Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

GosiaWawa

12 latka wchodzenie w kobiecosc

Polecane posty

Mam dwie córki (16, 12 lat). W tym roku wybieramy się rodziną na rejs do Chorwacji. Od męża na ten wyjazd dostałam teraz na urodziny zestaw dwóch bikini. Oba bardzo skąpe ze stringami. Jestem szczupła, z małym biustem. Straszyć w nich na pewno nie będę, a mężowi na pewno sprawię frajdę. Młode prezent oczywiście zobaczyły. Problem pojawił się jednak w momencie, kiedy obie córki stwierdziły, że chcą podobne. Dla starszej nie miałabym specjalnych oporów przed zakupem. Nie mam z nią problemów, o jakich słyszę od innych zaprzyjaźnionych mam. Nad swój wiek rozsądna, dogadujemy się bez kłopotów. Dla młodszej chyba jednak troszkę za wcześnie. Wiek jednak kłopotliwy i nie chciałabym sobie i innym psuć urlopu jej dąsami. Dyskutować i przekonywać, czy po prostu kupić i liczyć na to, że w pewnym momencie sama będzie się krępować założyć go publicznie? Z drugiej strony może jest to okazja by pod kontrolą zacząć budzić w niej świadomość, że powoli przestaje być dzieckiem? Do tej pory, nawet na plażę, zakładała wyłącznie kostium jednoczęściowy i niespecjalnie była zainteresowana jakimkolwiek dwuczęściowym. Żeby było śmieszniej ma z naszej trójki chyba najbardziej kobiecą sylwetkę, z największym z naszej trójki biustem. Na jacht jedziemy z przyjaciółmi mającymi 15 letnich bliźniaków - chłopaka i dziewczynę. Od kilkunastu lat często jeździmy razem na wczasy, dzieciaki się dobrze znają, a my dorośli, niejednokrotnie razem, bez dodatkowych podtekstów, bywaliśmy na saunie.

Myślę, że powinnaś kupić córkom te bikini. 12 latka w gimnazjum jest już dostatecznie "wyuczona" wszystkiego. Nie kupisz, będziecie mieli zepsuty urlop. Chorwacja od strony morza jest piękna.

Gość gość
12 lat to częściej podstawówka niż gimnazjum. Co do tematu-nie, to nic dziwnego. Twoja córka nie jest wyjątkowa czy inna w żaden sposób, jest taka sama jak(prawie) wszystkie inne. Ja dorastałam jak miałam 8 lat, a zakończyło się to w wieku 11.

A czy któraś z Was realnie pozwoliła swojej córce w podobnym wieku biegać z gołą pupą przy w sumie znajomych jej osobom i publicznie na plaży? Ciężko mi się pogodzić z wyrażeniem na to zgody.. A może ja po prostu jestem jednak odrobinę konserwatywna..

Gość gość
I zdecydowanie yebnieta:o Provo pedofila, czy jest na sali PETROV???????

A może niebawem 12 letnia córka zaprosi cię na plażę nudystów??

Gość gość
12 latka może już mieć fajne ciałko młodej kobiety. A na Bałkanach pełno teraz arabskiej dziczy. Uważaj , u nich dziewczyna w tym wieku to wyzwanie do seksu. Może się zdarzyć , że jakiś brudas ciapaty chwyci ją za tyłek i przeleci gdzieś w ustronnym miejscu.

Gość gość
12 latka w gimnazjum jest już dostatecznie "wyuczona" wszystkiego. x 12-latka jest w VI klasie. Lecz się, zboku.

Gość gość
Jeżeli to nie prowo jakiegoś zboczeńca, to słusznie masz skrupuły. Za wcześnie na takie eksperymenty, jeszcze zdąży się rozbudzić seksualnie.

Gość gość
Witaj Gosia moim zdaniem nie powinnas jednakowo traktowac swojej 16-letniej i 12-letniej corki, 4 lata roznicy miedzy nimi powinny byc widoczne w sposobie ubierania i nie tylko. Jedyne co Ci radze to isc na kompromis-pozwolic na stroj 2-czesciowy, ale bez stringow.... corka pomimo swojej niezwyklej jak podkreslasz kobiecej urody i kształtów powinna wiedziec co wypada a co nie. To prada ze swiat sie zmienil i juz nie zwraca sie tak bardzo uwagi na ubior stosowny do wieku, niby to tylko wakacje, niby miedzy znajomymi, ale jesli raz pozwolisz i dasz wolną rękę tak juz bedzie do pelnoletnosci. Zastanow sie jeszcze raz i przemysl to dobrze.... milego wypoczynku Pozdrawiam

Gość gość
Jeżeli jej nie pozwolisz, a faktycznie chce mieć takie bikini, to i tak kupi je gdzieś po cichu. Może lepiej jej takie kupić i niech założy je pierwszy raz przy tobie w domu. Przy okazji można będzie jej może coś wytłumaczyć. A może już na tym etapie wstyd będzie silniejszy i problem sam się rozwiążę. A bikini poczeka parę lat w szufladzie..

Gość gość
To pisał pieprzony pedofil, ja jestem matka dwóch dorastajacych córek i przez gardło by mi nie przeszły podobne farmazony. Mam nadzieję że to napisał zwykły nieszkodliwy prawiczek a nie jest jakiś napalony tatuś fantasta!