Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nawracające zapalenia pęcherza po stosunku

Polecane posty

Gość gość

Z pewnością któraś z Was ma/miała podobny problem i zasugeruje skuteczne rozwiązanie. Od momentu rozpoczęcia współżycia z aktualnym partnerem po niemalże każdym stosunku cierpię na zapalenie pęcherza. Dość nietypowe - zaczyna się ok 24h po stosunku, trwa od 1 do 3 dni. Piekielnie intensywne, bolesne, wyłącza na parę godzin z życia. Badania - ogólne moczu, posiew, wymaz pod kątem Mycoplasma hominis, Ureaplasma urealyticum, Chlamydia trachomatis - wszystko w normie (tzn. wynik ujemny) zarówno mój, jak i partnera. Badanie USG - wszystko w normie. Antykoncepcja - prezerwatywy. Brałam Nolicin (antybiotyk) i jeszcze jeden, zdecydowanie silniejszy - pomogło doraźnie, nie odczuwałam bólu przez ok 5 tygodni. Wspomagam się Zurawiną, pokrzywą, w przypadku "ataku" - Urointima w końskich niemalże dawkach. Nie będę pisać o tym, jak problem utrudnia życie, wpływa na związek, jakość życia seksualnego - kojarzę je już tylko z nadchodzącym bólem. A - lekarz ostatnio powiedział, że problem chyba leży w głowie;) Nie wiem...Chcę wykluczyć wszelkie możliwe przyczyny - wcześniej - z poprzednim partnerem nie miałam takich sytuacji. Czy ewentualne problemy ginekologiczne (też do tej pory niestwierdzone, ale może się pojawiły - endometrioza, PCO, mięśniaki???) mogą powodować takie objawy? Jakie jeszcze badania powinnam zrobić? Będę wdzięczna za każdą radę

Gość gość
A próbowałaś rzeczy najprostszej, tzn. od razu po każdym stosunku iść się wysikać, żeby usunąć bakterie z cewki moczowej?

Gość gość
choroba/syndrom miesiąca miodowego - pod tym hasłem szukaj info