Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karolinana

Podrażnienie oczu po przedłużaniu rzęs.

Polecane posty

Gość Karolinana

Witajcie. Wczoraj miałam przedłużane pierwszy raz rzęsy metodą 1:1 problem w tym że od wczoraj wieczora pod dolną powieką mam czerwone oczy i bolą mnie . Przy samym zabiegu nie czułam żadnego dyskomfortu. Podobno to normalne przy pierwszej aplikacji? Mam w domu krople do oczu (stosowane przy zapaleniach oczu) czy mogę je stosować? Dziś już jest nieco lepiej niż wczoraj względem zaczerwienienia.

Gość 8zosia8
Może najpierw spróbuj jakiś łagodniejszych, na przykład niebieskiego starazolinu?

Gość gość
ojacie, miałam ostatnio taką samą sytuację i niestety sama sobie jeszcze ją dodatkowo pogorszyłam. Po przedłużaniu dostałam uczulenia, czerwone oczy na maksa. Przeczytałam, że rumianek spoko pomaga, użyłam i było jeszcze gorzej, bo mam najwyraźniej uczulenie na rumianek! Okulista powiedział, że będę żyć, tylko krople trzeba było dobrać. Pomógł czerwony Starazolin, później uzupełniony okładami, ale z czarnej herbatki. Także mi się już odechciało jakiegokolwiek przedłużania.

o matko! to samo przezyłam ;/ potem kupiłam serum do rzęs Revitacell i teraz mam pięken bez zabiegów

Gość gość
ojej,ojej,a ja mam swoje piekne,dlugie bez takich przygod i reklam dziadostwa przy okazji,

Gość gość
Poczekaj może, czy to nie takie zwykłe podrażnienie, zakropl Starazolinem nawilżającym, to przywróci komfort oka i nawilży, więc będzie się łątwiej goiło.

Gość gość
Polecam sztuczne łzy:Hyal-Drop Multi, Hyabak. Z kropli może byś Starazolin.Lacrimal słaby jest według mnie (szczypią oczy).

Gość Pamela

Idź z tym jak najszybciej do lekarza, a co do przedłużania rzęs, to najlepiej do profesjonalistów. Moja koleżanka robi sobie rzęsy w Madame Art, wyglądają nieziemsko:P