Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość gość

Ciaza

Polecane posty

Gość gość gość

Witam , mam obawę przed zajęciem w ciąże . Ani ja ani mój partner nie jestesmy gotowi na dziecko. 30.12.2015 r dostałam miesiączki skończyła mi sie ona 03.01.2016, tego własnie dnia miałam końcówkę okresu i kochałam sie z partnerem bez zabezpieczenia. Chlopak uważa ze mogl choć nie jest pewnien skończyć troche w cipce pózniej wyjął i koniec odbył sie gdzie indziej. Dobrze wiem ze wszystko zależy od trwania cyklu czy tera jestem w ciąży. Jednakże zastanawiam sie jak wielkie ryzyko zajęcia w ciąże jest . Liczę na pomocne odpowiedzi najlepiej wynikające z doświadczenia . Chce wziąć tabletkę 72 h po stosunku ale wolałabym w ostateczności dlatego zależy mi na uzyskaniu jakies porady.

Gość gość
A skąd my mamy wiedzieć czy jesteś w ciąży, skoro nawet Twój partner nie wie czy doszedł w Tobie? Poza tym, nie wiesz o stosowaniu antykoncepcji?

Gość bella   86
Ryzyko jest małe, ale jest.

Gość gość
Dziecka nie chcecie, ale gumki kupić ciężko. Sex na chybił -trafił. Nie rozumiem tutaj czegoś.....

Gość gość gosc
W razie gdyby doszedł jak wielkie ryzyko ciąży jest , czy jest sens brać tabletkę czy lepiej sie powstrzymać mimo wszystko stosunek był w dni niepłodne . Moze ktos z czytelników zaszedł w ciąże w ostatni dzien miesiączki . I moze sie jakos wypowiedzieć na ten temat lub doradzić

Gość gość
Doradzam Ci - zacznij stosować antykoncepcję, abyś co miesiąc tu nie pisała takich tematów.

Gość gość gość
Zaczynaja mnie irytować niektore wypowiedzi , pytałam o co innego a nie o pouczenia na temat antykoncepcji . nie uwierzę ze Wam nie zdażyło sie zrobić czegoś spontanicznie . Takie sytuacje sie zdążają czasu nie cofnę , sama jestem świadomia tego ze powinnismy użyć prezerwatywy , ale tego nie zrobiliśmy wiec prosze o rade w takiej sytuacji

Gość gość
Jakie jest ryzyko ciąży nie wiemy. Doszedł w dni niepłodne, ale jak pewnie wiesz, plemniki potrafią przeżyć kilka dni....

Gość gość
Nie jesteś w ciąży, zluzuj majty. Plemniki mogą przeżyć kilka dni, ale w sprzyjających warunkach, czyli w śluzie plodnym!!!! Jesli jest niepłodny to szybko giną, po paru godzinach. Oczywiście zdarzyć się wszystko może jak to w zyciu bywa, ale wątpię, zw miałabyś być w ciąży, zajść wcale nie jest tak latwo, co miesiąc jest 25 % szansy na poczęcie ale w dni płodne. Plemniki w śluzie niepldnym nie będą czekac na płodny a juz tym bardziej jeszcze dluzej-na owulacje! Jesli nie masz bardzo krótkich cykli to sie nie martw i nie faszeruj się tabletka

Gość bella   86
Sama musisz wyliczyć ryzyko, kiedy zaczynają się u Ciebie dni płodne, to przecież indywidualna sprawa no i czas przeżycia plemników. Ryzyko jest małe, bo jednak jeśli coś polecialo, to niewielka ilość może nie doprowadzić do zapłodnienia.

Gość gość
A mnie irytuje,że takie kretynki jak autorka uprawiają seks :-( Nawet nie zna własnej fizjologii... dziecko idź do szkoły, doksztalc się..

Gość gość gość
spokojnie najważniejsze rzeczy znam związane z fizjologia . I dobrze wiem ze szansa jest zajścia w ciąże , ale chciałam znac historie innych ludzi , którzy być moze maja większe doświadczenie niż ja . Chyba dobrze ze pytam a nie sięgam po tabletki od razu . Kto pyta nie bladzi . Ale co Ci daje te wyzywanie od "kretynow " to nie wiem, jesli Ty masz tak pojęcie o wszystkim i takim znawca jestes to gratuluje , ale mnie urażać nie musisz . P.S Dziękuje ślicznie innym za odpowiedzi