Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Madzia112

TACHIKARDIA a lek nedal u 20 latki POMOCY!!

Polecane posty

Witam, mam 20 i od kilku miesięcy chodzę do kardiologa ponieważ po porodzie (rodziłam w czerwcu 2015) pojawiły się bóle w klatce piersiowej, tętno powyżej stówki oraz złe samopoczucie (bardzo się męczę nie mogę nawet na rowerze jeździć i męczą mnie nawet zakupy) na początku zlecił mi lekarz con cor preduktal potasek i żelazo (mam lekką anemie ale to rodzinne każdy ją ma u mnie w rodzinie) jednak serce dalej bije dość szybko i nie zwalnia więc con cor zamienił na nedal i jeśli to nie pomoże mam udać się do szpitala na badania ale szczerze nie wiem czy go brać ponieważ czytałam że jest to lek dla starszych ludzi w podeszłym wieku i nie ukrywam że się obawiam, jakie macie opinie na temat tego leku?może zmienić kardiologa już sama nie wiem boję się ponieważ bez żadnych leków jest istna masakra i nie mogę funkcjonować ;cc

Witam. Mialam dokladnie tak jak Ty. Kardiolog zlecil mi holter i echo serca. Echo serca bez zarzutow w holteze wyszli sklinnosc do tachykardii. Kardiolog kazal bardzo duzo pic nawet na sile..ten lek tez przepisal i kazal brac kiedy bede czula ze serce pije zbyt szybko ale nie wzielam nawet jednej tabletki posluchalam kardioliga pilam bardzo duzo dodatkowo bralam leki na yspokojenie poniewaz jestem nerwowa i wszystko wrocilo do normy. Tez sie tak meczylam ale serce ok pluca tez..mam przepukline rozworu przelykowego przy tym bywaja zadyszki czy tez ciezsze oddychanie..

Gość kelly89
Nie wiem skąd jesteście, ale jak np. z wielkopolski czy okolic to polecam taki fajny pakiet badań jaki wykonują w Certusie "chwila dla serca" - serducho to złożona sprawa, tylko kompleksowe badanie może służyć efektownej pomocy, tak sądzę.

Gość gość
Tak dla poczytania, może kogoś zaciekawi, bo mnie zainteresowało: Wszystkie dolegliwości ciała fizycznego, są skutkiem braku harmonii ciał subtelnych. Jeśli często opanowuje człowieka nienawiść, smutek, żal, zazdrość i inne negatywne myśli, uczucia, czy emocje, to za każdym razem, coraz bardziej niszczy swoje ciała subtelne. Po pewnym czasie te zanieczyszczone energie, znajdujące się w ciałach subtelnych, schodzą na ciało fizyczne, poprzez różne dolegliwości. Nieprawidłowe działania, myśli, negatywne emocje i uczucia, powodują dolegliwości i tylko sam człowiek jest za nie odpowiedzialny. Duża różnorodność dolegliwości, spowodowana jest przez różne przyczyny, jakie człowiek wywoła. Inne dolegliwości odczuwa kiedy, nie może komuś wybaczyć, inne kiedy jest ciągle pełni zazdrości, a jeszcze inne kiedy na przykład. źle się odżywia. Najistotniejsze w tym wszystkim jest to, że to sam człowiek tworzy je sobie i sam jest za nie odpowiedzialny. Również i sam może się ich skutecznie pozbyć. Powinien to jednak chcieć zrobić sam. Nie jest to proste, ale do wykonania. Jeśli dolegliwości ma małe dziecko, oznacza to że rodzic powinien popracować nad sobą. Zaczerpnięte z bloga: http://przygoda-z-duchowoscia.blog.pl/