Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mona L

niemowle rzuca się przed snem

Polecane posty

Gość Mona L

Moja 4 miesięczna córeczka od tygodnia zaczęła bardzo rzucać się przed snem. Wieczorem po kąpieli jest butelka i mała przytula się do pieluszki przymyka oczka a po chwili zamiast zasnąć zaczyna się bardzo kręcić. Nie wiem co robić? Czy to jest normalne że córeczka tak się rzuca? Macha rączkami i nóżkami kręci główka zaczyna popłakiwać. Widać że jest śpiąca trze oczka. W ogóle to ona jest bardzo energicznym dzieckiem wesołym i pogodnym. Byłyśmy u lekarza i mała rozwija się prawidłowo.

Gość gość
Może to skok rozwojowy?

Gość gość
Moim zdaniem zupełnie normalne. Dziecko jest zmeczone a zasnac nie może i stad wiercenie. Mojej tez się tak zdarza.

Gość gość
Moja też tak robiła i to do tego stopnia ze momentami bałam sie iż rozBije sobie główkę. Mówiłam to pediatrze. Powiedział iż niemowlęta tak robią kiedy sa zmęczone i nie mogą zasnąć. Suma summarum sens byk taki ze dziecko samo sobie krzywdy nie zrobi. Minęło po jakimś czasie :)

Gość grosik1919
Moja też tak ma. Czasami się rzuca a czasami zrobi dwa okrążenia wokół łóżeczka i uśnie:-) oczywiście okrążenia w łóżeczku-nóżkami odpycha się od szczebelków i tak się kręci. Czesto też jak je z piersi przed snem to nogi unosi do góry. Śmiesznie to wygląda, widocznie lubi jeść z nogami w górze:-)

Gość Mona L
Hmm czyli nie martwić się i czekać aż samo przejdzie :-)