Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nomiii

Poronienie dyskusja otwarta

Polecane posty

Gość Nomiii

Ostatnio natrafiłam na ciekawy trop o którym chciałabym podyskutować. Poronienie= Zasiłek 4 tys zł + Urlop 56 dni + Ubezpieczenie (nawet 2x 6 tys zł) Czy ktoś wie coś więcej na ten temat???

Gość gość
Zasiłek pogrzebowy 4000zł? Tak Ubezpieczenie z tytułu urodzenia martwego dziecka? Tak, ale zależy od ubezpieczalni Urlop? Tak, działa tak samo jak macierzyński

Gość gość
Ale o czym tu dyskutować? Jesteś w takiej sytuacji i chcesz o coś dopytać to pytaj konkretnie.

Gość gość
wiem ze z ubezpieczalni dostaniesz pieniadz jesli masz akt urodzenia dziecka martwego. aby taki akt miec musisz miec ze spzitala zaswiadczenie o takim fakcie. o zasilku mowa jesli bys chciala zrobic pogrzeb temu dziecku/plodowi, przysluguje ci urlop macierzynski tylko kroptszy. o czym tu dyskutowac????

Gość gość
Byłam w sytuacji, kiedy taka wiedza mogła okazać się przydatna. Teraz już za późno. Jestem ciekawa czy ktokolwiek o tym wie, mi w szpitalu nic nie powiedzieli na ten temat

Gość gość
No niestety na ogół taka sytuacja spada na nas jak grom z jasnego nieba i jak personel nie wyjaśni to na ogół dowiadujemy się o możliwościach za późno. Inna sprawa, że przepisy w niektórych kwestiach też się zmieniają, więc to co dziś jest aktualne, za jakiś czas może nie być.

Gość gość
Fajnie gdyby jednak rodzice mieli szansę dowiedzieć się o swoich prawach zawczasu

Gość gość
Ale nikt nie zakłada, że straci ciążę, więc nikt nie sprawdza takich informacji zawczasu.

Gość gość
te łajzy, powtarzam te szpitalne łajzy powinny o takich rzeczach mówić

Gość gość
gość dziś te łajzy, powtarzam te szpitalne łajzy powinny o takich rzeczach mówić X Może u Ciebie w szpitalu pracują łajzy, ale w moim akurat zostałam bardzo dokładnie poinformowana o wszystkim po utracie ciąży. Było widać, że położne mi współczują i ile mogły tyle pomogły, wyjaśniły mi wszystko jeśli chodzi o formalności, dowiedziałam się gdzie szukać wsparcia psychicznego. Słowa złego nie mogę powiedzieć.

Gość gość
pamietam kiedys temat w ktorym 2 dziewczyny opisaly szczegolowo takie sytuacje... ale zostały zjechane jak psy ze są pazerne na kasę i ze wszystkie inne nie wzielyby tych pieniedzy z ubezpieczenia...ja gdybym wiedziala ze takie prawo mi przysluguje to skorzystalabym z tego co mi sie nalezy, co wiecej jestem zla ze nikt mi nie powiedzial-jestem po poronieniu...bylo minelo. wszystko zalezy od personelu, na ile sam jest poinformowany a na ile chce informować kobiety w takiej sytuacji.

Gość gość
Nie wiadomo czy jest za późno. Jeżeli na histopatologii trzymają twoje "próbki" to można ruszyć całą procedurę rejestracji dziecka w USC, która poprowadzi do pogrzebu, zasiłku, ubezpiecznia, urlopu itp. Ostatnio słyszałem, że dziewczyna po roku się zdecydowała, ale miała szczęście bo jej bloczek parfinowy został w w szpitalu i nie zdążyli go zutylizować

Gość gość
Czy po nieudanym invitro można pogrzebać dziecko?

Gość gość
Ja bylam w takiej sytuacji. Poinformowano mnie ze moge wziac plod i pochowac. Na decyzje mialam 6 tygodni, gdy wychodzilam ze szpitala podpisywalam papier czy chce czy nie chce chowac dziecko. Pozniej od tej decyzji jest chyba 6 tygodni czasu na jej zmiane. Jesli podpisalas ze zrzekasz sie prawa do pochowku ponad 6 tygodni temu to juz chyba nie mozesz tego zmienic. Ja chowalam. Mnostwo zalatwiania. Mnie zajelo zalatwienie wszystkiego do pogrzebu 3 miesiace.

Gość gość
gość 11:24 Pochowałaś dziecko po in vitro?

Gość gość
Też mnie to ciekawi. Szczególnie w ujęciu prawa o zasiłku i urlopie

Gość Vooila
Czy zasiłek i ubezpieczenie w przypadku poronienia pokryją koszty in vitro?