Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 m05

Wada 0,5 dioptrii

Polecane posty

Go艣膰 m05

Mam niewielkie problemy z odczytywaniem numer贸w autobus贸w. Kiedy siedz臋 daleko od telewizora czasami boli mnie g艂owa. Po badaniu okaza艂o si臋, ze mam wad臋 wzroku -0,5 dioptrii. Okulista powiedzia艂, 偶e to za ma艂o, 偶eby kupowa膰 okulary. Co o tym s膮dzicie? Rzeczywi艣cie powinnam kupi膰 okulary dopiero kiedy wada si臋 powi臋kszy?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Wiesz co ? Zmie艅 okulist臋 pewnie by艂a艣 na nfz ? Skoro nie dowidzisz numeru autobusu powinnas miec okulary , nie sprawdzal ci wzroku na tablicy ? :o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja mam tak samo, zrobi艂am sobie okulary do kina, do tv i do prowadzenia samochodu (i na grzybobranie :P ) . Okulista powiedzia艂 , ze to m贸j wyb贸r. Jak nie zapomn臋 to u偶ywam, ale prawd臋 m贸wi膮c wci膮偶 daj臋 rad臋 bez.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja przy takiej wadzie mia艂em ju偶 okulary. Okulistka powiedzia艂a mi 偶e do - 0.25 mo偶na jeszcze si臋 obej艣膰 bez. Chyba powinna艣 i艣膰 do innego okulisty, lepiej chyba zacz膮膰 co艣 robi膰 ni偶 czeka膰 a偶 wada b臋dzie jeszcze wi臋ksza.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
kup nie pier......l, ja mam podobn膮 wad臋 i kupi艂am, przydaj膮 si臋 w mie艣cie, na wyk艂adach i w kinie, nie musisz nosi膰 na co dzie艅, wiadomo, z czasem wada si臋 pog艂臋bi wi臋c nie wywalaj nie wiadomo ile kasy. okulary przydaj膮 si臋 bardzo nawet przy tak ma艂ej wadzie, po co si臋 m臋czy膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ale dlaczego wada ma si臋 od razu powi臋ksza膰 , ja mam to sam膮 wad臋 od 5 czy 6 lat , tyle zwleka艂am ze zrobieniem tych oks贸w Dw贸ch okulist贸w powiedzia艂o mi to samo wi臋c nie rozumiem po co lata膰 po lekarzach ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 m05
Dzi臋ki za odpowiedzi. Tak s膮dzi艂am, bo dlaczego niby odczuwam dyskomfort ale to za ma艂o, 偶eby mie膰 okulary.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 m05
W ka偶dym razie penisa mojego ch艂opaka widze doskonale bez okular贸w :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie ma to jak czeka膰 a偶 wada si臋 pogorszy :/ przecie偶 chyba nie chcesz, 偶eby by艂o gorzej? Zreszt膮, moim zdaniem do艣膰 niez艂膮 opcj膮 jest laserowa korekcja wzroku, przynajmniej masz spok贸j z okularami i innymi pierdo艂ami. M贸j okulista ju偶 mi to doradza艂 od dawna, 偶ebym w Gliwicach w tej klinice zrobi艂a http://www.pryzmat-okulistyka.pl/ i chyba si臋 zdecyduj臋, bo nie znosze okular贸w, a soczewek nigdy nie mam czasu ubra膰, a troch臋 mi to niestety dalej zajmuje...

Udost臋pnij ten post

Warto korygowa膰 wad臋 wzroku rz臋du -0,5 Dioptrii, szczeg贸lnie kiedy odczuwa si臋 problemy z widzeniem. Istniej膮 te偶 badania potwierdzaj膮ce, 偶e nieskorygowana kr贸tkowzroczno艣膰 mo偶e powodowa膰 jej szybsze pog艂臋bianie. By do tego nie dopu艣ci膰 proponuj臋 wybra膰 sobie fajne oprawki okularowe wraz soczewkami z pow艂ok膮 antyrefleksyjn膮, kt贸rych du偶y wyb贸r w bardzo dobrych cenach znajduje si臋 tutaj: https://kodano.pl/

Udost臋pnij ten post