Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

33 tc..

Polecane posty

Gość gość

I mam już dosyć ciąży ciężko mi się oddycha , chodzi , że nie wspomne o schylaniu się ufff a przed ciążą byłam energiczna wysportowana i zawsze w ruchu potrafiłam jeździć do pracy rowerem 10 km w każdą strone spędzić 8 h w ciągłym ruchu , a teraz! Zmyje naczynia pozamiatam w mieszkaniu i jestem zmęczona ...

Gość gość
kto wypina tego wina :)

Gość gość
Witaj :-) ja 32 tc. Schylac się mogę. Niby wszystko jest ok z moimi ******** ale...rozeszło mi się spojenie lonowe i to mnie bardzo ogranicza. Mam dość. Ciężko mi i nie mogę oddychać. Dziecko spore, bo na początku 29 miasto 1500 kg.

Gość gość
Ja jestem w 33 tc bliźniaczej i tez mam dość... a do tego mam zgagę gigant i nic mi nie pomaga. Chłopaki tak mi tłuka w rzoladek ze jak sie po jedzeniu położę to mi sie wymiotować chce... A najlepiej sie czuje jak jade rowerem dzieci sie uspakajają a ja mogę wtedy pooddychać świeżym powietrzem :-)

Gość gość
Rzoladek? Matko jedyna i ty będziesz mieć dzieci

Gość gość
Dobre z tym rzołądkiem. Taką wiedzę będziesz dziecią ;p przekazywala.

Gość gość
20:24, na prawdę musi Ci być ciężko, jak dzieciątko ma już półtorej tony ;p

Gość gość
Ty jakąś sflustrowana jesteś? Po co tu wchodzisz? Jesteś w ciąży? Pewnie nie i boli cie ze ktoś jest. Lepiej żebyś nie była bo nie masz co przekazać dziecku.

Gość gość
Oczywiście dziecko było w stu procentach planowane a wręcz wyczekiwane ...ale przeraża mnie myśl co będzie dalej jak już teraz to taka męczarnia ... Przecież nie można do końca przeleżeć a dpacer dłuższy niż 40 min przyprawia i ból kręgosłupa

Gość gość
dziewczyny jak urodzicie to odzyskacie sprawność :)

Gość gość
Z pewnością :-) już mam jedno dziecko, ale tamta ciąża była lekka. A ta jak to nazwał mój mąż przyniosła wszystkie plagi egipskie :-) od wymiotów zaczęłam na spojeniu lonowym skończyłam hehe.

Gość gość
Ja w 33. to jeszcze byłam całkiem sprawna, poza może nocnym bólem bioder. Poczekaj jeszcze miesiąc. W ostatnim miesiącu ciąży to dopiero byłb u mnie hardcore. Biodra bolały mnie już w nocy tak, że nie byłam fizycznie w stanie przewrócić się z jednego boku na drugi. Musiałam sobie pupę rękami przekładać albo prosić męża o pomoc. Koszmar. Bez poduchy kojca nie dałabym rady. Do tego okropny ból zaczął mi towarzyszyć także w dzień. Po przejściu może 100m, musiałam przystanąć i odpocząć. Chodziłam jak słoń na kaczych nóżkach. Chodziłam to chyba niedobre słowo. Lepsze będzie toczyłam się. W dodatku w ostatnich 2-3 tygodniach przed porodem wywaliło mi masę rozstępów. A obrzęki miałam takie, że żadnych swoich butów nie mogłam założyć. Musiałam kupić jakieś wielkie człapy. Na pocieszenie miałam lekki poród :) Niestety prawe biodro boli mnie po dziś dzień, szczególnie kiedy leżę, a minęło już 4 miesiące. Końcówka ciąży jest ciężka. Przygotuj się więc, że to co jest teraz, to dopiero przystawka przed głównym daniem. Będzie znacznie gorzej. Jedynie z oddychaniem Ci się poprawi, jak maluszek zejdzie niżej i przestanie uciekać na płuca.