Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zmienilo sie wasze cialo po porodzie

Polecane posty

Gość gość
Życiowy temat i ciekawe z czego to wynika ze te wpisy sa na zasadzie-wszystko po staremu, zero rozstępów, jędrne piersi, schudłam zaraz po ciazy, mało przytyłam itd. Wiemy jak wyglada rzeczywistośc przeciez/wiele kobiet tyle duzo, ma rozstepy, kilogramy, obwisłe piersi itd oczywiscie nie uwazam ze kazda z nas. Moze te ktore maja takie problematyczne skutki ciazy i porodu wola nic nie mowić o tym bo sie wstydzą... Ja wazę ok 5kg wiecej niz przed ciaza-ja to widze inni podobno nie...mam wiecej w okolicach bioder zrobiłam sie taka obkulana tłuszczem uwazam, mam rozstepy na udach-jakby mnie kot podrapał, mam rozstepy koło pępka i na biodrach po kilka, całe piersi mam w małych rozstępach i jak stoję sa ładne a jak sie schylam to widac ubytki, mam wiecej cellulitu, problemy z paznokciami-rozdwajają sie, blizna po cc i o pol cm większa stopa. Niby tragedia z opisu ale jak idę na płac zabaw i widze te matki to uwazam ze jestem jedna z bardziej zadbanych. Wszystko zalezy chyba od nastawienia-znam osoby ktore maja gorzej niz ja/wiele kilogramów do stracenia, rozstepy jak kratery wszędzie, obwisły biust, pochwa luźna itd itd a mimo to sa pogodne radosne i mam wrażenie ze inne priorytety-nie uwazaja tej ciazy i porodu za krzywdę dla siebie.

Gość gość
ja niewiele w ciąży przytylam-9kg. W dniu wypisu ze szpitala wchodziłam w spodnie sprzed ciąży choć wazylam 62kg. po kilku miesiącach po porodzie miałam prawie 20kg na minusie :( wynikało to z odstawienia tabletek anty -wazylam 43kg przy wzroście 165cm. polecialy mi wlosy, mialam anemie. w sumie nie sama ciaza mnie zmienila a okres karmienia piersia kiedy nie bralam tabletek. piersi mi bardzo zmalaly, nie są obwisłe ale są malenkie-C a może nawet i B? nie mam cellulitu-o dziwo? rozstępy jedynie w okolicy pępka. blizna niemal niewidoczna-ale takie mam ciało ze blizny mam ładne i jasne-równie ładna mam po wyrostku ;) Drzewoczeresniowe padlam jak przeczytałam opis :D żebym ja z takim dystansem umiała podejść do swojej suchej doopy :( ale Ty przynajmniej możesz coś z obcym zrobić a ja nie jestem w stanie przytyć. jem niemal nie, dostałam tabletki dla kobiet po 35roku życia i ta masakryczna waga mi się utrzymuje :(

Gość gość
rodziłam 3 lata temu, byłam już po 30tce,przytyłam z 54 do 67. Przy wzroście 170 ok, ale tyjąc od samego początku regularnie mialam nawet plecy tłuste. To oczywiście zostało kilka miesięcy po porodzie. Nie mogłam zejść poniżej 60kg, ale chyba przez hormony, bo jak przestałam karmić, to waga spadła sama do 55. I tyle trzymam, plus minus 1kg. Piersi znowu są małe, ale wyglądają jakby bardziej żałośnie, takie jeże noski. Brzuch wygląda dobrze, ale jest meduzowaty w dotyku i szybciej na nim tyję, gdy się nie pilnuję. Rozstępów na szczęście nie mam, a bardzo się bałam. Pod biustem mam kilka cm więcej, jakby się żebra rozeszły i ręce grubsze, mięśnie się zrobiły od dźwigania dziecka.

Gość gość
164 przed ciążą 55-53kg ważyłam w ciąży 70kg a teraz 55-53 tak jak przed rozstępów nie mam biust taki jak przed ciążą. Nawet nie widać że dziecko urodziłam:)

Gość gość
schudlam i to bardzo rodzina po kilku m-cach byla przerazona a ja ciagle chudlam. coreczka codowna przesypiala cala noc ( i dzien jak malutka) zero stresu dziecko szczesliwe mama szczesliwa tylko cagle mniej na wadze. w dzien porodu wazylam 64 kg po porodzie 57 w dwa din pozniej 55. jadlam jak opetala bo myslalam ze mala ma za malo pokarmu. nie miala w m-c po porodzie wrocilam do mojej stalej wagi. 4 m-ce pozniej juz bylam duzo duzo ponizej. ale u nas to rodzinne;latwo chudniemy

Gość gość
lepiej nawet bo bardziej dbam o siebie :)

Gość gość
Drzewo czereśniowe ty to chociaż 3 dzieci urodzilas. Ja mam jedna ciaze za soba i wlasnie takiego obcego przy sobie-wielki fald niewstapionej skory, pomarszczony, przeorany rozstępami... Przed ciaza waga 48, koniec ciąży 66 i masakrycznie wielki brzuch (jak na bliźnięta), miałam za waska miednice, dziecko umiejscowilo się z przodu (ja mam 158, dziecko wazylo 4200 i miało 61 cm), do tego dużo wod płodowych. Czytajac Twój opis brzucha widze siebie... W ciuchach nie rzuca się w oczy, ale nago tragedia.

