Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Grypa żołądkowa u 14 miesięcznika !

Polecane posty

Gość gość

Mamuśki !! Co na grypę żołądkowa dla 14 miesięcznika ? Przechodziłam grypę żołądkowa 2 dni temu, przeszło na córkę:( wymiotowała w nocy , dawałam jej po łyżeczce wody itp. Dalej wymiotowała ... Dałam colę i przestała , po południu miała biegunkę wiec dałam smekte - przeszło . Ale teraz nie chce pic nic innego jak colę ! Wiem po sobie ze dużo lepiej sie pewnie czuje po coli ale czy można tak dawać tak małemu dziecku ? Kupiłam Leki nawadniające tez ich bie chce pic , probiotyki tez odpadaja . Co robić ?

Gość gość
dawaj cole,lepsze zeby to pila,niz zeby nic nie pila bo ci sie odwodni i wyladujecie w szpitalu na sylwka

Gość gość
niech pije cole

Gość gość
Niech pije kole, co kolwiek teraz ważniejsze żeby się nie odwodnila niż to że to nie zdrowe, przejdzie grypa odstawisz kole....

Gość Anetta
  Dnia 27.12.2015 o 16:47, Gość gość napisał:

Mamuśki !! Co na grypę żołądkowa dla 14 miesięcznika ? Przechodziłam grypę żołądkowa 2 dni temu, przeszło na córkę:( wymiotowała w nocy , dawałam jej po łyżeczce wody itp. Dalej wymiotowała ... Dałam colę i przestała , po południu miała biegunkę więc dałam smekte - przeszło . Ale teraz nie chce pic nic innego jak colę ! Wiem po sobie że dużo lepiej się pewnie czuje po coli ale czy można tak dawać tak małemu dziecku ? Kupiłam Leki odwadniające też ich nie chce pic , probiotyki tez odpadaja . Co robić ?

Moze dobrze by bylo, jeśli chce pic tylko cole, dodać do tej coli choc trochę płynnych probiotyków. Będą niewyczuwalne w tej słodyczy coli a te prozdrowotne bakterie pomogą florze w jelitach. Bo jeśli jest grypa żołądkowa to znaczy że jest jakiś patogenny wirus a na to najlepsze te prozdrowotne probiotyczne bakterie.

Gość MarysiaNN

Cola dla 14 miesięcznego dziecka? Serio? Moja czterolatka jeszcze smaku coli nie zna. Na grypę żołądkową podaję jej po prostu probiotyk w kroplach active flora baby i dużo wody do picia, albo elektrolity, ale z tym to wieczne problemy są (nie dziwię się, bo sama nie lubię tego smaku ;))

Gość zaskoczka

Czuję się zaskoczona bo teraz nawet z probiotyków starają się producenci wyeliminowac cukry więc podawanie leków z cola nie ma dla mnie kaurat sensu. Ale może jest to dla innych jakis sposób. Active Flora baby znamy bo podawalismy młodemu jak był w przedszkolu, a teraz bierzemy w sumie sezonowa całą rodzina. 

Gość leśnik

Od jakiego wieku można te Active Flora Baby mozna podawać? 

Gość tramwajowaa

Moje dziecko też nie pije coli, w ogóle gazowanych napojów nie lubi, ale słyszałam o tym że cola niektórym pmaga na problemy żołądkowe, ja zdecydowanie wolę dać probiotyk flostrum, chociaż wiem że działa i że ta naruszona przez biegunkę flora bakteryjna się unormuje, z domowch sposobó to marchwianka i czarne jagody

Gość Luisiana

No ale niemowlakowi nie podasz coli przecież, nawet jagód nie podasz. 
@leśnik active flora baby można podawać bezpiecznie od pierwszych dni życia. 🙂

Gość mamak
  Dnia 10.02.2019 o 21:15, Gość tramwajowaa napisał:

Moje dziecko też nie pije coli, w ogóle gazowanych napojów nie lubi, ale słyszałam o tym że cola niektórym pmaga na problemy żołądkowe

Czasami pomaga odgazowana cola, ale przecież to jest sam cukier więc jakoś nie ryzykowałabym u dziecka. Wystarczy przeciez podawać płyny i własnie uzupełniać probiotykiem florę bakteryjną. U nas akurat tez Active Flora baby się sprawdziło. Był niewyczuwalny w ulubionym soczku, więc bez problemu mogłam podawac. 

Gość karmiella

My mamy 2 miesięcznego brzdąca więc soczek odpada ale podajemy Active Flora bezpośrednio do buzi. Jest w kroplach więc nie ma z tym problemu. 

Gość Gość

Najlepszy sposób to podawać wodę z ugotowanego ryżu do picia a jakby też chciało dziecko to trochę żeby zjadło tego ugotowanego ryżu.

Gość karawka
  Dnia 24.03.2019 o 11:17, Gość Gość napisał:

Najlepszy sposób to podawać wodę z ugotowanego ryżu do picia a jakby też chciało dziecko to trochę żeby zjadło tego ugotowanego ryżu.

Nie pisz tak bo jeszcze ktos takiemu maluchowi 2 miesiące poda wodę z gorowanego ryżu albo ryż. Niestety niektóre sposoby sprawdzaja się tylko u starszego malucha. Ale moim zdaniem lepiej taki probiotyk mieć w pogotowiu. Active flora jest zawsze u nas w apteczce. 

Gość barcellona

Active flora baby w kroplach też mieliśmy. W prawdzie dla starszego malucha bo 3 latka. Niestety w przedszkolu ciągle chorował i  lekarz polecił nam stosować probiotyk. Znajoma poleciła nam Active flora i sprawdził się ten probiotyk.