Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anita96

Problem z rzekomymi upławami

Polecane posty

Gość Anita96

Wszystko zaczęło się od tego, że mama wrzucając moje majtki do prania stwierdziła, że mam upławy bo zawsze mam na nich ślady śluzu. Zapisała mnie do ginekologa, który mnie zbadał, zrobił cytologie i wymaz z pochwy. Wszystko wyszło dobrze. Powiedział, że jestem młoda i duża ilość śluzu w tym wieku jest normalna. Pierwszą miesiączkę miałam bardzo późno bo w wieku 16 lat i od tego czasu obserwuje wydzielanie śluzu. Wydziala się on cały czas (w każdy dzień cyklu), a w dni płodne jeszcze bardziej. Jest przezroczysty, bezwonny i czasem lekko kwaśny. Śluzu rzeczywiście jest dużo, po całym dniu mam nieraz wilgotne majtki. Wcześniej w ogóle nie zwracałam na to uwagi bo byłam pewna, że jest to fizjologiczne i wcale mi to nie przeszkadzało. Czytam na różnych forach o tym problemie i nic z nich nie wynika. Co mogę zrobić żeby zmienić ten stan rzeczy? Jak ograniczyć wydzielanie śluzu?

Gość gość
Jesli wg ginekologa wszystko jest ok, to nie masz sie czym martwić. A ow śluz, to nie tyle uplawy, co śluz plodny. Zapewne najwięcej masz go mniej więcej w połowie cyklu, czyli w owulację? Gdyby śluz miał nieprzyjemny zapach, a srom byl zaczerwieniony i czułabyś swędzenie, to byłyby powody do powrotu na badanie (grzybica). Fajnie, ze mama szybko reaguje i umawia Cie do ginekologa, ale dzis nie macie sie czym przejmować.

Gość Anita96
A może to przez to że strasznie chce mi się bzykać ale że ni jestem zbyt urodziwa nie mogę znaleźć chętnego :(

Gość gość
Powinnaś przywyknąć do tego że w pewnych momentach cyklu takie upławy są normalne u dorastającej kobiety i niestety nie zmienimy tego taka już nasza uroda. w dniach silniejszego wydzielania śluzu musisz używać wkładek które zabezpieczą bieliznę przed pobrudzeniem.