Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madelanda

Nocne niespanie dziecka

Polecane posty

Gość gość
Nikt nie powiedział, że przestawianie na prawidłowy rytm będzie łatwe :P

Gość madelanda
no dobra.... obudziłam ją.... nie chciała wstac ale otworzyła oczy... zobaczymy co dalje bedzie...

Gość gość
A czego ty się autorko spodziewasz? Że będzie łatwo lekko i przyjemnie? Piszesz, że wstała po 10 tej i potem i tak się obudziła o 23ciej. W takim układzie spała za długo :o Obudź ją o 9, a jak to nie pomoże - to i o 8mej rano. Co z tego że będzie się męczyć i będzie chciała spać na stojąco? Masz jej na to nie pozwolić i tyle, co to za gadanie? Każdy normalny rodzic dla siebie i dobra swojego dziecka wolałby się w ten sposób przemęczyć ze dwa dni (wiecej ci nie będzie potrzeba, gwarantuję) niż brnąć dalej w taką chorą sytuację jaką masz teraz. No ale skoro jesteś mądrzejsza od wszystkich i każda jedna rada jest beznadziejna i ty raczej podziękujesz - to nie wiem po co ten temat założyłaś. Siedź sobie od 23ciej i do siódmej rano, najwidoczniej nie jest to dla ciebie aż tak straszny problem, skoro odrzucasz każdą racjonalną i rozsądną radę na jego rozwiązanie 🖐️))))

Moja 13-sto tygodniowa córka wieczorami wpada w histerię, nie chce spać,najmniejszy szmer ją wybudza. Kiedy już zaśnie to na godzinkę ,potem do rana na cycu bo inaczej się nie uspokoi. Trwa już o od ponad tygodnia...Masakra jakaś, marzę, żeby to już się skończyło...

Gość gość
Co dalej będzie??? Jest 12:30 a ty się pytasz co dalej będzie? :D :D :D Naprawdę masz nierówno pod kopułą. Udanej imprezy, znowu pobalujesz sobie w nocy jak nastolatka :D 🖐️

Gość gość
nie wierzę że można być tak ograniczonym żeby jęczeć że dziecko pół nocy sobie urządza zabawę a potem pozwalac jej spać do 12 w południe. No aż takich głupich ludzi to nie ma

Gość gość
powiedzcie że to prowo....

Gość madelanda
no ale stary zasypiając o 5 nie da rady wstać o 7 ! mam ja podpalac zapałką żeby wstała? spała 7 godzin a jej srednia to 11-13 więc to i tak krótki czas spania. Ide popatrzec co dzis ciekawego na mieście może gdzies pojdziemy a wy piszcie, piszcie, piszcie....

Gość gość
Dzisiaj niech zaśnie o 23.00 albo nawet o 24.00, a jutro max do 8.00. Ja bardzo restrykcyjnie podchodzę do drzemek w ciągu dnia swojej córki od kiedy była niemowlęciem ( teraz ma 19 miesięcy ) nie pozwalam jej spać dluźej niz od 12.00 do 13.30. A rano budzę o 7.00, mimo ze, czasami chcialaby pospać dluzej. A wiesz dlaczego to robie ? Dla jej dobra. Żeby miala spokojną, przespaną noc. I żebym ja sama była wypoczęta i miala sile się nią zajmować w ciagu dnia.

Gość gość
A kto c***isze, że masz ją o 7 budzić????? Obudź ją o 8 albo 9 ! A jak obudzisz o 7, to połóż na drzemkę o 11 na godzinę! Sorry, nie zwykłam się tutaj tak odnosić, ale jesteś po prostu głupia i tyle.Jesteś rodzicem i twoim ZAS/RA/NYM obowiązkiem jest ustawiać i regulować dziecku dzień. Tym czasem ty sobie dziecko hodujesz - hulaj dusza piekła nie ma, jak będzie chciała, tak sobie cię ustawi. No i świetnie, tylko nie jęcz, że ci źle i że cie nie pasuje nocne wstawanie. Albo to prowo, albo masz IQ buta. Innego wyjścia nie widzę, też mi ciężko uwierzyć w to, że ktokolwiek, kobieta, MATKA może być aż tak głupia. Teraz to sobie raczej poleż na kanapie a nie szukaj atrakcji w mieście, bo na nic się już nie zdadzą o tej porze.

Gość gość
dziecko niemal 3 letnie i nie wie że noc jest od spania>?litości! czy ty w szafie ją trzymałaś zamiast uczyć podstaw życia?????

Gość gość
to musi być prowo. Jestem tylko ciekawa co by było jak jasnie autorka by musiała codziennie rano do pracy popylać...jak większość kobiet

Gość gość
zakichane matki-polki których dzieci zasypiaja same o 19 a mąż wracając z pracy daje im soczystego buziaka kiedy akurat one przygotowuja w kuchni obiad hehehe autorko znam ten ból, moja córka miała 3 lata gdy nagle tzn po jednej zarwanej nocy a dokładnie po weselu zaczeła sie przestawiać i budzenie i zostawianie jej samej w pokoju nie pomagało ona po prostu nie spała, a jak budziłam ja np o 9 to albo drzemała w dzień albo padła o 19-20 i wstawała ok północy. Samo przeszło. Tak jak przyszło tak poszło. Jednego dnia wstała o 11 i zasneła o 21 i i juz spała cala noc. Trzeba przeczekac

Gość gość
matki polki bo nie dajemy sobie na głowę wejść? to jakiś mega wyczyn egzekwować elementarne zachowania od kilkulatka? nie wiedziałam hahaha. Mój jak w nocy się czasami obudzi (ma 3 latka i 2 miesiące) to tak długo leży aż sam uśnie. Nie ma chodzenia po domku, zapalania światełka ani zabaw. Noc jest od spania

Gość madelanda
Ja akurat pracuje tylko, że w domu a moje dziecko jest bardzo inteligentne bo majac 1,5 roku zaczeła mówic pełnymi zdaniami a majać 2 lata spiewała piosenki i mówiła wierszyki i nie pozwole jej i siebie obrażać. To że mamy chwilowe zawirowanie nie oznacza że jestem złą matka i mam IQ buta.... Przestańcie już pisać bo to bez sensu....

Gość gość
3 latka zarwana noc po weselu? dzieciaka małego na imprezę alkoholową całonocną wzięłaś? serio serio? mnie to chyba już tu nic nie zdziwi.

Gość gość
autorko a co do tego mają wierszyki i pełne zdania dzieciaka? serio aż tak mało inteligentna jesteś? dzieciak cie pozbadł i tyle. Nie POTRAFISZ wychować własnego dziecka.

Gość gość
Może to bóle brzuszka ? Wiesz dzieci rzadko kiedy mówią , że coś je boli lub nie umieją zrobić kupki. A to , że ludzie czasem powiedzą , że dziecka ktoś nie potrafi wychować to ja jestem ciekawa jak swoje chowają. Może zapytaj córki czy dobrze się czuje etc możesz np na zaparcia podać dicopeg i brzuszek wymasować . Myślę , że pomoże w stu procentach.