Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do shizofrenikow. .

Polecane posty

Gość gość

Co słyszy cie np jakieś urojenia tez choruje chciałbym porownac

Gość gość
np. głos mojej nauczycielki: "do tablicy kurwiu, raz raz"

Gość gość
Pytam powaznie

Gość gość
Schizocremik slyszy glosy ktoremj cos kaza. Ja nim nie jestem ale mam siostre ktora jest i ona twierdzi ze np jakies zmarle dziecko ktore znala mowi do niej. Niestety sa to tak pokrecone rli nielogiczne glupstwa ze tylko silne leki jakos ja utrzymuja w istnieniu. Dodatkowo robi rozne dziwne rzeczy bo jakis glos jej to kaze robic. Np codziennie od 20 do 23 lapke za klamki s kazdym pokoju i sprawdza czy okna sa zamkniete. Nje oderwiesz jej od tego za chiny ludowe bo wchodzi w zlosc i agresje.

Gość gość
Aha czyli są to głosy mówiące cos

Gość gość
Tzn rozkazujace

nie tylko rozkazujace. ja naprzyklad z tymi glosami prowadze bardzo inteligente rozmowy na poziomie, czasem rozmawiamy o biznesie i planach na przyszlosc. nie raz nawet slyszalem ze mam se nie walic jak se walilem bo cos tam. w sumie mysle ze to wprowadza na nowy poziom inteligencji. schizofernia nie koniecznie jest zla. mysle ze w rozmowie wtedy latwo wygrac czy tam wiecie byc gora. schizofrenicy potrafia przyjac postawy innych ludzi, ich patrzenie na swiat. szybko sie ucza. wazna dla nich jest tez prawda. stad owi schizofrenicy sa bardzo inteligentymi ludzmi, sa nawet w stanie kontrolowac swoja chorobe przynajmniej potrafia sie tak dostroic. ja na przyklad jestem jednym z nich. przynajmniej tak sie widze. czasem moze ludzie cos tam podejrzewaja bo nie jest to normalne. ale zostawiasz ich daleko w tyle przez swoj umysl i zmyslowe myslenie, konkretnie na temat, dosadnie a i nieskonczenie dlugo gdy mozna. schizofrenia budzi sie w ludziach ktorzy zastygają w miejscu, ich mózg wtedy szybciej pracuje itd. taki test wam pokaze. gdy pokrecice glowa od lewej do prawej albo od prawej do lewej to wasz mozg wtedy pracuje wolniej. aczkolwiek gdy krecicie w gore i w dol to wasz mozg pracuje o wiele szybciej. gdy zastygacie jak owi schizofrenicy ktorzy opanowali to do perfekcji to po prostu kontrolujecie zasady, uzupelnienia, zalezne sytuacje- kwestie itd. potrafia tu szybciej, tu zwolnic, tu poczekac, tu poprawic itd. to jest wlasnie ta ich zaawansowana inteligencja, ich styl. forma i ogolnie calokształt. sami musicie to rozkminic

Gość gość
Ja tam chyba jestem. Chory trochę inaczej gorzej .. znam gościa ze schizofrenia nie rozmawialem z nim o niej ale wygląda i rozmawia normalnie wali w szybę w domu tylko i ten no dwójka dzieci itp

Gość gość
Te głosy i inne urojenia tworzy ich umysł, jednak oni nie potrafią tego odróżnić. Chora osoba ma problem z oceną co zmyslila, a co jest prawda. Dlatego tak ciężko jej przyjąć do wiadomości, że jest chora. To jest straszne. Jak np. słyszy duchy i jest przekonana, że to prawda, a nikt jej nie rozumie, nie wierzy, ona się boi, masakra..