Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zmienilo sie wasze cialo po porodzie

Polecane posty

Gość gość

bo ja 3 miesiace po nie moge sie nadziwic jak szybko rosna mi paznokcie i wlosy, ale to pewnie przez hormony, troche schudlam chociaz ja prawie nic nie przytylam w ciazy ale to moze przez porod, ale najgorsza rzecz to taka ze sie poce i smierdze orkpnie, nigdy wczesniej nie mialam takiego zapachu jak sie spoce a teraz masakra myje sie pod pachami pare razy dziennie+dezodorant ale za chwile to samo, nie wiem co ja zrobie latem....

Gość gość
Urodziłam dwoje dzieci. Jedyny skutek ciąż, to kilka rozstepow poniżej linii majtek. Biust duży i jedrny ,jak przed ciążami. Ogólnie jak czytam ,jak wyglądają kobiety po ciazach ,to wiem ,że mialam szczęście.

Gość gość
Mi prawie nic, ale teraz druga ciaza i zobacze...

Gość gość
na kafe sie nie dowiesz... tu kazda ma cycki, brzuch i broszke lepsza niz przed porodem (ha ha ha ha ha ha ha)

Gość gość
Ciąża zmienia ciało a nie poród :\. Biust na początku jędrny duży okrągły ...zrobiły się duże koła wokół sutków- później po ok.1-2 miesiącach biust w kształcie łezki .. Pomimo nie karmienie piersią poza tym to nic się nie zmieniło

Gość gość
schudłam 6 kg, 2 ciążę- ale miałam cukrzycę ciążową, poza tym ok :) - miałam cesarki- aaa mam bliznę

Gość gość
wystarczy spojrzeć na ulicy, na plaży czy basenie od razu widać która rodziła :-(

Gość gość
Ja mam rozstępy. Nie jest ich dużo, ale pojawiły się w 6 m ciąży (mimo balsamów i masaży). Są na udach. Cycki bez zmian, bo nie karmiłam. Blizna jest, ale z roku na rok coraz lepiej wygląda... Poza tym po ciąży ważylam 10 kg mniej niż przed, ale to wynik stresu, bo mały był chory...

Gość drzewoczereśniowe
Mam 3 dzieci, 3 razy cc. Figurę miałam zawsze super, dorabiałam jako modelka, ale w każdej ciąży miałam ogroooomnyyyy brzuchol. Przykładowo przed zajściem w pierwszą ciążę miałam w talii 63cm przy 177 cm wzrostu, a w 9 miesiącu ciąży około 140 cm. Oczywiście skutki pozostały. Cała figura jest ok. wiadomo, że piersi troszkę smutniejsze, bo długo karmiłam (w sumie 7 lat :P ), ale myślałam że będą gorsze. Nogi i tyłek mam świetne, dużo ćwiczę, nawet w tych rejonach lepiej wyglądam, bo mi się biodra rozeszły parę cm, a tego mi brakowało. Natomiast brzuch...tragedia ! W ubraniu wyglądam normalnie, ale co jest pod ubraniem to coś strasznego! W życiu nie widziałam brzydszego brzucha. Bladosina (mimo, że mam ciemną karnację) gęsto usiana malutkimi widocznymi pod tą nieszczęsną skórą fioletowymi żyłkami,mega pomarszczona stara galareta przeryta rozstępami, ale to takimi rozstępami, które wyglądają jak blizny po żyletce i jest ich chyba setka. Do tego jakby było mało całe to coś jest w celulicie, mimo że na tyłku i udach nie ma śladu cellulitu. Tak właśnie wygląda mój brzuch od żeber prawie do cipki :D Co dziwne to pod tym obcym ( bo tak właśnie nazywam to co z mojego niegdyś pięknego wyrzeżbionego brzucha zrobiło się ) mam mocne twarde mięśnie. Natomiast obcego jest tyle, że dodaje mi to w talii około 15cm. Na szczęście w ubraniu wyglądam szczupło, ale nago to jest komiczny widok np. gdy leżę na boku to obcy kładzie się koło mnie...naprawdę :(

Gość gość
padłam :D

Gość gość
Na szczescie nie zrobily mi sie rozstepy i przy 1 i przy 2 ciazy. Cycki mialam male i male mi zostaly po 1 , nic nie wisialo bo nie mialo co, teraz zobaczymy, karmie. Zrzucilam wage i wrocilam do dawnej figury szybko. Przy drugiej za wczesnie zeby oceniac ale na plusie mialam tylko 11kg

Gość gość
DRZEWOCZEREŚNIOWE jesteś cudowna :) rozbawiłaś mnie do łez :) Autorko....ja po porodzie też miałam problem z poceniem i okazało się ze to objaw anemii...zrób badanie krwi, dostaniesz leki i problem minie :)

Gość gość
Po pierwszym? Nijak. Blizna po cięciu. Przez krótki czas po wypadały mi włosy, przeszło.

Gość angelaa24
urodzilam dwa miesiace temu wazylam 74 kg teraz 60kg piersi mam ladne dalej jedrne karmie od poczatku ale minusy brzuch rozstepy czerwone ktore niechca zejsc ;/;/;;/;

Gość gość
U mnie zmieniło się sporo. schudłam duuuuzo. przed ciążą wazylam 58kg, pod koniec ciąży 67kg a pół roku później 45kg... mam nieduże białe rozstępy na brzucu-a ze mam jasną karnacje to nie rzucają się w oczy. piersi miałam 75 d/E a teraz mam 70c... nie karmilam piersią więc nie widzę zmiany. pochwe mam ciasniejsza-doszło do lekkiego opuszczenia się macicy i po prostu jest mniejsza. miałam cc więc wiadomo :) ogólnie nie wiem czemu tak schudłam? może zalatanie przy dziecku? w każdym razie waga utrzymuje mi się do dziś czyli 6 lat.

