Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ludzie ważne pytanie, czy po morfinie w ogóle nie czuje się bólu ? wie ktoś ?

Polecane posty

Gość gość

czy po takich silnych lekach p.bolowych nie czuc bolu ? mozna sobie np wyrwać zęba i prawie nic nie poczuć ? czy tylko ból jest zmniejszony ale nie zlikwidowany ?

Gość gość
Morfina całkowicie nie działa tylko w przypadku chorych na raka. Na całą resztę dolegliwości działa jak magiczna różdżka. Nic nie boli.

Gość gość
po wypadku i operacji dostawałam i w ogóle nie czułam bólu, tzn jakis dyskomfort i lekki ból tak (mialam małą dawke) ale to 1000x silniejszy lek od paracetamolu czy ibupromu, wiec mysle ze bezboleśnie bys sie pozbyła zęba :P

Gość prawictwo pospolite 152
morfina jest mocnym srodkiem tzn jednym z najmocniejszych , ale nie znieczula najwiekszego bólu na przyklad po ranach postrzałowych morfina jest za słaba są mocniejsze srodki od morfiny , ale rzadziej stosowane.. Bo maaja wiecej skutków ubocznych

Gość prawictwo pospolite 152
najsilniejszy srodek przeciwbólowy wyprodukowano na bazie trucizny morskiego slimaka .. Nie wiem czy jest dostępny w POlsce , ale jest 100 razy mocniejszy od morfiny

Gość gość
zapewne zadziałałaby na wyrwanie zęba czy na inne bóle, na chorych na raka w początkowej fazie może też, ale mój wujek miał raka kości i w końcowej fazie morfina już na niego nie działała, mimo że dawki były drakońskie. Umierał w strasznym cierpieniu, jego wycie słyszę do dziś

Gość gość
Jest FENTANYL silniejszy znacznie od morfiny, uzywają go w amerykanskiej armii wlasnie w przypadkach takich jak postrzelenie itp w medycynie tez sie go używa w postaci plastrów nie mówiąc juz o substancjach sprzedawanych przez internet, zmodyfikowany fentanyl, morfina i inne opioidy, znacznie silniejsze niz oryginal ale znacznie bardziej niebezpieczne = prosta droga do bycia ćpunem najgorszego sortu...

Gość gość
Dostawalam morfine po operacji. Totalny odlot. Bol jakos tam czujesz,ale jest przytlumiony,nie odczuwasz tego jako bol. Ogolnie masz zlew na wszystko i na mnie podzialal tez ze jakikolwiek strach minal. Mowilam wszystko co mysle,nie przebierajac w slowach. Totalne wyrabanie na wszystko