Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jestem uzależniona od napojów energetycznych

Polecane posty

Gość gość

od kilku miesięcy wypijam co najmniej jedną puszkę dziennie :( nie wiem jak przestać. Wiem, że takie napoje nie są zdrowe do tego trochę kosztują. Niestety, mam bardzo niskie ciśnienie i zazwyczaj źle się czuję- ciągle mi słabo, brakuje energii, boli mnie głowa, a po wypiciu napoju przez jakiś czas te wszystkie atrakcje znikają i w końcu mam trochę siły do działania. Do tego po prostu uwielbiam ich smak. Dodam, że kawy nie mogę pić- jest mi po niej zawsze niedobrze. Próbowałam też innych zamienników, obecnie pije dużo mocnej zielonej herbaty i ograniczyłam trochę energetyki, pijam tylko 2-3 razy w tygodniu. Ale ciągle mi tego brakuje :(

To normalne. Teraz wszyscy tak mają. Ja jestem uzależniony od Pepsi. Codziennie wypijam nawet 4 litry.

Gość gość
Rozumiem cie doskonale, też mam niskie ciśnienie i wiecznie jestem ospała. Znajomi szaleją i wariują z energii a ja zaraz po spaniu czuję się, jakbym miała znowu zasnąć. Kawa dawno przestała działać a jak zaczęłam pić napoje energetyczne, cały czas przez 3 tygodnie to dostałam takiej zgagi, że aż pojechałam na pogotowie, bo bolało jak wrzody na żołądku :O Teraz myślę nad tabletkami kofeinowymi, jakoś trzeba się doładować :(

Gość Turkuć
Też pilem kiedyś sporo energetyków. Przestałem bo mi po nich ciśnienie spadało i czułem się po nich zamulony. Do tego jeszcze wątroba mi się powiększyła. Jedyna rada to rzuć w cholerę to świństwo. Lepsza jest zielona herbata lub jerba mate.

Gość gość
no właśnie ja nie mam żadnych efektów ubocznych, wręcz przeciwnie- same korzyści. Próbowałam już różnych rzeczy- regularnie ćwiczę, piję dużo wody, zdrowo się odżywiam. Nawet zimny prysznic z rana stosuje :o nic nie podnosi mi na tyle ciśnienia żebym mogła normalnie funkcjonować :( a po takim energetyku mam efekt od razu. Cięzko mi z tego zrezygnować :(

Gość gość
Ja przestałem pić jak nabawiłem się przez to arytmii serca. Odstawiłem to świństwo i teraz już wszystko wróciło do normy. Lepiej tego nie chlać, bo może dojść do zatrzymania akcji serca, bo serce na serio szaleje od tego syfu.

Gość gość
Ja nie lubię energetyków, bo to cukier i sama chemia. Przy wzmożonym wysiłku często piję taki napój bioaktywny - www.nonibioactive.pl/pl/p/Morinda-Core-MAX/133 Robią go z naturalnych składników i podobno dobrze wpływa na cały organizm.