Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co ja zrobiłam! Pomocy kupiłam odkurzacz od naciągacza!

Polecane posty

Gość gość

Kupiłam odkurzacz miał być taki super ale okazało się że nie jest wcale tak jak sprzedawca mówi! Odkurzacz kosztuje 6 tysięcy niby rozłożył mi to na raty ale nie dostałam żadnych dokumentów. Czytałam że mam 10 dni na zwrot jeśli nie jest w lokalu przedsiębiorstwa kupiony ten odkurzacz( gość robił mi prezentację w domu) ale w umowie mam napisane PRODUKT Z RABATEM NIE PODLEGA ZWROTOWI a dopisał mi rabat na umowie 2800 zł. Jestem załamana mogę zwrócić ten odkurzacz? Miał ktoś podobnie ????

na szczęście nie wszystkie baby są takie durne, żeby za odkurzacz wart góra 1 000,- pln płacić trzy razy więcej

Gość gość
Czyżby odkurzacz kirby? Nie wierze, ze są tacy naiwni ludzie którzy to kupują

Gość gość
podpowiedzcie co zrobić... jak z tego wybrnąć. Autorka

Gość gość
up

Gość gość
Nie wybrniesz z tego jeśli masz zapis że towar nie podlega zwrotowi. Masz jakiś tel do tej firmy?

Gość gość
Placilas juz cos za ten szajs?

Gość gość
może zadzwoń do rzecznika praw konsumenta w swoim mieście i coś ci doradzi? ja bym od razu pisała pismo o zwrot ponieważ towar nie spełnił oczekiwań i jest niezgodny z opisem od przedstawiciela i później do rzecznika praw konsumenta z tym bo sprzedawca nie będzie chciał przyjąć towaru. Po drugie- jest hierarchia aktów prawnych - przepisy ustawy są wazniejsze niż umowy i jeżeli zapis w umowie jest niezgodny z ustawą to nie nabiera mocy prawnej - a moim zdaniem ten zapis że produkty z rabatem nie podlegają zwrotowi jest wątpliwy.

Gość gość
Zadzwon do Urzedu Konsumenta:D🖐️

Gość gość
nie jeszcze nic nie płacilam miał gość przywieźć jakieś dokumenty jeszcze. Mam umowę sprzedaży ale nie ma na niej zaznaczone czy to platność gotowką czy na raty nie ma tez wzmianki o serwisie gwarancyjnym. Powiedział mi ten prezenter od siedmiu bolesci że mam zawyżyć swoje dochody jak będą dzwonić ( myśle że chodziło mu o to ze dzwonić będa z banku żeby tą płatnośc ratalna ustalic)... Jeszcze nikt nie dzwonił. Umowe z firma ROBOCLEAN podpisalam wczoraj. i jeszcze ten zapis ze produkt z rabatem nie podlega zwrotowi a ja na tej umowie mam zapisany rabat 2800...

Gość gość
Taki zapis to tylko dla naiwnych zeby sie nie wycofali z umowy. Zwrotom i wymianom nie podlega tylko towar uszkodzony i konsument musi byc o tym poinformowany w innych przypadkach nie ma opcji zeby sie nie mozna bylo wycofac z umowy w ciagu 7 lub 10 dni.

Gość gość
oj dziewczyno; zapis o tym, że towar nie podlega zwrotowi bo coś tam jest nieważny. Masz 14 dni na odstąpienie od umowy BEZ PODANIA PRZYCZYNY. Wyślij maila o odstąpieniu od umowy (wzór znajdziesz w necie) oraz pocztą jutro za zwrotnym potwierdzeniem odbioru. Ten złom również odeślij kurierem (zapytaj wujka gugla jak to zrobić dokładnie). Oni prawdopodobnie odkurzacza od kuriera nie odbiorą, ale to już ich problem. Będziesz miała podkładkę, że od umowy odstąpiłaś (mail, druk z poczty, oraz dokument nadania przesyłki z firmy kurierskiej). Z tymi dokumentami spokojnie czekasz na ich *******le to oni są w d***e, bo prawo jest po Twojej stronie. Po wysłaniu oświadczenia o odstąpieniu od umowy, na odesłanie towaru masz ileś tam czasu (wydaje mi się, że kolejne 14 dni, ale upewnij się w ustawie). Zgłoś się do rzecznika konsumentów w swoim urzędzie, albo sprawdź na stronie uokik procedurę. Najważniejsze to nie przegapić terminu 14 dni odstąpienia od umowy!!!

Gość gość
Ja kupiłam roboclean na raty a 10 dnia się popsuł i rozwiazalam umowę sprzęt zabrała osoba która robiła pokaz i mam teraz zapłacić 1800 zł. Za wyczyszczenie bo używałam sprzęt proszę o pomoc może są inne osoby które tak miały podam telefon 661 836819

Gość Wystraszona1
Podają się za taką fantastyczną firmę, a stosują takie ciosy poniżej pasa w stosunku do klientów? Znalazłam się tu bo chciałam się czegoś konkretnego dowiedzieć o odkurzaczu Roboclean i o firmie Roboclean jako takiej. Sądzę, że już się dowiedziałam przerażające.

Gość gość
Właśnie po ponad miesięcznej walce udało nam się zwrócić odkurzacz roboclean. Umowa była podpisana na męża po prawie czterogodzinnej prezentacji ok. 23 w nocy. To był piątek, w sobotę wrócił nam rozum i postanowiliśmy odstąpić od umowy. W poniedziałek wysłaliśmy odstąpienie poleconym za potwierdzeniem odbioru. W poniedziałek też dzwonili z banku żeby potwierdzić kredyt. Mąż nie potwierdził. I wtedy panowie akwizytorzy pokazali swoje prawdziwe oblicze. Pan akwizytor zaczął nas straszyć, że poniesiemy koszty związane ze zużyciem urządzenia (było używane przez niego na prezentacji), że konsekwencje poniesiemy srogie, że on odda sprawę mecenasom itp. Postanowiliśmy odesłać urządzenie kurierem i tak zrobiliśmy. Wszystkie działania nasze były z zachowaniem terminów. Paczki nie odebrali oczywiście i wróciła. I zajmowała miejsce w naszym domu. Były też prezenty za polecenie osób, ale nikogo nie poleciliśmy. Szantażowali nas też że mamy im to zawieźć osobiście do firmy to serwisant sprawdzi no i oszacuje koszty. Nie zawieźliśmy i co jakiś czas był telefon że on używanego sprzętu nie odbierze i znowu mecenasi. W końcu my udaliśmy się do kancelarii adwokackiej, Pani mecenas zobligowała ich do odbioru. Dziś zabrał Pan niepyszny to co ich, ale starego odkurzacza, aczkolwiek na chodzie już nie zwrócił i nie umiał odpowiedzieć na pytanie co z nim zrobił. Strzeżcie się ludzie domokrążców z robocleana, omotają was nie wiadomo kiedy, a później ciężko jest się z tego wyplątać. To są sępy i nie cofną się przed niczym. Nie mają ani sumienia ani skrupułów. Nasza gehenna trwała ponad miesiąc. Nie życzę nikomu.

Gość Urszula

Dziękuję za informację, bardzo przydatna, mamy podobną sytuację.