Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smierdziuch

upławy

Polecane posty

Gość smierdziuch

Mam pytanko , czy ktoś może miał tak lub wie od czego to może być : upławy dość częste raczej jasne (na czarnych majtkach są one białe lub żółtawe) maja bardzo intensywny zapach (smród) nie wiem jak to nazwać bo nie czuje tu tzw ryby ;d tylko raczej coś pod coś słodkiego (proszę się nie śmiać;d) mam tak kilka miesięcy i zaczyna mnie to nie pokoic bo czuje ten zapach nawet przez ubrania spodnie itp ;| może ktoś coś na ten temat wie?

Gość gość
Grzybica. Juz dawno powinnaś z tym byc u ginekologa.

Gość Migea
Kup sobie w aptece probiotyk Lactovaginal, stosowany jest w leczeniu upławów, normalizuje wydzieline z pochwy, wzmacnia flore bakteryjna i chroni przed infekcjami. Kuracja trwa tydzień.

Gość gość
Powinnas odwiedzić ginekologa, bardzo dobrym lekiem doustnym są tabletki MYCOSYST-są na recepte stosuje się je w 1, 3, 5 dniu kuracji a reszte tabl. przy każdym pierwszym dniu miesiączki

Gość gość
takie uplawy to zwykle objawy infekcji, jesli po kilku dniach stosowania globulek dopochwowych (jak np.lactovaginal) objawy nie mina, to wizyta u ginekologa bedzie konieczna, zwroc tez uwage na higiene intymna, pod tym linkiem znajdziesz dobre wskazowki na ten temat: http://www.lactovaginal.pl/zdrowie-intymne,109/podstawowe-zasady-higieny

Gość gość
Wybierz się do ginekologa, najlepiej będzie jak zrobisz wymaz z pochwy. Takie upławy mogą świadczyć o infekcji. Zakładaj na noc invag, który znormalizuje ilość wydzieliny i zakwasi pochwę. Podmywaj się na noc tantum rosa, przy takich problemach oba te produkty mi pomagają.

Gość gość
Probiotyk dopochwowy i wizyta u lekarza do bardzo dobry pomysł. W trakcie leczenia i po nim stosuj na noc provag żel, który hamuje rozwój bakterii i grzybów. Odkąd systematycznie stosuje żel nie miewam problemów intymnych. Po posmarowaniu poczujesz przyjemny chłód, żel dobrze nawilża i odświeża.