Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

GośćM

rozmowa ze znajomymi na temat: jakiego faceta najlepiej brać na męża:)

Polecane posty

uśmialam sie jak kolega zaczął mi wymieniać jakie cechy ogólnie powinnien posiadać facet, ktory może być dobrym kandydatem na męża. wymieniajcie na poważnie. Panowie wasza opinia też sie tutaj jak najbardziej przyda:) pożyteczny temet dla kobiet, które chcą w przyszłości wyjść za mąż lub w niedalekiej przyszłości:)

Gość gość
I co powiedział?

:D musi lubic zapieprzac w pracy, dbac o bezpieczenstwo kobiety, bo to tego potrzebujemy najbardziej(a jak wiadomo na bezpieczenstwo sklada sie wiele czynnikow), dobrze jakby byl jakims moze informatykiem:D jeszcze wymienial tego sporo ale pozapominalam. jak sobie przypomne to dopisze:) licze na wasza liste.

Gość gość
Dlaczego się śmiejesz? Dobrze napisał :)

inacessible. moim zdaniem to właśnie sa najważniejsze, ogólne cechy, które powinny cechować dobrego kandydata na męża. są różni mężczyźni, ale właśnie to są chyba takie podstawowe.moim zdaniem powinien też lubić swoja pracę i się w niej chociaż częściowo spełniać. kluczowe zdanie, w samo sendno od strony psychologicznej w relacjach i zależnościach między kobietą a mężczyzną: kobieta musi czuć się bezpiecznie, a mężczyzna potrzebuje czuć się potrzebny. zgodzicie się?

Gość gość
facet musi zarabiac kase, sprzatac w domu, gotowac, prac, prasowac i wychowywac dzieci. Aha i jeszcze dobrze wygladac Czyli to co robi kazda kobieta.

no tak, bo teraz kobiety też chodzą do pracy, oprócz tego zajmują się domem, więc mężczyzna powinien pomagać. najciekawsze zdanie, to było właśnie o informatykach, że można ich brać, mimo że oni zdają się miewać "swój świat":D są na sali informatycy? prawda to?:D w sumie znam jakichś informatyków i coś w tym może i rzeczywiście jest...

Gość gość
Him aleś ty mądra. Nie wiesz ile zarabiają programiści, dlatego rżysz jak głupia do sera. Ale nie martw się, ty się nie załapiesz. Oni na idiotki nie lecą

nie jestem him. smialam sie z tego powodu ze informatycy "sa troche moze dziwni i maja swoj swiat"

Gość gość
To ty piszesz ,że nie jesteś. Ale ty jesteś łatwa do namierzenia.

Niewazne, ale ma skonczone studia ze scislych przedmiotow, ma zone. oboje sa moimi dobrymi znajomymi.

on chyba ma kilku kolegow informatykow i dlatego tak mowi ze sa dobrym materialem ewntualnie, ale sa moze troche"dziwni i maja swoj swiat":D jak sobie przypomne jakichs kolegow informatykow to moze i cos w tym jest... ale i tak wiadomo ze kazdy czlowiek jest inny.

Gość gość
Pracowity na pewno,zaradny,męski,wysoki, Silny, żeby nie bać się przy nim,wrażliwy,inteligentny,dowcipny,empatyczny,dla mnie to takie cechy na męża.

Gość gość
Co do informatykow - beznadziejni faceci, jak wiekszosc scislowcow. Ale zalety: na ogol sa brzydcy,nieatrakcyjni towarzysko,wiec nie maja nawet sposobnosci do zdrady, dobrze zarabiaja,nudni,bez polotu, wiele zrobią by zdobyć kobietę, pantoflarze i często niezrownowazeni psychicznie. Ja bym się zanudzila. Ale jak jesteś brzydka i nudna to się dogadacie.

Belinda, to też na pewno, ale chodzi mi o taką konkretniejszą listę bardziej sprecyzowaną, cech dobrego kandydata na męża, jeśli miałabym ogólnie wymienić to, byłoby to: odpowiedzialny, wierny, zaradny, pracowity, dojrzzaly emocjonalnie i do roli meza i ojca, lubiacy dzieci, szanujacy zdanie kobiety itd. standardowo. najlepiej to uslyszec rade od osob typu: babcia, ale niestety moje obie już nie żyją. takie opinie są najcenniejsze.

Gość gość
Wy piszecie tylko o sprawach finansowych ze facet musi taki byc np.informatyk,a gdzie milosc,namietnosc?mlodzi ludzie kiedt sie piznaja niepatrza na to czy ktos jest ibformatykiem,politykiem,biznesmenem,sa inne wartosc***amietajcie kasa to niejest wszystko w zyciu jesli jest sie w zwiazku nieszczesliwym.

inaccessible:D dobre. kazdy jest inny, tak jak ze wszystkim, nie ma co generalizować, bo co człowiek to charakter, a z resztą sama nie wiem. ten informatyk to taki przykład ze dobrze sie za takiego brac:) wgl nie pomyślalabym ze uslysze takie konkretne rady:) nie spodziewalam sie ze mezczyzna moze tak bezposrednio o tym mowic, na powaznie.

no wlasnie dlatego tez mnie to rozbawilo, ze mozna podchodzic tak konkretnie i na chlodno do malzenstwa. nie pomyslalabym o traktowaniu tego jak czystego ukladu, musialabym sie zakochac zeby za kogos wyjsc. wiadomo tez ze tak samo mezczyzna jak i kobieta zanim wezma slub musza wiedziec i "udowodnic" ze sa dojrzali do tego by zwiazac sie z kims i dzielic z nim zycie po slubie. jesli np kobieta zakocha sie w alkoholiku bez grosza, to powinna wziac z nim slub tylko z tego powodu ze go kocha???

Gość
Nie wiem...:P nie myślałam nad tym... Po prostu myślę że musiałabym się naprawdę zakochać i nie chcieć się z taką osobą nigdy rozstać, mieć ją na wyłączność :)

ja ostatnio o tym zaczelam myslec, jeszcze jak wokol wszyscy sie zenia, to taki temat powstal w rozmowie ze znajomymi i pobudzil mnie do refleksji:)

Gość gość
Zapewne wiesz ze milosc niezna granic,podalas trafiony ,argument,czy jak sie zakocha w alkoholiku,wiesz to jest napewno trudna decyzja dla takiej dziewczyny do podjecia,czy wyjsc za ta osobe,oczywiscie ktos powie ze milosc jest slepa i po czesci bedzie mial racje,alkoholizm jest bardzo ciezka choroba i trudna do wyleczenia tu musi byc nietylko pomoc tej dziewczyny,ale duzy wklad pracy musi zrobic sam alkoholik czy chce sie zmienic i zalozyc rodzine,ale z mojej obserwacj to jeden przypadek na tysiac znaje egzamin ze sie uda,a cala reszta jest taka ze te dziewczyny ktore poslubily alkoholikow to cale zycie sie tylkomecza,i w pozniejszym stadium malzenstwa przyczyna tez wielu rozwodow jest alkoholizm wspolmalzonka,wiec chyba lepiej sobie odpuscic i sie wyleczyc z takiej milosci,to jest moja opinia ale kazdy czlowiek jest dorosly i sam jest kowalem swojego losu.

nawet zebym nie wiem jak kochala, jesli wiedzialabym, ze jest alkoholikiem, to nigdy bym za niego nie wyszla. moja mama zyla z alkoholikiem, czyli moim ojcem i ja tego nie widziaalm bo juz wtedy sie wyprowadzilismy i malo pamietam, to jednak moja mama moglaby napisac ksiazke o jej ciezkim zyciu.