Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Calineczka93

kogo wybrać ; O

Polecane posty

Gość Calineczka93

Mam ogromny problem. Napisze bardzo w skrócie. Dzień przed moim wylotem za granice do pracy wróciła osoba w której niegdyś się kochałam (też z pracy za granicą, po 2 latach !!!) . Spotkałam go przypadkiem i na dodatek powiedział że wrócił specjalnie dla mnie. Kiedy tam był kontaktowaliśmy się i kiedy mieliśmy się spotkać (czekałam pół roku aż wróci na urlop do Polski) on napisał mi że sie nie spotkamy bo kogoś ma i nie chciał mi o tym mówić bo myślał że zapomnę, ale widocznie nie ma wyjścia. Kontakt się urwał do czasu tego spotkania dzień przed. Cały ten czas bez niego cierpiałam bo bardzo mnie zranił. Przed wyjazdem pocałował mnie na pożegnanie. Jednak tam poznałam Belga który bardzo mnie kocha i nigdy by mnie nie zranił, jest bardzo zazdrosny i jest muzułmanem. Jest osobą dobrą i ciepłą, szczerą. Pierwszy raz zdarzyła mi się taka sytuacja bo wróciłam i nie wiem co mam robić i kogo wybrać. Bo przecież czekałam tyle czasu na jedną osobe i cierpiałam, a tam okazało się że jest jeszcze ktoś warty uwagi.

Gość gość
Kurwa tylko nie muslim

Gość gość
Dlaczego, wydaje mi się, że to od człowieka zależy, a wiem, że wszyscy w Polsce tak mówią... nikt z mojej rodziny nie wie że on jest muzułmanem i nawet w mojej rodzinie padają rasistowskie stwierdzenia. A ja chce tylko wiedzieć dlaczego

Gość gość
Dodam jeszcze, że kiedy tutaj wróciłam nie wiedziałam co robić. Popłakałam się wręcz, że musiałam wrócić ze względu na studia. A osoba która na mnie czekała, którą spotkałam dzień przed wylotem obdarowała mnie niesamowitym ciepłem. Niestety ciagle mam w głowie to jak kiedyś mnie zranił i jest mi ciężko mu to wybaczyć tym bardziej mając przy sobie faceta odpowiedzialnego inteligentnego i kochającego mnie (oczywiście oni oboje nie wiedzą o sobie). Muszę się jak najszybciej zdecydować żeby nikogo nie zranić

Gość Calineczka93
Masakra po prostu :( pomóżcie . Czemu nie muzułmanin na przykład ... to media tak nadają o tych terrorystach . Przecież on jest Belgiem a nie z jakiejś wsi. To centrum Europy. Kulturalny i dobrze wychowany przez mamę (rozwódkę)... dlatego bardzo szanuje kobiety. Nigdy w życiu by nie uderzył

Gość Calineczka93
czyy ktoś to w ogóle czyttaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Gość Mario Candarelli
widziałem polskie dziewczyny w Londynie, w Brukseli , na początku znajomości były pięknie obdarowywane przez Muslimów wszelkimi dobrami , złote kolczyki, wisiorki restauracje , spacery i kino , życie jak w bajce , pamiętam Danusie z Londynu, która została żoną Muslima , pracowałem dla takiego 'gada i bydlaka' , który się ożenił z Polką , po rozmowie z Danusią a rozmowa była ukradkiem , tuż za remontowanym domem, gdy zobaczyłem Danusię z jej fioletowymi oczami od bicia to złapałem za siekierę i powiedziałem wprost Danusia idę zabić tego bydlaka i zrobię to , utnę jemu nie tylko durny łeb ! Danusia mnie powstrzymała i powiedziała, że dla dziecka jest bardzo dobry i wytrzymam , wytrzymam aż mnie zatłucze bydlak ! Więc autorko , jak chcesz ale nie będzie to łatwe życie z Muslimem, który po ślubie traktuje kobietę jak ścierę , jak szmatę i do bicia, do tłuczenia i aż do krwi !

Gość Calineczka93
On kupił mi bilet do Belgii, tam poznałam jego mamę, która mnie przytuliła jak własną córkę. On został wychowany przez mamę i twierdzi że gdyby nie ona, kobieta to byłby nikim. Powiedział mi że nigdy by nie uderzył kobiety. Z drugiej strony zaczęłam czytać i interesować się islamem by wiedzieć z kim jestem i w co się pakuję. Oczywiście są niektóre cytaty z Koranu po których przeczytaniu przychodzi chwila zastanowienia, dlatego też kłócilam się z nim z tego powodu, powiedziałam mu że nie akceptuje braku szacunku do kobiet który widać w Koranie. Powiedział mi że nie znam tej religii a oceniam i że nie powinnam tego robić skoro nie mam pojęcia o niczym. Ale tam jest napisane o kobietach "bijcie je " !!! Dziękuję za odpowiedź ! bardzo mi to pomaga bo chce zebrać informacje i wyciągnąć wnioski. Jestem osobą niezależną i jedno podniesienie na mnie ręki i znikam .

Gość gość
Czy ktoś ma jeszcze takie doświadczenia ? Widzicie większość osób mówi o tym w ten sposób. Mediom nie wierzę, dlatego pytam tutaj na forum. Ale chyba nie jest to przypadek skoro ciągle ktoś mówi w kółko to samo. Ale jestem z nim i on ciągle mówi że mnie kocha że jestem dla niego wszystkim (aż jest to nienaturalne w porównaniu z Polakami którzy tego tak nie powtarzają kobiecie). Z drugiej strony nie chciałabym stracić osoby na którą w końcu tyle czekałam ... i może w końcu jakoś bym mu wybaczyła. Nie wiem sama co czuję ;/

Gość Mario Candarelli
zobacz ten film, https://www.youtube.com/watch?v=hlHoOygwIhg katolik , prawosławny zachowa się w wielu sytuacjach życiowych jak normalny facet , tu na filmie widać , że facet ma dość , że posiada posturę taką, że może tego kochanka wywalić na zbity ryj i żonie zrobić krzywdę , Muslim leje swoją żonę bez żadnego pytania , zapytaj swoje koleżanki i żony Muslimów z jakiego powodu ostatnio miały fioletowe oczy ?

Gość Calineczka93
Niestety nie mam takich znajomych i dlatego muszę się wielu rzeczy dowiedzieć zanim podejmę decyzje. Przecież nie wszyscy są tacy ! Niemożliwe. Nie mogę przecież w ten sposób oceniać człowieka ...

Gość Mario Candarelli
gdy wybierzesz Muslima za męża to musisz się liczyć z tym, że oczy będą co kilka dni fioletowe od pobicia , z normalnym Polakiem, Holendrem lub Hiszpanem najwyżej będziesz się szarpać i zostaniesz bez majtek , gdy wyszarpie majtki ale nie zostaniesz zlana i skopana , decyzję pozostawiam

Gość gość
Ale jak to możliwe żeby on coś udawał? Ja nie potrafiłabym tak udawać przez tyle czasu że jestem kimś kim nie jestem . Bo by mnie to zwyczajnie męczyło. Ale jak zaczęłam drążyć ten temat i zapytałam co gdybyśmy mieli dzieci, czy mogłoby jedno z nich być katolikiem a drugie muzułmanem żeby było po równo to on mi powiedział że nie, że oboje będą wyznawcami islamu bo jeżeli nie to według Koranu będą wykluczone z rodziny i przeklęte ! Ale złapałam go na tym, że kiedyś jak jeszcze byliśmy ze sobą na co dzień za granicą to mi powiedział że zrobi dla mnie wszystko i zadałam mu dokładnie to samo pytanie o dzieci to powiedział że oczywiście dziecko samo sobie wybierze wiarę. I to jest dla mnie podejrzane . Tylko on jest taki dobry i ciepły dla mnie, cały mój wyjazd się o mnie troszczył ( i to nie finansowo jak niektórzy myślą że Polka to na kase leci)

Gość Calineczka93
????? haloo

Gość gość
JA bym wybrała tego muzułmana skoro mówisz że on jest dobry to nie oceniaj go ze względu na wiare a Polaczki to brudasy nie dbają o siebie taka prawda

Gość Calineczka93
Dzięki wielkie za odpowiedź. Czy ktoś myśli podobnie ? Ja się troche boję z nim wiązać ale proponował mi żebym przyleciała na wakacje do Belgii (do pracy) i żebyśmy zamieszkali razem przez ten czas... ale nie chce stracić drugiej osoby bo co jak polece tam a sie okaże że nam się nie układa ze względu na jego okropną zazdrość....

Gość gość
on to robi dla alacha te jego cierpienie bedzie zbawieniem https://www.youtube.com/watch?v=0ASovdLr8EQ&list=RD0ASovdLr8EQ#t=31 masz czescie ze oprzyczynisz sie do jego uswiencenia bo Kultura islamu wysoko ceni poniżanie białej kobiety Honor mężczyzny znajduje się między nogami jego kobiety" – głosi stare arabskie przysłowie. To prawda, że muzułmanie obsesyjnie podchodzą do czystości swoich sióstr, żon, córek, krewnych etc. Wiele Pakistanek mieszkających w Wielkiej Brytanii zostało honorowo zamordowanych tylko dlatego, że np. zbyt poufale przyjaźniły się ze swoim białym sąsiadem lub w dniu ślubu okazało się, że nie są dziewicami.

