Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kaszel u rocznego dziecka

Polecane posty

Gość gość

Co podajecie swoim rocznym dzieciom przy kaszlu? Jutro dopiero idziemy do lekarza a chciałabym jej jakoś ulżyć na noc.

Gość gość
Calcium.

Gość gość
Zalezy czy jest mokry czy suchy

Gość gość
Ogólnie właśnie zależy jaki kaszel. Ale jeśli masz możliwość podjechać do apteki to możesz kupić Dicotuss baby który działa i na mokry i na suchy kaszel. Ja stosuje u syna i jest super.

Gość gość
Soll baby tussi jest na mokry i suchy a na noc sinecod to jest przeciwkaszlowy aby dzieciątko moglo spokojnie spac i oczywiście w dzień inhalacje z soli fizjologicznej

Gość gość
A to kaszel mokry czy suchy? U nas sprawda sie drosetux

Gość gość
Ja nie umiem często u dziecka rozróżnić kaszlu i zawsze stosuje uniwersalny Dicotuss baby. Ma bardzo fajny naturalny skład i dzięki ziołom jakie się tam znajdują szybko pomaga.

Gość gość
Ja mam dziecko które jeszcze nie mówi więc całkiem ciężko jest się porozumieć żeby określić rodzaj kaszlu u niego. ten Dicotuss też z tego względu sobie chwale ale też dlatego że można na noc podawać.

Gość gość
Roczne dziecko z reguły nie mówi :O

Soll baby tussi jest fajny. Sinecod podaj jeśli dziecko rzeczywiście się męczy tym kaszlem. Jeśli jest w miarę, to ja bym nie podała. Jeśli dziecko kaszle, to znaczy, że cos tam mu gdzieś zalega i kaszel ma to wydusić. Jeśli kaszel nie przeszkadza mu w spaniu, to sinecod jest niepotrzebny. Oczywiście gdyby diecko miało się męczyć całą noc, to można podać. A do inhalacji polecam rabczańską sól- kupuję się ja w takiej litrowej butelce i bez rozcięczania dodaje się do inhalatora. U mojego dziecka działa super!. 2-3 inhalacje i już kaszel jest definitywnie odrywający.

Gość gość

Wszystkim znajomym od jakiegoś czasu bardzo zachwalam inhalację i mój sprzęt Novama Familino Pro. Za te pieniądze to najlepsza możliwa opcja na rynku na ten moment. Szczególnie że urządzenie ma gwarancję dożywotnią, a poza tym że inhaluje to też oczyszcza drogi oddechowe, zwłaszcza nos i zatoki.