Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćip

Do mam dzieci z rokiem roznicy

Polecane posty

Gość gośćip

Czy zdazylyscie miec pierwsza miesiaczke po porodzie czy zaszlyscie wciaze przed miesiaczka i miesiaczki nie bylo i nie mialyscie z 2 lata miesiaczki. U mnie narazie testy wychodza negatywne a chce miec dziecko z rokiem roznicy. Testow juz chyba 7 zrobilam. Czy mam czekac na jakies krwawienie? Czy ciaza bez krwawienia. Jak 1 raz wciazy bylam to sie liczylo od ostatniej miesiaczki a Co jak miesiaczki nie bedzie?

Gość gość
Poważna decyzja. Mam 1,5 roku różnicy i przez pierwsze 1,5 po drugim porodzie był sajgon.

Gość gość
ile jesteś po porodzie?

Gość gość
U mnie miesiączka wróciła, krótko karmiłam.

Gość gość
A masz jakies objawy owulacji? Ja karmilam piersią ale 4 tyg po porodzie czulam ze mialam owulacje i tylko jak skonczyl mi sie polog to dostalam okres. Ale my dziecka nie planowalismy tak od razu:) podziwiam za tak odwazna decyzje. Ja dopiero po 3 latach powoli dojrzewam do drugiego dziecka.

Gość gość
Po prostu musisz obserwowac swoj organizm. Bo dopóki owulacji nie bedzie to i nie bedzie ciazy. Krwawienie wystapi po ok2 tyg po niej. Chyba ze zajdziesz w ciaze.

Gość gośćip
Kiedys jak bylam przed pierwsza ciaza to zawsze przed miesiaczka mialam bol jajników i wiedzialam ze dostane. Teraz to juz corka ma 7 miesiecy i Nadal 1 kreska w tescie wychodzi. Jak bylam mala to zawsze kuzynkom zazdroscilam ze sa 2 i one mialy z rok roznicy. Moj maz to samo on i jego siostra rok roznicy a ja pomiedzy moim rodzenstwem 11 i 13 lat. Dziewczyny czyli jak zajde wciaze to nie musi byc krwawienia? Zawsze chcialam miec 2 dzieci. Zawsze lepiej wychowac sie w towarzystwie. Ja dlugo jedynaczka bylam.

Gość gość
Też chciałam mieć dzieci z jak najmniejszą różnicą wieku, mimo miesiączek w 2 ciążę zaszłam dopiero miesiąc po całkowitym odstawieniu od piersi. Różnica między moimi dziećmi to 2 lata.

Gość gość
Karmisz piersią? A może jeszcze nie wróciła ci płodność? Byłaś u gina?

Gość gość
Tez Jeszcze karmie piersia do roku chcialam pokarmic. U ginekologa bylam ostatni raz z 4 miesiace temu mowila ze wszystko ladnie wyglada ze juz doszlam do siebie szwy itd. To byla tylko kontrolna wizyta. Od wtedy juz nie bylam. U mnie tez za okolo 3 miesiace moze byc rocznikowo 2 lata roznicy. Ale to nie jest zle. Mam nadzieje ze Jeszcze uda sie na 2016

Gość gość
No to masz odpowiedź. Skoro nie masz okresu a karmisz piersią to najpewniej jeszcze nie masz owulacji więc nie możesz zajść póki co w ciążę.

Gość gość
Niekoniecznie. Okresu nie musi dostac jak zajdzie w ciaze. Najpierw jest owulacja a potem okres. Autorka musi szukac u siebie objawow owulacji a nie wypatrywac okresu. Bez owu nie bedzie okresu.

Gość gość
Wiem, że najpierw jest owulacja a potem okres, ale skoro tyle czasu im nie wychodzi a okresu wciąż nie ma to wygląda na to że owulacji póki co jeszcze nie było. Dlatego wcześniej pisałam o wizycie u ginekologa w celu ustalenia czy płodność wróciła.