Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość tshiba

prolaktyna test czynnisciowy 3 stopniowy

Polecane posty

Gość tshiba

Witam od jakiegos czasu mam problemy z prolaktyna jednak moj poprzedni gin mnie zbywal mowiac ze wyniki ok 200-300 (przy normie do 29) to nie sa wybiki na gruczolaka. Z biegiem czasu prolaktyna biorac bromergon utrzymywala sie na poziomie nieco ponad 100 lub niec ponizej 100 nadak przy normie 29. Obecnie zmienilam gin bo nie mam okresu. Ustal we wrzesniu i moja gin nie widzi w tym problemu. U obecbego lekarza dostalam na poziom prl po mtc i inne hormony. Gdzie tsh ft4 sa w normie ale lh estradiol nie uniem okreslic bo nie wiem w jakiej fazie cyklu jestem bo okresu nie mam. Testosteron tez mam w normie. Ale niepokoi mnie prolaktyna w tescie z obciazeniem gdzie norma jest do 29 wyszlo mi: Na czczo 193 Po 60 min 209 Po 120 min 186 Wiem ze wynik wskazuje na gruczolaka przysadki. Jednak oprocz podwyzszonej prl nie mam innych objawow. Glowa nie boli wycieku takze nie ma. Mialam kiedys robione badanie pola widzenia i tez nic zlego nie wykazalo. Zdj rtg celowane na siodlo tureckie rowniez nie wykazalo nic a tomograf bez kobtrastu nie uchwycil przysadki nie wykazal nic. Nie mialam rezonansu (pewniw teraz mnie to czeka) ale mozecie poradzic czy to musi buc akurat gruczolak skoro innych objawow brak? Wiadomo moze byc maly i nie uciskac nerwow wzrokowych. Ale moze ktos byl w podobnej sytuacji? Dziwi mnie fakt ze po 2 godz prolaktyna spadla zamiast wzrosnac chociaz minimalnie. Prosze poradzcie cos. Boje sie gruczolaka ze odrazu beda chcieli mnie ciac na stole...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować