Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nataszka629

Praca za granicą odważyć się?

Polecane posty

Gość nataszka629

Długo się nad tym zastanawiam. Myśle, ze nowy rok to pora na nowe wyzwania. Planuje rzucić pracę w Polce (dorabiam tu pracując w drukarni) i przeprowadzić się gdzieś za granicę. Problem tylko w tym ze sie boje. :( Bylyscie gdzieś w pracy poza Polską ? Jaki kraj polecacie ?

Gość gość
Sama w obcy graj nie jedz. Moze przekonaj jakas znajoma, znajpomego do wykazdu. Razem cos wynajmijccie i sie jaks zaklimatyzujcie. Bedzie duzo taniej

Gość barabureczka
a moim zdaniem warto jechać tylko przez agencje, mam fajne doświadczenia z VPU Polska, zagwarantowali mi zakwaterowanie, pracowałam dzięki nim w Holandii przy zbiorze papryki, wiadomo ze razniej jest jechać z kimś, no ale ja nie miałam takiej możliwości a z agencją czułam sie bezpieczniej

Gość gość
mozesz poszuakc sporo ogłoszen z ofertami pracy za granicą na gowork

Gość gość
mi się wydaje, że warto. sama wyjeżdżałam do niemiec i pracowałam jako opiekunka starszej pani. zarabialam pare razy wiecej niz w pl. jak sie ma zaufana agencje to czemu nie, ja moge polecić EJ JOB.

Gość gość
pewnie ze tak, ja tez korzystalam z vpu i bylam bardzo zadowolona. oracowalam w ogrodnictwie, powiem szczerze ze lekko nie bylo, ale warto bo zarobki nieporywnywalne z polskimi.

Gość gość
ja tak jak tu kilka osób, byłem z voorneputten w Holandii, ja akurat na budowie, i uwazam, ze była to najlepsza decyzja w moim życiu.

Gość gość
Wszyscy piszecie ze byliscie, tylko raz? A co potem? Powrot po miesiacu czy dwoch i co?

Gość gość
Ja siedzę teraz 5 miesiac w Belgii, pojechałem z Eurokontaktem. Jeśli będą chcieli przedłużyć umowę to na 100% zostanę.

Gość gość
pewnie, EJ JOB często szuka opiekunek dla osob starszych do niemiec pensja ok. 1300 euro mysle ze warto

Gość gość
ewentualnie na link2usedom duzo ciekawych ofert do niemiec i to nawet na lepsze stanowiska, do hotelu na przyklad, jezyk trzeba znac i nic tylko jechac