Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MizantropiaOdraza1994

Czy czujecie się tak, jakby wasza inteligencja wzrastała? A może spada?

Polecane posty

Ja mam wrażenie, że staje się inteligentniejsza z wiekiem a inni stoją w miejscu. Serio, wiele z moich znajomych wydawało mi się inteligentnych jeszcze kilka lat temu, a dzisiaj dostrzegam w nich, że są przeciętni, ich umysł to jeden wielki banał, niezdolny do stworzenia czegoś ciekawego :P

Gość gość
Złudzenie.🖐️ Przejrzyj wpisy ze swoich wszystkich nicków, może zauważysz, że wałkujesz w kółko 5-6 tematów od kilku lat. Inteligentko.:D

Ja robie sie taka bystrzacha a na plaszczyznie filozoficznych zagadnien i rozkim wymiatam:) oby to nie stanelo w miejscu. Moze kiedys cos napisze i po smierci bede oslawiona geniuszem.:)

Może to nie jest bezpośrednio związane z inteligencją, ale denerwuje mnie też u ludzi ciągła banalność gustów i upodobań oraz płytkość w interesowaniu się swoim hobby. Jak tacy ludzie tak po prostu żyją, w jednym punkcie, bez pójścia o krok dalej?

Ja np uwielbiam(moze to zabrzmi dziwnie) ale ludzi postrzeganych orzez ogol zanwariatow czy dziwolagow. Zazwyczaj fajnie mi sie z takimi rozmawia. Nie wiadomo kiedy i stajemy sie dobrymi kumplami:) ja mam na pewno dziwny i inny tok myslenia, niebanalny ale zdanie to jednak kazdy ma swoje. Ilu ludzi tyle gustow i upodoban przeciez.

Gość gość
Kaska, jestes zenujaca i zawsze bedziesz

Gość gość
Niektórzy nie dość, że stoją w miejscu,niczym się nie interesują to jeszcze zamiast się rozwijać po prostu się"zwijają''.Też obserwuję takie zjawisko,ale szczerze mówiąc niezbyt mnie to obchodzi.Na pewne sprawy nie mam wpływu i nic nie zrobię, kiedy chcę pożyczyć książkę komuś, a ktoś mi mówi,że i tak jej nie przeczyta,nie ma czasu

Gość gość
jak tylko wchodze na kafe czuje, ze spada, na leb na szyje, stara sie dostosowac do tutejszego poziomu :(

Gość gość
Calkowicie powaznie, jak radzisz sobie z przeszloscia? Utrata przyjaciol, rodziny

nie wiem czy inteligencja, ale spostrzegawczość i wiedza o świecie i w dziedzinach mnie interesujących i owszem. gdzieś tak od połowy studiów rozwijam się bardzo. a porównując mój martwy umysł z epizodu depresyjnego i mój stan obecny to jest bardzo pro.