Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

cielęcina

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny nie śmiejcie się, ale jestem w kuchni lewa i pierwszy raz mam w rękach cielęcinę. Chciałam poporcjować i zamrozić dla dziecka. Jak powinno wyglądać to mięso? Moje jest różowe, ale ma kawałki zabarwione na szaro-beżowo. Szczególnie na spodzie i przez środek w kształcie łuku pod wierzchnią warstwą w kolorze różowym. Czy cielęcina może być taka dwukolorowa? Dodam, że strukturę ma normalną jak mięso, nie jest oślizgła ani nic a pachnie lekko kwaskowato (wyczytałam w necie, że tak właśnie powinna), nie śmierdzi. O co chodzi? Boję się dać dziecku. Nie wiem, czy sama mogę ją zjeść. Może jest jednak nieświeża (choć podobno tegodniowa dostawa)? Może to przez to, że w lodówce leżała kilka godzin w lodówce zanim miałam czas się nią zająć? Nie była tania i szkoda wyrzucać, ale nie chciałabym otruć siebie ani tym bardziej dziecka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

×