Gość gość
bo seks z niewierną nie jest grzechem. Po drugie robiąc z białej dziwkę można poniżać "białasów", którzy są w końcu potomkami "krzyżowców" i po trzecie można na tym zarobić gigantyczną kasę. To nie przypadek, że seksbiznes w Europie opanowały gangi muzułmańskie. W dzielnicy czerwonych latarni w Amsterdamie na 80 właścicieli domów publicznych jedynie trzech było Holendrami, resztę stanowili Marokańczycy i Turcy. Nader perfidnym sposobem uwodzenia nastoletnich Europejek przez muzułmanów jest działanie tzw. "loverboys", czyli kochasiów, którzy wystają pod szkołami i podrywają tam nieświadome niczego dziewczyny zapewniając je o miłości i oddaniu

Gość gość
muzułmanin może myśleć inaczej niż nakazuje Koran. Myślenie niezgodne z Koranem jest karane. Następnie musimy zrozumieć, jak Koran postrzega kobietę i jak nakazuje ją traktować. Prawdą jest, że rodzina w islamie jest najważniejsza i że kobieta jest tam wysoko ceniona. Przeciętna cena za kobietę wynosi kilkanaście tysięcy dolarów, przy średnich zarobkach w krajach arabskich rzędu kilkuset dolarów. Kilka tysięcy dolarów jest warta kobieta z widoczną wadą fizyczną (np. zezowata). Kiedy muzułmanin chce się ożenić, musi uiścić opłatę tej wysokości ojcu lub braciom swojej wybranki, na własny koszt zorganizować wesele i obdarować hojnie całą rodzinę narzeczonej (zazwyczaj liczną). Przy tak wysokiej wartości kobiety staje się zrozumiałe, dlaczego rodzina aż do przesady dba o zachowanie czystości swojej dorastającej córki i dlaczego tak częste są zabójstwa dziewcząt podejrzanych o kontakty z chłopakami. Ojciec i bracia muszą przecież udowodnić wszystkim, że ich „towar” jest najwyższej jakości. Ponadto w przypadku gwałtu w krajach islamu nigdy nie szuka się sprawcy – mężczyzny, tylko zabija się zgwałconą kobietę. Dla wszystkich oczywiste jest, że to ona go sprowokowała – dlatego to jej należy się kara, a nie jemu. Na marginesie tylko dodam, że Koran zezwala mężowi nie bić żony, jeżeli ona jest pokorna i we wszystkim mu posłuszna...

Gość gość
jak islam postrzega relacje pomiędzy mężczyzną muzułmaninem a kobietą niemuzułmanką. Po pierwsze, tylko takie relacje są dopuszczalne – absolutnie nie ma mowy o relacjach między kobietą muzułmanką a mężczyzną „niewiernym”. Muzułmanin ma prawo poślubić niemuzułmankę, a nawet zezwolić jej na nieprzyjmowanie islamu, ale i tak jest ona traktowana przez niego i przez prawo islamu po muzułmańsku: on ma prawo ją zdradzać, on ma prawo pojąć inne żony, on ma prawo ją wypędzić lub przyjąć z powrotem, on decyduje o losach ich wspólnych dzieci. Jej zdanie w żadnej z tych kwestii się nie liczy,nie przysługuje jej również prawo przejęcia czegokolwiek z majątku po śmierci męża. Ale musimy wiedzieć, że muzułmanin nie ma obowiązku zachowywania czystości seksualnej. Prawo islamu w tej materii jest bardzo elastyczne, dopuszczając małżeństwa na krótki czas – np. na miesiąc, tydzień lub nawet na jedną noc. Potem następuje legalny rozwód – i grzechu nie było. A poza tym w stosunkach z niewiernymi obowiązują dodatkowe zasady, które wydają się nam na tyle barbarzyńskie, że aż ciężko uwierzyć w ich istnienie. Wynikają one jednak jednoznacznie z pojęcia din al-fitra (religia „biologiczna”). W myśl tego pojęcia islam jest przekazywany również... drogą płciową! Poprzez stosunek seksualny z kobietą niemuzułmańską muzułmanin czyni z niej „nosicielkę islamu”! Przy takim podejściu każda kopulacja z niemuzułmanką nabiera znaczenia misyjnego – nawet jeżeli jest to prostytutka, która bierze za to pieniądze. Chwalebne jest również zgwałcenie niemuzułmanki, uprowadzenie jej lub po prostu namówienie do zabawy w łóżku. W relacjach dobrosąsiedzkich pomiędzy chrześcijanami a muzułmanami w takich krajach jak Syria, Turcja lub Irak (gdzie jeszcze mieszka znaczna liczba ludności chrześcijańskiej) istnieje element uporczywie pomijany przez wszystkie media: gwałcenie chrześcijanek. To siedzi na tyle głęboko w mentalności muzułmańskiej, że żony muzułmanki wręcz gardzą swoim mężem, jeżeli ten nie odznaczył się zgwałceniem chociażby jednej „niewiernej”…

Gość gość
Co z tego wszystkiego wynika? Otóż spotykasz muzułmanina, który jest w Ciebie wpatrzony i podnieca się na Twój widok. Nie łudź się jednak – nie jesteś dla niego atrakcyjniejsza od innych kobiet. Po prostu u siebie on widzi kobiety tylko w towarzystwie mężczyzn (z reguły ich ojców lub braci), z chustą na głowie, w długich spodniach i z długimi rękawami, a czasami nawet z zakrytą twarzą. Nic więc dziwnego, że każda Europejka w dowolnie przyjętym u nas ubraniu (a tym bardziej z gołym pępkiem lub głębokim dekoltem) wydaje mu się bóstwem seksu. Tamte kobiety są dla niego niedostępne poza małżeństwem (samo małżeństwo zaś jest bardzo kosztowne) – a Ciebie można namówić, przekupić, omamić albo ostatecznie zgwałcić. Gdyby on oszukał jakąś muzułmańską kobietę, musiałby się liczyć z możliwością zemsty ze strony jej rodziny – a Ty najwyżej sobie popłaczesz nad własną głupotą i zniszczonym życiem... Za to on wśród swoich zasłynie jako wielki misjonarz, szerzący islam wśród naiwnych kobiet kafarów, czyli niewiernych... Wiem, że zakochanie odbiera człowiekowi rozum. Dlatego proszę o przemyślenie tego wszystkiego, zanim się zakochasz w muzułmaninie.

Gość gość
Muzułmanie to parszywcy, nigdy bym się nie zgodziła na partnerstwo z muzułmaninem. Nie to, że to inna kultura. To całkowity brak kultury.

Gość Calineczka93
Tak i tutaj mowa o krajach zacofanych. On natomiast urodził się w Belgii i kulture ma jak najbardziej europejską. Problem w tym, że widze w nim tą muzułmańską zazdrość ... poza tym kiedy raz pokłóciliśmy się bo zarzuciłam mu że uważa się za lepszego tylko dlatego że jest facetem to odpowiedział mi że wcale się nie uważa za lepszego, uważa tylko, że kobiety "zostały stworzone biologicznie do innych celów" . W dodatku to z tymi dziećmi (które wg niego byłyby muzułmanami) zaświeciło mi lampkę. Kiedy zacytowałam mu słowa z Koranu (te złe słowa o kobietach) on zaprzeczył i powiedział że wcale tak nie jest i że źle to interpretuje, a ja na to jak inaczej można zinterpretować fragment o kobietach "bijcie je" . Bo to jest raczej jednoznaczne. Myślicie że on coś kręci ?? Jestem kobietą niezależną, i męczą mnie niektóre ograniczenia które mi narzuca

Gość gość
a co za ruznica gdzie sie urodził islam jest jeden w europie chca jmuzułmanie wprowadzaja szariat w europie Muzułmańskie patrole zastraszają Brytyjczyków na ulicach Londynu. Zakapturzeni wyznawcy islamu pilnują przestrzegania prawa szariatu, które chcą narzucić w stolicy Wielkiej Brytanii. Muzułmanie filmują swoje czyny i umieszczają na własnym kanale na portalu YouTube. Radykalni muzułmanie zastraszają Brytyjczyków w samym centrum Londynu, zwracając uwagę na ich ubiór czy zachowanie. Na filmie opublikowanym w niedziele, grupa islamistów zaczepia Brytyjczyków krzycząc do nich, że znajdują się na muzułmańskim obszarze.W jednym z nagrań kobieta przypomina islamistom, że są w Wielkiej Brytanii i dopuszczają się przestępstw, na co Brytyjka słyszy odpowiedź, iż w kraju będzie obowiązywało prawo szariatu i brak szacunku dla osób, które nie słuchają Boga.

Gość Calineczka93
Tylko że on i cała jego rodzina są nowocześni i bardzo mili. On mi mówił że w islamie kobiety są traktowane z wielkim szacunkiem i że nawet dużo więcej jest kobiet które przechodzą na islam niż mężczyzn. To jest bardzo kontrowersyjna religia, bo są pewnie dobrzy muzułmanie (ogólnie mówię o ludności) którzy cierpią bo media nie dają spokoju tej religii, to też jest smutna prawda, tak mi się wydaje. Co do mojego problemu nie jestem nie wiadomo jak w nim zakochana tylko dostrzegłam w nim dobrego normalnego czlowieka. On żyje tam, ja tutaj i przyzwyczaiłam się do tego. Tylko jego propozycja by spróbować zamieszkać ze sobą te 3 miesiące nie daje mi spokoju bo co jeżeli go ocenię z góry i się pomylę.