Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćaautorka

Kiedy serduszko zaczyna bić?

Polecane posty

Gość gośćaautorka

Dzisiaj byłam u lekarza na wizycie i trochę mnie zaniepokoił. Według OM to 7 tydzień i 1 dzień ciąży. Lekarz nie stwierdził bicia serduszka. Powinno już bić czy maluszek ma jeszcze czas? Jak to było u was?

Gość gość
U mnie bylo w 5 tygodniu ale to roznie. Masz czas do 8 tygodnia

Gość gość
U nas juz bilo :)

Gość gość
U mnie będąc w ciąży na pierwszej wizycie wychodziło z miesiączki że jestem w 6 -tym tygodniu i serduszko jeszcze nie biło , po dwóch tygodniach serduszko już biło , czyli z miesiączki wychodził 8 tydzień. Ale według rozmiarów maleństwa wychodzi wiek ciąży późniejszy o dwa tygodnie od tego co wychodzi z okresu. Moje cykle ostatnio były nieregularne więc pewnie później zaszlam w ciążę niż to wychodzi z okresu. Lekarz mówi że wszystko ok.

Gość gośćaautorka
Na zdj usg jest napisane że 5 tydzień i 4 dzień +/- 10 dni. Mam jakieś szanse ze zacznie bić?

Gość gość
No jasne ze masz

Gość gość
Oczywiście że tak. Wiem że to trudne ale postaram się uspokoić bo zamartwianie nic nie pomoże. USG to tylko sprzęt który może być nie dokładny,sama nawet widzisz że jest tolerancja około 10 dni a to bardzo dużo dla takiego malucha. Serduszko może zacząć bić z godziny na godzinę. Życzę zdrówka i następnej wizyty zakończonej dobrą wiadomością

Gość gość
Serce bije od 21 dnia od poczecia ale na usg widac to w zaleznosci od sprzety nawet i w 9 tygodniu