Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość COLA_AL

Ciasto w proszku na ... faworki

Polecane posty

Gość COLA_AL

Czy jakiś producent robi ciasto w proszku na faworki? Ja nie spotkałam , a podobno istnieje... Może ktoś wie gdzie kupić i kto to wytwarza? Będę wdzięczna za odpowiedzi ! Pozdrowienia ! NIKA

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A po cholerę? Co to za problem zagnieść mąkę z żółtkami i śmietaną?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość COLA_AL
Duży problem, bo trzeba ok 1/2 godz "wybijać" wałkiem a to wymaga siły i kondycji. Dawniej tak wybijałam i wychodziły faworki świetne. Od czasu gdy idę na skróty tzn pomijam "maltretowanie" ciasta - już nie są takie kruche i dobre. Jak podchodzić tak, ze po co ciasto w proszku, gdy można zagnieść, to i inne ciasta w proszku nie maja sensu, bo każde można zrobić "od początku" a jednak masę innych ciast w proszku jest....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ALe jak "w proszku", skoro jak sama piszesz, wymaga to po prostu określonej pracy, żeby wyszło? Ten proszek ma ci to ciasto "wybić" czy jak? No pomyśl logicznie, kobieto... I owszem, dla mnie żadne ciasta z proszku nie mają sensu, przecież to zwykłe robienie ludzi w trąbę jest... Płacisz zdzierczą cenę za mąkę ze spulchniaczem! Wiesz, jaki jest np. skład "ciasta kruchego" w proszku? mąka, cukier i proszek do pieczenia... "ciasta drożdżowego"? mąka i drożdże itp. itd.... całą resztę składników trzeba dokupić i dodać osobno, plus normalnie takie ciasto wyrobić. Faktycznie, ułatwienie jak diabli :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jak trzeba być leniwym żeby korzystać z ciast w proszku?Kobieto czy tak trudno zrobić domowe faworki?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×