Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dzień babci i dziadka. jakie prezenty?

Polecane posty

Gość gość

Bo ja w tym roku jestem zielona. Dla dziadków z mojej strony myślałam o jakimś drobiazgu, bo często coś od nas dostają, jakiś kubek z napisem super babcia i dla dziadka koszulka z takim samym napisem super dziadek, tylko czy to nie jest kiczowate? Mieszkamy obok siebie , niczego im nie potrzeba, zresztą to prezent od wnuczki. Problem z dziadkami od strony męża, ja z nimi nie utrzymuje kontaktu, jednak córka czasami jeździ do dziadków z ojcem . Czy robić prezent, tak symbolicznie? Tylko co żeby nie było właśnie kiczowato? Jakie wy macie pomysły?

Gość gość
dla babci syrop na serce a dla dziadka pół litra :)

Gość gość
mieszkam za granica i co roku robie dziadkom te same prezenty - kartka z zyczeniami podpisana przez dzieci + kilka ladnych zdjec dzieci + pluty DVD ze zdjeciami i z fimikami naszej rodziny z calego minionego roku - prezent mily i praktyczny

Gość gość
ciekawe co by wnuczęta powiedziały na to gdyby na dzień dziecka dostały w prezencie zdjęcia/filmiki z dziadkami oraz pocztówkę z życzeniami

Gość gość
Ja podobnie jak 4.17 :) nie mieszkamy w Polsce wiec Wysyłamy laurki zrobione przez maluchy plus zdjęcia, szczególnie świąteczne. Jeśli dla kogoś kubek bądź jakieś bzdety maja większa wartość niż laurka wnuka i zdjęcia to gratuluje poziomu i gustu.

Gość gość
Foto kalendarz z wnukiem.

Gość gość
My zamówiliśmy foto kalendarz w empiku. Są też fotoksiążki.

Gość gość
A w jakim wieku oni są ? Ja swoich mam stosunkowo młodych i zaczytanych dlatego już teraz na stronie matrasa zamówiłam im książki. Dziadkowi dodatkowo dokupiłam płyte z Jazzem , uwielbia z babcią tuptać do takich rytmów.

Gość gość
Bardzo wiele rzeczy tak naprawdę możesz im dać. Nie ma co tu konkretnie pisać bo Ty chyba ich znasz najlepiej. Jeśli nie masz pomysłu to stronki np. wyjatkowyprezent.pl myślę, że pomogą ;)

Gość gość
Moje dzieci co roku same robią jakieś upominki

Ja kupiłam w imieniu moich córeczek magnesy na lodówkę ze zdjęciem wnuczek. Kosztowało mnie to ok 3zł za sztukę. Polecam mojego bloga o ciąży, macierzyństwie i nie tylko: www.szczesliwamama.pl

Gość gość
co wy tak z tymi prezentami a dzień babci i dziadka, my jak co roku idziemy do przedszkola i to już jest dla nas prezent. Są wierszyki, laurki, a starsza wnuczaka 12 lat kupuje nam po czekoladzie. A te magnesiki to super sprawa, chciałabym coś takiego, bo zbieram mageszy na lodówkę.

Gość maciejjj12
Moja babcia mimo, że ma już sporo lat dalej bardzo lubi czytać książki. Kupiłem jej "Bieszczady. Tam gdzie diabły, hucuły, ukraińce" na libra.pl ponieważ pochodzimy z tego regionu i babcia lubi takie ciekawostki. Do tego kupiłem witaminki i była bardzo szczęśliwa.

Gość Gruszka94
Według mnie , że świetne prezenty dla babci i dziadka można znaleźć na http://www.sklepikseniora.pl/kosmetyki-c3751.html Sama planuję nabyć tam jedną rzecz dla mojej babci. Fajne jest to, że jednocześnie dajemy od siebie coś pożytecznego i przyjemnego, więc na pewno dziadkowie na tym skorzystają i będą z takiego prezentu bardzo zadowoleni :)

Gość gość
a może pobyt dla nich w jakiś hotelu ze SPA? np. w Ciechocinku jest taki hotel Abidar gdzie ceny są naprawdę niewielkie a jest on przeznaczony właśnie dla takich starszych osób (kameralny klimat, spokojna kolica) Do tego w cenie noclegu dostajesz darmowe korzystanie z jacuzzi i sauny:> Myślę, że fajna alternatywa

Gość Roman77
Przecież to Twoi dziadkowie, więc Ty powinieneś wiedzieć, co sprawi im największą radość. Myślę, że najbardziej odpowiednimi akcesoriami na prezent moga być http://www.sklepikseniora.pl/balkoniki-chodziki-wozki-c3802.html więc wybierz sobie coś z tej oferty. Jeśli dodasz do tego kwiaty lub czekoladki, to na pewno będą bardzo zadowoleni z takiego prezentu.