Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciężko wam z niemowlakami i starszymi bo lenistwo z lat młodości się kłania

Polecane posty

Gość gość

Zauważyłam, że wiele z was marudzi tutaj jak wam ciężko w ciąży, potem po porodzie z niemowlakami i starszymi. Prawda jest taka, że tylko wy ponosicie winę za ten stan rzeczy. Jesteście po prostu słabe fizycznie. Kłaniają się czasy zwolnień z WF-u, brak ruchu, sportu, aktywności fizycznej. Możecie mi wierzyć, że im lepiej wytrenowany organizm tym łatwiej przechodzi się ciąże, a także okres po narodzinach dzieci. Naprawdę jeśli planujecie ciąże zacznijcie ćwiczyć i wzmacniać organizm, a tylko na tym zyskacie. I psychicznie i fizycznie. W głowie mi się nie mieszczą posty jak to mamusie po 120kg zachodzą w ciążę. Strach się bać takich przypadków.

Gość gość
ale co cie to obchodzi? grunt że ty jesteś szczęśliwa i pracowita! nie przejmuj sie resztą świata.

Gość gość
no ale ona tak z miłości do innych kobiet! chce je wspomóc dobrą radą!

Gość gość
Oho. Kogoś temat dotknął w czuły punkt.

Gość gość
nie wpadłaś na to że ktoś np ma wrodzone choroby i przez to zawsze był mniej sprawny ? co do przyzwyczajeń, te kształtują rodzice, jeśli oni nie lubili sportu, nikłe szanse że ich dzieci go polubią

Gość gość
Jakas ty gorliwa i nadopiekuncza mamusio calego swiata.

Gość gość
120 i w ciąży? Pierwsze słyszę

Gość gość
120 kg to na pewno ma nieplodnosc i schudnac musi zeby zajsc.

Gość gość
Przecież jakaś pisała, że zaszła mając 120kg i przytyła do 125 w ciąży a potem jej spadło do 115kg. Kilka dni temu. A co do chorób, nawyków rodzinnych nie tacy ludzie ćwiczą. Były narkoman (Polak zresztą) był mistrzem świata w Triathlonie choćby. Przybylska mając nowotwór biegała dopóki miała siły. Naprawdę zastanowiłaby się jedna z drugą jakie żenujące wymówki znajdujecie.

Gość gość
Podobną mądrość usłyszałam kiedyś od pewnej sport - mistrzyni. Mówiła jak to te leniwe france się nie ruszają, a potem rodzą siwe dzieci, bo wypchnąć nie mogą. Niedługo po tym miała poród kleszczowy, dziecko podduszone.

Gość gość
A skąd ci przyszło do głowy, że fizycznie jest ciężko?

Gość gość
A ja wynoszę konstruktywną naukę z topiku autorki. Od zawsze nienawidziłam ruchu, ale jakoś nie kojarzyłam nigdy faktów że moje zmęczenie może mieć z tym związek. Chociaż przepraszam na pierwszym miejscu jednak jest żywienie, to chyba jest głowny powód, a potem cała reszta

Gość gość Agnieszka
Autorki jesteś taka pewna? Jestem wyćwiczona, uprawiam sporty od bardzo dawna, jestem szczupła przed ciążą idealnie płaski brzuszek i co? W pierwszej ciąży miałam problemy, przytyłam tylko 3 kg, mięśnie brzucha nie chciały się rozciągnąć, pod koniec ciąży dziecko omal się nie udusiło, wywoływanie porodu, dziecko 2,5 kg. Teraz jestem w drugiej ciąży i po poprzednim porodzie grozi mi cesarka. Bycie takim wytrenowanym wcale nie jest dobre.

Gość gość
Miesnie brzucha prawie udusily Ci dziecko? :D

Gość gość
pierwsze słyszę o czymś takim żeby mięśnie z powodu ćwiczeń nie mogły się rozciągnąć. Czy lekarz ci tak powiedział ? Wg mnie to to to o czym piszesz to nie jest spowodowane ćwiczeniami bo gdyby tak było to każda sportsmenka by miała taki problem i ogólnie więcej by się mówiło o tym. Natomiast problem może być wewnętrzny organizmu. Moja znajoma wcale jakoś specjalnie nie ćwiczyła na brzuch chyba że okazjonalnie, a brzuch jej sie słabo powiększał było podejrzenie że dziecko nie ma warunków do wzrostu, ale po pierwszej ciąży tam sie wszystko jednak rozciąga bardziej i drugie dziecko ma lepsze warunki do rozwoju dlatego często sie zdarza że młodsze rodzeństwo jest wyższe niż to najstarsze.

Gość gość
A mi od treningow tak sie dupa spiela ze podczas porodu nie mogli przeciac skory. Nie urodzilam dziecka niestety. Wyskoczylo przez rozerwana d**e