Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja sasiadka trzyma psa w kiepskich warunkach, zglosic to gdzies?

Polecane posty

Gość gość

Pies mieszka w kojcu na dworzu, ma budę, ale np często w misce nie ma wody, albo jest jakas widać, ze juz brudna, jedzenia tez czesto nie dostaje, w lecie siedzi ciagle na pelnym sloncu. Powinnam to zglosic?

Gość gość
mam podobny przypadek sasiad sasiadka trzyma psa w grodzisku jak klatka, pies czesto skomle, teraz mrozy. czasem wychodze mu dac jakas kanapke przez siatke

Gość gość
Ale na co wy czekacie?Zamiast dawać kanapki i nic poza tym, dzwońcie do TOZ albo na policję. Nie ogarniam takiej bierności :O.

Gość gość
To nic nie pomoże,jeszcze wredna sąsiadka poda do sądu o zniesławienie.Przyjdzie TOZ,policja czy straż miejska i zastaną wszystko w porządku,oni nie wtargną na posesję bez zgody właściciela,ktoś ich musi wpuścić.Jak dziewczyny z fundacji ratowały zagłodzonego psa z posesji gdzie nikt nie mieszkał,a spadkobiercy olali psa musiały mieć nakaz od prokuratora i asystę policji.Pies był w takim stanie,że odszedł po 48 godz.leczenia w najlepszej klinice całodobowej w okolicy,pozostał dług w klinice i bezkarny sprawca psiego nieszczęścia.Chodzi o dalmatyńczyka z Pszowa,sprawą zajęły się media,TVN Uwaga i wszystko po tygodniu ucichło.Nikt nic nie wie,jak zawsze

Gość gość
Najlepiej powiedzieć sąsiadce,że zgłosisz i jaka będzie reakcja.Najlepiej skontaktuj się z fundacją"Jesteśmy głosem tych,którzy nie mówią",albo jakąś podobną w okolicy.Tam posłużą radą i pomocą,TOZ,policja to lepiej ludzie z fundacji z nimi sobie poradzą,niż jakaś przypadkowa osoba.Trzeba też wiedzieć,że często jacyś nawiedzeni i histeryczki widzą krzywdę zwierząt tam.gdzie jej nie ma

Gość gość
Spróbuj coś zadziałać,znajdź w google jakieś fundacje w twojej okolicy,eko patrol czy coś takiego.Oni pomogą,zabiorą psa jeśli chory albo źle traktowany.Wszystko prawnie uregulowane,współpracują z policją

Gość gość
Przesadzacie, jak to nie jest skrajnosc, to na co gdzies dzwonic?? Najgorsze jak psa wzieliby do schroniska, bo tam warunki jeszcze gorsze, i moze zostac uspiony. Niedawno było w tvo małych szczeniakach, które cały dzien ratowali strazacy, a potem oddali - mysleli ze bezpieczne, do schroniska. Zostały uspione jeszcze tego samego dnia

Gość gość
Z serca radzilabym Ci szybko dzwonic na policje ale z praktyki widze,ze Polska to nie np. Szwecja i nadal niewiele robi sie w tym kierunku. Mialam taka sytuacje,moze nawet gorsza bo sasiadka to taka patologia. Wielokrotnie zwracalam uwage, darla na mnie ryja,ze jej pies NIE POTRZEBUJE wody bo nie lubi pic, a jak probowalam go dokarmiac i poic przez siatke to napuscila na mnie swojego synalka,ktory mnie popchnal i krzyczal ze mam nie wp*****lac do ich psa. Zadzwonilam na policje, przyjechali i nie zrobili NIC. Zwyrodnialcy dostali jedynie slowne upomnienie,ze maja karmic psa i dawac mu wode. Nie skomentowali nawet tego,ze pies jest na lancuchu. Zyskalam tylko tyle,ze w nocy po ich odjezdzie wybito mi szybe w oknie a sasiedzi ze strachu przed patologia "nic nie widzieli i nie slyszeli" nikogo tez nie zainteresowal pies,ktory nagle zniknal. Sprawe o okna i o psa umorzono, dostalam pismo, w ktorym poinformowano mnie, ze :"z braku swiadkow i dowodow". Jedyna pociecha,ze Ci ludzie juz nie maja zadnych zwierzat. Zapytalam kiedys sasiadke, gdzie jest pies to smiejac mi sie w twarz powiedziala ze zostal oddany w dobre rece...wiec widzisz jak to bylo u mnie. Sprobuj porozmawiac z wlascicielem i zagroz ,ze zadszwonisz gdzie trzeba, moze poslucha. Popros o pomoc jakas osobe,ktora moglaby wplynac na ich zachowanie. Ja dzialalam sama i moze to byl blad.