Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaMalejZuzi

Ulewanie i dziwne objawy mojej coreczki

Polecane posty

Gość MamaMalejZuzi

Witam, moja 4 miesieczna coreczka ma dziwne objawy. Miedzy innymi jest rozdrazniona, krzyczy a nawet piszczy! Ulewa, woda, mleko, tresc z żołądka rowniez potrafi. W kupce sa pasma sluzu.. Bardzo slabo przybiera na wadze 65cm 5kg.. Piediatra oraz neanatolog twierdza ze rosnie swoim tepem urodzona w 37 tyg. Najpierw bylo USG podejrzenie wady wrodzonej odźwiernika żołądka. Okazalo sie że nie. Doszedl jeszcze katar i kichanie, brak apetytu je po 60 ml i to wymuszamy na niej to jedzenie. Innib mowia ze byc może to ząbki. Od chwili usg sprawa ucichla dodam tylko ze karmimy ja Bebilonem 1. Wczesniej zalecila nam pediatra bebilon1 AR JEDNAK NIE POMOGLO JEGO ROWNIEZ ULEWALA W BARDZO DUZEJ ILOSCI, COS TYPU ZWYCZAJNE WYMIOTY. Mala slini sie okropnie slina jest taka jak guma nie jest wstanie jej przełknąć kilkakrotnie juz sie nia dlawila.

Gość MamaMalejZuzi
Czy ktoras mamusia tak miala, czy to moze byc alergia pokarmowa, naprawdę bardzo was prosze o pomoc, nie wiem juz co mam robic.

Gość gość
Wygląda na alergie. Poszukaj mądrego pediatry.

Gość grosik1919
Z ulewaniem to nie pomogę. Może być refluks, ale jestem mamą też 4 miesięcznej córki. Mała piszczy często z radości, to normalne bo dziecko poznaje swój głos. Nie krzyczy, ale wieczorami zbiera jej się na gadanie. Najbardziej lubi mówić jak trzyma rączki w buzi. Wyszły już jej 2 ząbki. Ja bym te Twoje problemy zarzuciła na 4 skok rozwojowy. U mnie się już zakończył ale też dziecko się zmieniło. Przestała usypiać sama, ciągle wisi na cycu, po południu to trzeba ją nosić bo leżenie już ją nudzi. Dziecko jest coraz starsze i chce poznawać świat dlatego już jej sufit nie wystarcza. Może odczekaj tydzień lub dwa i poobserwuj.

Gość gość
Najprawdopodobniej refluks. Po kazdym karmieniu trzymaj ja przez 40 minut,pod katem 40 stopni okolo. Ja ze swoja córka tak spalam po kazdym karmieniu az skonczyla pol roku. Poprawe zauwazysz gdy dziecko zacznie sie pionizowac, bedzie rzadziej ulewac. My bylismy u gastroenterologa i to byla rada od niego. Dziecko bylo niespokojne bo kwasy zoladkowe draznily przelyk. Jutro napisze Ci co jeszcze powiedzisl nsm lekarz.

Gość MamaMalejZuzi
Bede czekala. Tyle ze moj narzeczony mial skaze, czytalam wiele o tym, nie koniecznie musza byc krostki jest wiele innych objawow, ktore niestety ma, wiec sama nie wiem na co stawiac..

Gość gość
Mnie tam wyglada na skaze bialkowa. Idz do innego lekarz

Gość gość
wyeliminuj wszelkie możliwe przyczyny i obserwuj.czyli zmień mleko na hydrolizat Babilon pepti lub nutramigen nie żadne ha. i kladz mała pod kątem 40 stopni jak ktoś pisał. efekty powinny się pojawić po ok tygodniu.

Gość miła jak zawsze
Mojemu dziecku nic sie nie dzieje po enfamil 1 ar ale twój problem to nie tylko ulewanie. Wg mnie jest to bardzo niepokojące nie odpuszczaj i szukaj innych lekarzy.

Moje dziecko urodziło sie w 35tc, zjada 130-160ml na raz, je 6 razy dziennie. Waży już około 4500 a waga urodzeniowa 2380;) ma 10 tygodni więc nie daj sobie wmówic że wszystko jest okej

Gość MamaMalejZuzi
Moja miala wage urodzeniowa prawie 3 kg. A teraz ma 4 miesiace i ma 5kg. Ten brak apetytu tez mnie zwala z nóg..