Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Refluks, zapalenie zoladka i przepuklina rozworu przelykowego a leki ipp

Polecane posty

Gość gość

Witajcie! Mam 24lata i od 7miesiecy choruje na nerwice lekowa. Od ok 5miesiecy meczyla mnie nagminnie klucha w gardle, ucisk i pieczenie. Nikt nie wiedzial co mi dolega a ja wkrecalam sobie a to obrzek krtani a to skurcz krtani i latalam od lekarza do lekarza. Kazdy wmawial mi ze to albo alergia albo gula histeryczna. Jakis czas temu trafilam na kumatego lekarza ktory zlecil zrobic gastroskopie. I wyszlo ze mam stan przedrefluksowy, zapalenie zoladka i przepukline rozworu przelykowego przepony! Helicobacter na szczescie nie mam. Gastrolog do ktorego trafilam kazal przejsc na diete lekkostrawna i brac helides 40 i tu zaczynaja sie schody :( Nie toleruje zadnego ipp - po kazdym mam przez pare dni silne mdlosci ktore mijaja ale najgorszy skutek uboczny to depresja, sennosc, zawroty glowy i odrealnienie po tych lekach :( Nie jestem w stanie tego zniesc i odstawilam. Teraz probuje z sama lekkostrawna dieta a do tego kleiki z maki ziemniaczanej, sok z surowych ziemniakow i zero slodkiego czy smazonego. Czy ktos z was ma podobny problem? A moze znacie jakies leki nie z grupy ipp ktore mozna dlugofalowo zazywac i nie maja takich skutkow ubocznych? Ewentualnie homeopatyczne, roslinne ?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować