Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AKM1504

dzień testu wynik dodatni

Polecane posty

Gość AKM1504

Dziewczyny! właściwie nie wiem od czego zacząć... dowiadujecie się pierwsze. godzinę temu zrobiłam test- wynik dodatni :) płakałam godzinę ZE SZCZĘŚCIA! Boje się, że jak zrobie drugi to już tak kolorowo nie będzie bo brzuch mnie boli na okres :( ale od początku: 22 grudnia kochałam się z Narzeczonym (ślub za 8msc- cóż, trzeba przełożyć w tym wypadku) i pękła nam w środku gumka. sprawdziłam dni w kalendarzyku w telefonie, były PŁODNE. Przez 7 lat "udawało" nam się jakoś nawet z wpadkami nie zachodzić w ciąże. Teraz jest chyba inaczej, ale mnie to cieszy :) baaardzo. coś tak czułam, że tym razem będę w ciąży bo miałam symptomy: - w sylwestra nie chciałam nawet wziąć łyka wina (po prostu mnie odpychało od niego) a niby tydzien po zapłodnieniu, - miałam zawroty głowy i biegunkę, - nawet przeszłam grypę żołądkową po świętach, - odpycha mnie od kawy, pije teraz herbatę, choć wcześniej piłam może jedną na tydzień, - jakieś krostki mi wyskoczyły na udach (zew str), - strasznie bolą mnie piersi i sutki (najbardziej wczoraj i właśnie wtedy postanowiłam, że kupię dziś test i go zrobię)... Mój Narzeczony twierdzi (po moich głupich gadkach do mojej rodziny podczas sylwestra, że nie chce wina bo nie) że sobie tą ciąże uroiłam. śmieje się co prawda. Nie wiem kiedy zrobić 2 test. do gina tak szybko nie pójdę bo mieszkam w Irlandii- tutaj się chodzi do lekarza pierwszego kontaktu, który zrobi mi taki sam test jak i ja przed chwilą....a dopiero w 2 trymestrze będę mogła iść do gina, ciekawe czy usg dostanę w komplecie bo to tu rzadko robią. Mam nieregularne cykle, raz 29 dni, raz 33, innym razem 35. Okres trwa 5-8 dni także kolorowo. Przepraszam, że tu piszę do Was. Ale Narzeczony dowie się dopiero jak wróci z pracy, a rodzinie chcę powiedzieć dopiero potem jak będę bardziej pewna chociażby po wizycie u lekarza bądź po drugim teście. test juz po minucie pokazał to co powinien w przypadku ciąży :) Dziewczyny, czy Wy miałyście podobne objawy, czy takie kucie jak na okres jest normalne? Czy jak wynik wyszedł pozytywny to już na bank ciąża? Czy kolejny może wyjść negatywny? Dodam, że 3 msc temu zaczęłam brać tabletki ziołowe (na uregulowanie cyklu) podobno po których łatwiej zajść... Sory za głupie pytania ale jestem pierwszy raz najprawdopodobniej w ciąży choć tych testów już sie trochę zrobiło :P pozdrawiam noworocznie, czekam na odpowiedz

Gość gość
Gratulacje.Jesteś w ciazy☺☺

Gość gość
Ja miałam takie same objawy,bolał mnie brzuch jak na okres,nawet podpaski juz nosiłam kilka dni,bo myślałam,ze mnie zaleje☺A tu niespodzianka☺☺ja się też bardzo ciesze

Gość AKM1504
do tego miałam gorączkę pare dni po zapłodnieniu... kupiłam termometr. Jak się moja sis o tym dowiedziała to stwierdziła, że chce być chrzestną :P

Gość gość
Gratulacje. Zrób test jeszcze jutro. Nie wiem czy w Irlandii robią badania beta HCG. Zorientuj sie i wykonaj jeszcze je :) A teraz łykaj kwas foliowy :)

Gość gość
Tak,tak,dobrze koleżanka niżej radzi...bierz kwas foliowy

Gość AKM1504
kupiłam go razem z testami. jakieś takie przeczucie. a może fakt, że na pare msc przed ślubem i tak chcieliśmy zaczać sie starac :) już myślałam, że jesteśmy bezpłodni skoro tyle lat nic. poza tym gin w PL mi kiedyś powiedział, że mam jakieś tam tyłozgięcie pochwy i "jak bedziesz chciała zajsc w ciaze to przyjdz do mnie i cie poinstruuje"... wielkie dzięki Dziewczyny za gratki :)

Gość gość
Z tym tylozgieciem macicy nie jest tak źle.Ja jestem obecnie w drugiej ciąży i nie było żadnego problemu z zajściem w ciążę.Poprostu dane pozycje "lepiej działają "☺

Gość AKM1504
odezwe się do Cb odnośnie pozycji jak bede planowac drugie. choc za jednym zamachem mogłyby byc trojaczki - nie miała bym problemu z doborem chrzestnej wsrod siostr i zadna by sie nie obraziła :P ps. zartuje :P chyba bym się zachlastała powiecie mi na co mam teraz uważać? ile dzwigac? pracuje w mcdonaldzie w irl...no i czasem jest tam na prawde sporo do dzwigania...a tez od razu im powiedziec nie moge

Gość gość
Hehe,z tymi trojaczkam8 to miałabym wesolo☺☺☺ Absolutnie nic nie dzwigaj ,pierwszy trymestr jest najwazniejszy (pierwsze3 miesiace)naprawdę!!!

Gość gość
Dokladnie, jest to czas, aby się oszczędzać. Kilka podstawowych zasad: - wysypiaj się - dobrze odżywiaj - dużo pij, zwłaszcza wody - łykaj kwas foliowy, innych witamin na początku nie trzeba - ciepło się ubieraj - nie przemęczaj się, nie dźwigaj ciężkich rzeczy - nie denerwuj - ciesz chwilą :):) - zrób badania krwi i moczu

Gość gość
bedziesz musiala im szybciej powiedziec no dzwigac nie mozesz.zaswiadczenie o ciazy dopiero po 12 tyg dostaniesz bo wtedy spada szansa na poronienie.

Gość gość
Ps. Na kafe są różne grupy np mamy na wrzesień 2016, gdzie są kobiety w ciązy spodziewające się dzidziusiów. Możesz dołączyć i wymieniać się opiniami, doświadczeniem, wątpliwościami. Zapraszamy :)

Gość AKM1504
dzięki Dziewczyny, jesteście boskie! a ja jestem Wniebowzięta :) ściągnęłam Narzeczonego na chwilę do domu w trakcie dnia pracy... chyba mu powiem bo nie wytrzymam :P chociaż nie wiem...chłop pracować nie będzie mógł. ale chyba zauważy po moim zachowaniu że coś jest nie tak. po tylu latach zwiazku jestem dla niego otwartą księgą :P

Gość MommyLovesYou
Hej! Z całą pewnością jesteś w ciąży! Moje gratulacje! I jak zareagował :P ?

Gość AKM1504
Nagralam go. Byl w szoku, ale jak do niego dotarlo to mnie przytulil i oboje plakalismy ze szczescia! Jestesmy mega szczesliwi! Juz u lekarza bylam. W marcu zjezdzam do PL na tydz i ide na usg. Bd wtedy w 14 tyg. Czy wtedy moge jeszcze zrobic badania prenatalne czy tam przeziernosci?