Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pierwsza praca a Urząd Pracy

Polecane posty

Gość gość

Podjełam 1 wszą prace i nie mam kogo zapytac o kwestie ktor e porusze.Moze ktoś rzeczowo odpowie. ? :) Podpisalam umowę zlecenie na 1 miesiąc (od 1 do 31.01).,choć mam pracowac niby tylko 3-4 dni ,jest to praca dorywcza.Mam ją wykonac 8 ,15 i 28 stycznia. 1.Czy mogę w tym samym czasie podjąć tez inna umowę zlecenie w innym zakaldzie pracy?jesli pogodzę grafik. 2.czy wyrejstrując sie z Urzedu Pracy muszę pokazac im tą umowę,czy wystaczy zgloscic sam fakt? 3.Starając sie kiedyś tam przyszlosci o zasiłek dla bezrobotnych (gdzie trzeba miec przepracowane 365 dni w 1,5 roku)...bedzię sie mi liczyło ze pracowalam cały miesiąc styczen,czy 3 dni stycznia? Prosże o odpowiedz.

Gość gość
Musisz pokazać umowę, umowa zlecenie nie liczy się do zasiłku chyba że składki za te 3 dni będą w wysokości składki za pełny etat

Gość gość
Możesz podjąć inną pracę na umowę zlecenie

Gość gość
dzięki za odp.

Gość autorkaaa3
4.a musze dugiemu pracodawcy mowic, ze juz pracuję gdzie indziej? Nie chciałabym tym wrednym ,niemiłym babom z urzedu ktore nigdy przez 5 lat nie znalazły mi pracy....pokazywac mojej wlasnorecznie zdobytej umowy.:) Wysokosci zarobków itp. Mam zarobic 14 zł brutto=11 neto? Czy to znaczy ze w trakcie trwania umowy mam oplaconą skladkę zdrowotą i jestem Ubezpieczona w NFZ?

Gość autorkaaa3
4.a musze dugiemu pracodawcy mowic, ze juz pracuję gdzie indziej? Nie chciałabym tym wrednym ,niemiłym babom z urzedu ktore nigdy przez 5 lat nie znalazły mi pracy....pokazywac mojej wlasnorecznie zdobytej umowy.:) Wysokosci zarobków itp. Mam zarobic 14 zł brutto=11 neto? Czy to znaczy ze w trakcie trwania umowy mam oplaconą skladkę zdrowotą i jestem Ubezpieczona w NFZ?