Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co ja zrobiłam! Pomocy kupiłam odkurzacz od naciągacza!

Polecane posty

Gość gość

Kupiłam odkurzacz miał być taki super ale okazało się że nie jest wcale tak jak sprzedawca mówi! Odkurzacz kosztuje 6 tysięcy niby rozłożył mi to na raty ale nie dostałam żadnych dokumentów. Czytałam że mam 10 dni na zwrot jeśli nie jest w lokalu przedsiębiorstwa kupiony ten odkurzacz( gość robił mi prezentację w domu) ale w umowie mam napisane PRODUKT Z RABATEM NIE PODLEGA ZWROTOWI a dopisał mi rabat na umowie 2800 zł. Jestem załamana mogę zwrócić ten odkurzacz? Miał ktoś podobnie ????

Gość gość
Możesz nie możesz, ale spróbować trzeba. Wadę ukryta podaj jako powód.

Gość gość
Musisz zapłacić skoro jest taki warunek w umowie którą podpisałaś. Na drugi raz nie podpisuj bez czytania.

Gość gość
na zwrot jest 14dni a nie 10. Co do raku możliwości zwrotu pierwszy raz słyszę o takim zapisie. proponuje zadzwonić do rzecznika praw konsumentów. można wiedzie co to za odkurzacz?

Gość gość
Odkurzacz za 6 tysiecy? Serio? :D Gdzie sieja takich naiwnych?

Gość gość
Zawsze można zwrócić. Przy każdym zakupie obowiązuje tz " prawo rekojmi" , na zwrot masz 10 dni roboczych. Weź odkurzacz, rachunek i umowę i zawieź do producenta. Powiedz ze chcesz zwrócić towar jak bedzie sie pluł to powiedz ok w takim razie jade prosto do prawnika...

Gość gość
Odkurzacz ROBOCLEAN... Masakra ten zapis z Rabatem był małym druczkiem. Jestem zrozpaczona. Poza tym dostałam ten odkurzacz z prezentacji... czyli jakieś ślady użytkowania pewnie ma. A muszę podać powody odstąpienia?

Gość gość
Postrasz ich telewizją, boją się programów typu uwaga.

Gość gość
Dzięki Bardzo Kochane trochę mnie pocieszyłyście. tak się martwię...

Gość gość
pewnie specjalnie ten niby "rabat" żebyś nie mogła oddać

Gość gość
A dlaczego go nie chcesz?

Gość gość
Sorry ale trzeba być totalnym debilem i bezmozgiem żeby takie coś kupić.

Gość gość
Możesz napisać dlaczego go kupiłaś?

Gość gość
Skoro zdecydowała się kupić, to coś nią kierowało. Co? Dlaczego się rozmyśliła?

Gość gość
Gość mówił że pierze ten odkurzacz że myje okna że zbiera rozlane płyny... a potem powiedział że metalowej rury nie wolno dotykać bo prąd kopie i w instrukcji doczytałam że wcale nie zbiera rozlanych plynow że nie ma dyszy do czyszczenia okien i gość przekonywał ratą 140 zł wieć uznalam to za dobra oferte na taki super sprzet. Jeszcze mowili ze silnik nasa projektowała ....

Gość gość
a ja glupia wierzylam

Gość gość
No ja się też nadzialam na taki szajs. Niby amerykański a nade in china. Dostałam garce i matę masujaca. Nazwa powermed - że niby do alergikow super, nawilża powietrze. Kupiłam ja, rodzice i dwie moje siostry. Rzadko odkurzam bo nie mam dywanow, a te od mojej rodziny już wyja gorzej niż te peerelowskie. Za błędy trzeba płacić. Garce mam już z pięć lat, fajne bo ciężkie i na indukcji działają. Mata w kącie leży. Odkurzacz zajmuje tylko miejsce w szafie. Zapłaciłam 6 tyś. Mam nauczke

Gość gość
Zapis o "rabacie" jest niezgodny z prawem. Masz normalne 14 dni na odstąpienie od umowy.

...."ale nie dostałam żadnych dokumentów". ....to jak dostalas czy nie!?:(((

Gość gość
Opinia eksperta Świadome oszustwo Miejski Rzecznik Konsumentów Podczas prezentacji tego sprzętu oszukani byli podekscytowani, ponieważ prowadzący udowadniał, jakie to urządzenie jest cudowne. Jednak po powrocie do domu we wszystkich zgłoszonych do nas przypadkach emocje opadły. Okazywało się, że cena produktu z innych źródeł jest znacznie niższa. Wielkim problemem jest jednak brak możliwości zwrotu towaru. Pracownicy za wszelką cenę starają się nie dopuścić do zwrotu. Podczas oględzin zrywane są plomby, robią to pracownicy. Do tej pory zgłosiło się do nas pięć osób oszukanych przez tę firmę. Wiem, że będzie ich zdecydowanie więcej. Dlatego odradzam korzystanie z tych prezentacji. W tej chwili jesteśmy na etapie ustaleń. Do siedziby firmy wysłane zostały również pisma.

Gość gość
nie bój sie ich idz ze chcesz zwrócic a jak nie to masz brata adwokata i ich załatwi:DDD postrasz ich