Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Porządny fotelik od 15 kilo

Polecane posty

Gość gość

Jaki byście poleciły? taki do 700zł z isofox

Gość gość
JANE QUARTZ sobie obejrzyj, właśnie zamówiłam przez internet - 15 do 36 kilo

Gość fotelikowa panna_znawczyni
Jest ich wiele. Ja mam trzech faworytów. Pierwszy to BeSafe Izi Up x3 Fix ( 15-36 kg ). Podczas uderzenia bocznego obraca się wokół własnej osi i zabezpiecza dziecko i jego głowę przed uderzeniem. Jest to najwyższy fotelik 15-36 kg dostępny na rynku. Dziecko może samo regulować pozycję - do siedzenia i do leżenia. Fotelik rośnie proporcjonalnie - podnosząc zagłówek podnosimy jednocześnie ochronę boczną. Mocuje się go za pomocą Isofix. Jedyny chyba minus to brak podłokietników - potencjalne zagrożenie przecięcia brzucha dziecka, bo pas przechodzi bezpośrednio przez brzuch. Ale fotelik ma 4 gwiazdki w testach ADAC. Kosztuje około 650-750 zł. Drugi fotelik to Cybex Solution X2 - FIX (15-36 kg). Ma wzmocnioną ochronę boczną. Regulowaną pozycję zagłówka do spania - dziecku nie lata głowa podczas snu. Oczywiście oparcie również jest regulowane. Fotelik ma 11 możliwości regulacji wysokości oparcia - cały kręgosłup, ręce, barki, głowa są chronione w każdej pozycji. Cały fotelik jest bardzo szeroki - dziecko długo w nim jeździ. Montowany Isofix. Kosztuje około 500-600 zł. Trzeci fotelik to Roemer II XP SICT (15-36 kg). Ochrona boczna jest nieruchoma, nieregulowana, całe plecy są chronione, regulowany jest tylko zagłówek. Ma podłokietniki. Ma też dodatkową ochronę boczną - takie wysuwane amortyzatory po bokach, które dociska się do ściany samochodu. No i przede wszystkim ma czwarty punkt pasów, czyli taką prowadnicę na środku siedzenia, w którą wkłada się pas i dzięki temu pas nie przemieszcza się nawet w przypadku *****iwego dziecka i chroni brzuch podczas hamowania, wypadku, bo nigdy nie przebiega bezpośrednio na brzuchu. Fotelik montowany jest i pasami, i Isofixem - do wyboru. Kosztuje około 700 zł. Moim zdaniem to jedne z najlepszych fotelików 15 - 36 kg dostępnych na rynku.

Gość gość
Fajny jest Chicco Oasys 2/3 FixPlus. Ma rozkładane w czterech pozycjach oparcie, montuje się go na Isofix, jest możliwość regulacji wysokości i szerokości ochrony bocznej oraz zagłówka, fotelik ma 4 gwiazdki w testach ADAC. Mamy i polecamy. Córka w marcu skończy 4 lata, w foteliku jeździ od października - miała 3 lata i 7 miesięcy. Wcześniej jeździła w Maxi-Cosi Priori.

Gość gość
Myślę,że jeden z modeli Chicco lub Maxi Cosi to bardzo dobry wybór jeżeli zależy Ci na solidnym i bezpiecznym foteliku w cenie do 700zł. teraz są promocje i wyprzedaże na artykuły dla dzieci,zobacz na Zabawki.pl