Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kursy walut

Polecane posty

Gość gość

Da się na nich zarobić ? Kupując i sprzedając waluty w kantorze

Gość gość
Zgadzam sie w stu procentach. Sam regularnie sledze kursy na stronie wrocławskiego kantora http://www.centkantor.pl/ Zawsze podaja najświeższe info, dzieki czemu mogę szybko reagowac :)

pewnie że sie da tylko że trzeba śledzić wahania na rynku walutowym. To nie jest tak jak byś kupił obligacje, kupujesz i zapominasz aż do czasu sprzedaży. Z rynek walutowy jest tak dynamiczny że raz jest wysoki potem jakiś kryzys na świecie i waluty lecą na łeb. Dlatego jak sie decydujemy na taki manewr to musimy śledzić kurs walut i to przynajmniej raz dziennie. Ale to można robić przez internet np na stronie https://www.tms.pl/rynek/kursy-walut

Gość gość
Jasne, że tak. Jeśli szukasz sprawdzonego kantora, zdecydowanie polecam http://kantoralex.pl/ - współpracuję z nimi od dłuższego czasu i jestem zadowolony.

Gość gość
Jest wiele miejsc gdzie można sprawdzić kursy walut w danej chwili

Gość dort3
Kurs walut jest dostępny na wielu stronach. Ja widziałam aktualne kursy walut w https://www.tms.pl/rynek/kursy-walut , mój chłopak chciał kiedyś inwestować na forexie ale zastanawia się czy podjąć się takiej symulacji. Mam nadzieję, z e jak już się podejmie to coś an tym zarobi :)

Gość KrzysioMajętny
Sprawdzałem dzisiaj kurs dolara i oczom nie mogłem uwierzyć. W banku kurs wynosił 4,3678, a w https://kantoronline.pl/, 3,7678 zł. Czujecie bazę?

Gość beata3dabek
Ja porównywałam sobie kursy w stacjonarnym z tymi na Gieldawalut.com i od razu pomyślałam patrząc na to aby założyć tam konto, a nie przepłacać.

Gość gość
Czy da się zarobić na zakupie/sprzedaży walut w necie....tak owszem, do tego są najlepsze platformy takiej jak np. Amronet gdzie możesz kupić po własnym kursie i korzystniej sprzedać, cały czas też jesteś na bieżącą z wycenami walut na forex.

Gość Jorbi8
Na kursach walut da się oczywiście zarobić fajne pieniądze, tylko trzeba wiedzieć kiedy kupować i sprzedawać oraz gdzie najbardziej się to opłaca tutaj https://ekantor.pl/blog/ świetnie to opisują , wiele mozna się dowiedzieć.

Gość wierzbickaa
Na platformach można w ten sposób bardzo bobrze wyjść, np na Gieldawalut.com nie raz wystawiałam ofertę po własnym kursie. Dodatkowo przez cashback się oszczędności generują, które można później też w dowolny sposób sobie przewalutować.

Gość gość
To bardzo proste! Wystarczy kupować gdy są tanie a sprzedawać gdy są drogie i już!

Gość gość
Można, tym bardziej że jak się korzysta z e-kantoru łatwo upilnować sprzyjający kurs na korzystne dla nas przewalutowanie z zarobkiem, Gieldawalut.com nawet wysyła powiadomienia klientom o wszelkich zmianach na FOREX co ułatwia sprawę:)

Gość Bente83
Na pewno tak, z tym że zależy jaki kantor się wybierze. Najlepiej jeśli tak jak np. Amronet.pl ma opcję przewalutowania po własnym kursie, w ten sposób zyskuję większą szansę że taniej kupię a korzystniej sprzedam walutę:)

Gość Wolftrade
Na walutach można zarobić tylko trzeba wiedzieć kiedy kupić i sprzedać. Dużo zależy też od tego gdzie wymieniasz walutę. Bardzo ważne jest by wymieniać po jak najlepszych kursach. Mój znajomy zarabia w ten sposób wymieniając pieniądze w Kantor Ekspert. Z tego co wiem jest zadowolony i zarabia.

Gość gość
Owszem, a e-kantory to o tyle fajna sprawa, że w każdej chwili można weryfikować kursy,a tym samym dopilnować korzystną chwilę na przewalutowanie. Ponadto np. Gieldawalut.com ma taką funkcjonalność jak wymiana po kursie własnym, co pozwala taniej kupić /drożej sprzedać. Wielkie zyski nie pojawią się od razu ale można systematycznie zarabiać:)

Gość gość
bez spamu i e kantorów, odpowiadam na pytanie autora. Tak da sie. Sama tak zarabiam. Mam w obrocie raptem 25 tys zł, ale jak kupisz taka kune w zimie, a sprzedasz latem to jesteś już około 2500 w przód , przy wachaniu 0.05 gr. Inwestuj w waluty tanie, odpuszczaj euro funty i dolce. Bierz sie za korony czeskie, kuny chorwac kie, hrywne ukraińskie , korony norweskie szwedzkie i duńskie

Gość gość
Proponuję skorzystać z porad forum waluty fora pl

Gość gość
chyba forum waluty.fora pl

Gość gość
Na pewno dzięki e-kantorowi można szybko załapać w praktyce jak zarabiać kupując i sprzedając waluty. Nauczyłam się tego korzystając z Amronet, kupuję tam też EUR jak potrzebuję w innym celu, a ponadto przelałam częśc oszczędności z konta właśnie po to by je zwiększać stopniowo. Mają opcję wymiany po kursie własnym więc absolutnie nic nie ryzykuję i jestem w stanie dobrze zapanować nad tym co robię, wyliczyć sobie mniej więcej korzyści.

Gość doktorhouse
Zależy jak dobrze się na tym znasz i ile chcesz zarobić. W kantorze Amronet jest możliwość wymiany społecznościowej, gdzie negocjujesz kurs. Jak masz w tym kierunku talent i złapiesz dobry moment, to faktycznie można nieźle zarobić.

Gość gość
Ja też wymieniam w kantor ekspert i uwierzcie da się na tym zarobić. Obsługa jest pozytywnie nastawiona do negocjacji kursów więc zadowolenie nie maleje

Gość glorii
Pewnie, że się da zarobić, tylko trzeba umieć. Ja nie umiem, i się za to nie biorę. Pieniądze na urlop zagraniczny wymieniam na Pluskantor.pl bo tam za wymianę nie pobierają prowizji, a kursy mają zbliżone do rynkowych. I ta wiedza mi wystarcza do szczęścia.

Gość marsszal
Jak chcesz zarobić na wymianie walut, to najlepiej spróbuj wymiany społecznościowej np. na Gieldawalut (dobry, sprawdzony kantor). Dzięki temu będziesz mógł negocjować ceny. Czyli to ile zarobisz zależeć będzie od twoich zdolności w tym kierunku. Mi udaje się czasem wytargować naprawdę dobrą cenę, której bym nigdzie w kantorze nie dostał.

Gość gość
Mi nie tyle zależy żeby na wymianie waluty zarobić (choć też się da) co zaoszczędzić na przewalutowaniu. A jako że na potrzeby firmy wymieniam to zależy mi też na szybkości transakcji. To czego oczekiwałam znalazłam w Amronet. Dla mnie najlepsza opcja to kurs dostępny ale jak ktoś chce zarabiać na walucie, polecam wariant społecznościowy.