Gość gość
Do autorki To pocenie i nieprzyjemny zapach to przez hormony. W ciągu kilku miesięcy to się ustabilizuje. Do tego czasu możesz unikać potraw które wzmacniają zapach potu tj czosnek, cebula, por. :)

Gość gość
Po pierwszej ciąży oprócz mniej jedrnych piersi nic się nie zmieniło. Po drugiej pojawił się cellulit na udach , wiekszy brzuch a piersi chyba bez zmian.

Gość drzewoczeresniowe
Gość (20:15) Dziękuję ja i obcy ;)

Gość gość
Wlosy się odzywily, wczesniej wypadaly garsciami. I cera mi sie poprawila. Nie przytylam zbyt wiele, wiekszosc zrzucilam, jedynie na brzuchu jeszcze troche zostalo :) ale to zawsze byla problemowa partia ciala dla mnie:)

Gość gość
Drzewoczereśniewe :) Fajnie, ze się odezwałaś:) Ja Eliza ze Szczecina :) Pozdrawiam :)

Gość drzewoczeresniowe
Hmmm czyżby tylko u mnie było tak źle, cóż kafeterianki to po każdym dziecku szczuplejsze i ładniejsze, a z wiekiem to nawet młodnieją ;) Pozdrowienia Eliza

Gość gość
a ja mam wiekszy pepek, bardziej obwisle cyce i kreske przez caly brzuch-ciemnobrazowa-zrobila sie w ciazy wagowo schudlam bo cwiczylam ale chyba nie jest lepiej niz przed ciaza

Gość Onlydreams
Mam ta kreske jeszcze, jestem kilka kg do przodu, zrobilam sie szersza u gory, teraz zaczynaja wypadac mi wlosy ale nie ma tragedii :)

Gość gość
U mnie się nic nie zmieniło poza blizną po cc. Wszystko jest tak jak było. Pozdro

Gość gość
Kobiety ktore urodzily 1ba 2dzieci- serio to nie taka sztuks niec fajna figure po 2ce.Pogadajcie z kobietami ktore ur.3dzieci- nie wiem dlaczego ale 3ciaza to juz trudniejsza sprawa i widze ze jednak kobiety po 3porodzie zmieniaja sie juz najbardziej na niekorzysc... Po 2ce dzieci wazylam 52kg przy 169cm.Figura ladna.Minus taki ze pierwszy raz rodzilam niestety sn i wejscie do pochwy dosc duze-b zaluje tego nieszczesnego zachwalanego przez zaklamane kafeterianki cudownego oorodu sn po ktorym i moje dziecko moalo wiele problemow. 2lata temu ur 3corke i zostalo mi 3kg-czasem4czyli waze 55,56.Kiedys na slepo wskakiwalsm w kazde 36 teraz musze przymierzyc i lepiej sie czuje w luznym 38.Wiem ok nie narzekam ale ogolnie cyckom jedrnosci takiej jak nyla brak.Jak stoje moj sportowy biust jest nawet ok,jak sie schylam widac ubytki tk.tluszczowej i wyglada to ohydnie. Brzuch po 3ciazy zaczal mi odstawac jak sie najem.Jak wciagne jest prawie plaski.Na plazy widac ze rodzilam zreszta jak i inne- raz na 30kobiet widze na plazy kobiete ktora ma dzieci i dobra figure z jedrnym brzuchem. Mam poza tym nieladna blizne po cc i rozstepy fakt ze pare z boku ud. Na plazy w tym roku wymyslilam sobie kostium retro tzw."high" czyli wysoki.Polecam dziewczyny.Ladnie podkresla szczupla talie a kryje problematyczne okolice np.pepka.Fakt ze wyglada specyficznie bo majtasy sa duze.Ja kupilam 36 w h&mie na str.internetowej i jestem b.zadowolona.

Gość gość
drzewoczereśniowe zbieraj kasę i usuwaj obcego ...taka operacja da ci dużo satysfakcji i będziesz szczęśliwa..wiem po sobie :)

Gość gość
- obwisla skora na brzuchu z rozstepami - ogolnie pare kg zostalo ;/ - blizna po cc - siadl kregoslup nigdy wiecej choc kocham dziecko nad wszystko!

Gość gość
gosc z 11:33 jedyne co na plus to wlosy;p cale zycie mialam dosc geste i grube ale pare lat przed ciaza cos sie zmienilo - rozjasnianie, anemia, nerwica - zrobily sie suche i byle jakie, grube ale rzadsze :/, rozdwajajace sie, i w ciazy dostalam mega grubasow. rowno 3 mc po cc zaczely mi wypadac w duuzych ilosciach ale to sie zatrzymalo i mam znow grube i mocne wlosy

Gość drzewoczereśniowe
Na szczęście kasy nie muszę zbierać, bo finansowo stoimy dość dobrze i taką operację mam w planach. Wiem, że tylko tak można pozbyć się TAKIEGO OBCEGO ;) Czekam tylko na gotowość emocjonalną mojego najmłodszego dziecka, bo na razie to on by się zapłakał gdybym nagle zniknęła na 2 doby i po powrocie nie brała go na ręce.

Gość gość
ja wlasnie nie moge sobie pozwolic na taka operacje. ile to kosztuje??? :(