Gość gość
Ja przytylam sporo ( ale tez potem zrzucilam i wazylam mniej niz przed ciaza). Urosl mi biust - ale nie miala specjalnie duzego, wiec fajnie i nie na tyle zeby obwisnąc Przestaly mi sie przetłuszczac włosy Rozstepów nie miałam

Gość mlodamamawiki
W ciąży przytulam 21 kg więc napewno brzucho zostało. Takie brzydkie zwisające... poza tym w biodrach i piersiach nieco się zaokraglilam. I żylaki... o***tu, krocza, na nogach. Coś strasznego.

Gość gość
Każda pięknieje hahahaha ! Teraz real. Koleżanka młoda mama serio młoda bo tu młode mamy to 35+ na kafeterii. W ciąży i tuż po okropne włosy po 3 latach ma ładne długie naturalne . Buzia ok figura też trochę wiecej w biodrach .Ale szczupła jest .Brzuch ujdzie .Koszmar piersi karmiła kp do 19 mca i teraz ma zwisy . Z przodu jeszcze jakoś ale z boku patrząc puste worki . Aż to nie pasuje do reszty młodej dziewczyny 24 lata . Jakby jej cycki od kobiety po 5 ciążach wszczepili .Ale ona sie nie przjemuje pogodna ogólnie i tak trzymać . Za to dziecko b fajne zdrowe i rezolutne .

Gość gość
u mnie 4 miesiac po porodzie wlosy leca jak cholera, boje sie ruszac glowa, ogolnie to nie przytylam chyba nic bo mam taka sama wage teraz jak przed ciaza, dziwne to, ale mam opone na brzuchu i to tak wyglada jakbym nalozyla sobie na talie takie kolo pompowane do plywania cholera nie moge tego sie pozbyc..

Gość gość
Mi po ciąży zostały żylaki. Dlatego po popordzie jestem pod stała opieką http://chirurgnaczyniowygdansk.com.pl/. i mam zamiar się niedługo wybrać na zabieg, ale jak będę mogła spokojnie dziecko zostawić z mężem dopiero. Teraz karmię piersią, więc odpada.

Gość gość
jestem 5 miesiecy po cesarce, przed ciaza waga 74, po ciazy 74 ale wygladam szczuplej nawet na twarzy bo wczesniej bylam spuchnieta, 5 lat temu waga 56kg do ktorej tesknie, wlasnie najgorsze ze tyle cholera utylam lata temu a nie podczas ciazy, tez sie poce, ale wlosy strasznie mi zaczely wypadac od jakiegos miesiaca, juz myslalam ze mnie to ominie, poza tym podczas ciazy nie mialam a ni jednego pryszcza, zadnych wloskow na brodzie a teraz duze sie pojawiaja na brodzie+gdzie niegdzie jakis wlosek jak u faceta:) czyzby to przez spadek hormonow, tez mi sie przydadza cwiczenia, zapisuje sie na silownie ale za jakis miesiac bo sie boje o szew po cesarce, chociaz lekarz powiedzial ze raczej juz wszystko sie zagoilo ale lepiej poczekac do pol roku

Gość orchidea12
jak przeczytałam wpis dziewczyny, ktora zawsze cwiczyła i miała piekny brzuch a teraz ma obcego to strach się bac. I te rozstępy. Byc moze kremy minimalnie pomagają a wielkosc brzucha robi i tak swoje. Tak więc zaopatrzyłam się robiąc zakupy przygotowawcze w www.happybabby.pl/swiat-mamy/pielegnacja-ciala/kremy-przeciw-i-na-rozstepy/perfecta-slim-fit---serum-przeciw-rozstepom-wyszczuplajace-200-ml,p12257 i mam dwa w jednym - proba ochrony przed rozstępami no i wyszczuplanie. Ale oczywiście staram sie cwiczyc i nie jesc za dwoch :)

Gość gość
BRAK PIERSI. Zawsze mialam małe -miseczka B, a teraz po 2 dzieciach jeszcze o połowe sie zmniejszyły

Gość gość
Chyba jedyną zmianą to były mega rozstepy. Zawsze byłam bardzo szczupła a urodziłam blizniaki wiec brzuch był mega duży i szybko pojawiły się rozstępy. Moja znajoma jak to zobaczyła polecila mi krem który sama używała http://www.infoplus24.pl/intensywnie-dzialajacy-krem-na-rozstepy-i-blizny/ . Powiem że nie wierzyłam że może się coś poprawic a jednak. Blizny znacznie się spłyciły i sa miej widoczne.

Gość gość
a ja przytyłam po każdym dziecku i nie mogę się tego pozbyć. poza tym miałam problem z poceniem, ale to już o wiele wczesniej się za mną ciągło. Po porodzie podobnie jak wczesniej używałam Electro Antiperspirant i zatrzymał pocenie. W czasie ciąży kilka miesięcy musiałam się pocić bo bałam się używać urządzenia na prąd, nie ma nigdzie wystarczających badań, jaki wpłym może mieć jonoforeza na dziecko. Mało tego nadpotliwosc jest dziedziczna i teraz z moim 8 letnim synkiem razem robimy terapię Electro ANtiperspirantem.