Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomocy, jak zrobic sos by nie bylo glutow.

Polecane posty

Gość gość

Bez mleka najlepiej to od razu dam niemowlakowi. ugotowałam pulpety, zrobil się fajny wywar. Jak to zagescic by powstal dobry sos? Zawsze wychodzą mi jakies gluty.

Gość malinoowka
Ja zawsze mieszam w szklance lyzeczke maki ziemniaczanej z odrobina wody, nastepnie wlewam to do wywaru, powoli doprowadzam do wrzenia i nic nie powinno sie stac. Smakowo mozesz dodac np. musztarde, albo pomidory z puszki, albo np smietane i suszone pomidory + przyprawy/ziola. Zalezy od tego jakie smaki preferujesz i co bedzie do pulpetow pasowalo :)

Gość malinoowka
mozna tez zrobic zasmazke ze zwyklej maki i masla i dodac to do wywaru. Ale dla niemowlaka to chyba bedzie za "ciezka" opcja

Gość gość
Dzieki, sprobuje, choć ostatnio mi wyszly takie gluty ze szok. Od niedawna gotuje, bo urodzilo nam się dziecko i się staram ale nie zawsze mi jeszcze wszystko wychodzi :)

Gość gość
Ja zawsze mieszam w szklance lyzeczke maki ziemniaczanej z odrobina wody, nastepnie wlewam to do wywaru, ... też tak robię tylko do mąki i wody dodaję trochę wywaru, aby zbliżyć temperatury i taką zaprawę wlewam do wywaru w garnku. xx Najważniejsze żeby wszystko było dobrze wymieszane i temp były podobne i delikatne mieszanie na małym ogniu