Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciąża 6 tyd 2 dzień. Warto iśc do gin ?

Polecane posty

Gość gość

według OM jetem w 6 tygodniu i 2 dniu ciąży. Warto iśc do ginekologa już ? Będzie coś już widać ? Jetem 3 miesiące po ciązy obumarłej w 13 tyg dlatego się tak martwie. W pierwszej ciąży pierwszy raz poszłam na wizyte w 9 tyg i 4 dni z przyczyn zawosowych i wtedy już serduszko ślicznie biło.. Jest tu jakaś kobietka która może mi doradzić czy warto w ogóle iść, żeby było już coś widać ?

Gość Kaja1990 26
Witaj.ja byłam już w trzecim tygodniu i było widać.serduszko biło. Warto sprawdzić czy jest ok.

Gość gość
zawsze warto iść

Gość gość
W pierwszej ciąży byłam w 4 tygodniu i w obecnej ciąży również. Około 6 zawsze było widać zarodek. A około 8 bicie serca

Gość gość
Bardzo boję się że jak nie zobaczę serduszka to się nakręca że będzie puste jajo płodowe itd. Ale z drugiej strony jestem po zabiegu łyżeczkowania dopiero 3 miesiące więc lepiej sprawdzić czy wszystko dobrze?

Gość gość
Ale szczerze, co Ci pomoga jak "cos nie tak"? Taka ciaza albo sama się utrzyma albo nie. Ja bym tylko bete w odstepie 2 dniowym zrobila na razie, zeby wiedziec dokładniej co sie dzieje. Na usg nie chcialabym sie nakrecac

Gość gość
A ja bym bety nie robiła tylko poszła do lekarza. Zobaczysz już zarodek w macicy, a być może już coś więcej. U mnie beta wyszła nie tak jak powinna i miałam okropny stres a wszystko było dobrze.

Gość Mamaaga83
Ja u lekarza byłam w piątym tygodniu, pani dr stwierdziła, że póki co widać tylko małą kropeczke i kazała przyjść za dwa, trzy tygodnie. Na kolejną wizytę poszłam po 2,5 tygodniach i zobaczyłam bijące serduszko.

Gość gość
Myślę że będzie już serduszko. Warto iść do lekarza, bo wcześnie wykryty np. krwiak może uchronić przed poronieniem. Lekarz może zapisać leki lub nakazać leżenie przez kilka dni. Sama beta jest trochę bez sensu. Mój lekarz mówił, że we wczesnej fazie beta pięknie przyrasta nawet gdy jest puste jajo. Idź do lekarza, niech Ci powie co już widać :) to już przecież 7 tydzień. No i w żadnym wypadku nie stresuj się na zapas, bo tym dziecku nie pomożesz. Gratulacje :)

Gość gość
Byłam u lekarza. Ciąza żywa tak mi lekarz powiedział. Z tych nerwów nawet nie zapytałam czy to znaczy że serduszko już bije czy co. Lekarz kazał odpoczywać i iśc już na zwolnienie w pracy , bo pracuję w sklepie co wiąże się z dźwiganiem. A wole nie ryzykować kolejną stratą maluszka:/

Gość gość
Ciąża żywa znakiem tego serce bije :) wesołych świąt