam żadnej pomocy, nie jeżdżę samochodem - najlepsza kuracja. U ciebie autorko trudno już zrzucać na ciążę, albo trzeba wziąć się do pracy albo pogodzić się z tym co jest.