Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Paweł8387

Zimno w butach

Polecane posty

Po pierwsze to jestem facetem. Mam buty zimowe i ogólnie są w dobrym stanie i wszystko jest niby okej(nie przemakają, wygląd). Jednak w tym sezonie(może juz we wcześniejszym) jest mi zimno w nogi od podeszwy. Pytanie sie na suwa czy są jakieś wkładki do butów które rozwiążą ten problem(słyszłem o jakiś filcowych)??, czy po prostu muszę rozejżeć się za nowymi butami ? Dzięki za odpowiedź

Gość MKC
Po pierwsze to ciepła skarpeta na nogi. Osobiście polecam skarpety frote. Warto kupić wkładki z izolacją z folii aluminiowej. Bardzo dobrze izolują od podłoża. Ja również miałem problem z marznącymi nogami w zimie. Rozwiązałem ten problem bardzo prosto - kupiłem ciepłe buty a mianowicie UGG. Wbrew pozorom są również modele męskie. Po zakupie bardzo ważne jest ich porządnie zaimpregnowanie - inaczej będą przemakały. Ja swoje mam już drugi sezon i pomimo intensywnego używania wyglądają jak nowe.

W sportowym sklepie znajdziesz odpowiednie wkładki, filc faktycznie może jest ciepły ale niestety szybko się wyciera więc polecałabym po prostu dobrą wkładkę izolującą od podłoża.

Gość gość
Filcowe wkładki są często grubsze, więc będziesz miał mniej miejsca w butach, a jak ciasno w bucie, noga ściśnięta = krew nie krąży = jeszcze bardziej zimno. W Eccco są wkładki termoizolacyjne, ale pewnie są też i w innych sklepach. No i plus ciepłe skarpety - też dobra rada :)